prohibitie 2014

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lazarini
veteran
veteran

Re: prohibitie 2014

Mesaj de lazarini » 06 Mar 2014, 23:04

abrudandanioan2007 scrie:Am reusit de am luat legatura cu cei de la anpa.Se pare ca vestea este proasta.Din data de 26 martie pana in data de 31 aprilie se pescuieste legal la stiuca.ATAT.Dupa care intra in perioada de prohibitie toate speciile de pesti.asta sustineau cei de la anpa.deci doar asta este perioada de pescuit .pana in data de 31 aprilie.dupa care se reia de 1 IUNIE.sper ca v-am lamurit.
In ceea ce priveste stiuca se confirma ceea ce am aflat si eu de la inspectorul ANPA din Arad.
Despre pastrav insa ati discutat ceva?

JB
senior
senior

Mesaj de JB » 06 Mar 2014, 23:12

31 aprilie? Nu cumva 31 martie?
Indubitabil!

lazarini
veteran
veteran

Mesaj de lazarini » 06 Mar 2014, 23:26

JB scrie:31 aprilie? Nu cumva 31 martie?
Sigur e 31 martie

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 07 Mar 2014, 00:33

Nu e nimic sigur..daca citesti bine legea pastravul e in aceeasi oala cu stiuca.. au perioade specifice de prohibitie...

Art. 1 spune:
(1) Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al
oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale,
pe o durată de 60 de zile, în perioada 1 aprilie-30 mai inclusiv

deci vorbim de orice ape naturale... nu e facuta diferenta intre ape colinare si de ses si ape de munte.....

Apoi la art. 5:

(1) Fără a aduce atingere prevederilor art. 1 se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv şi familial al
speciilor de peşti şi al altor vieţuitoare acvatice, după cum urmează:
a) ştiuca, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 15 martie inclusiv în
perimetrul Rezervaţia Biosferei "Delta Dunării" şi până la data de 25 martie inclusiv în restul habitatelor
piscicole naturale;
........

d) păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu şi păstrăvul fântânel, începând cu data intrării în vigoare a
prezentului ordin până la data de 30 aprilie inclusiv şi din 15 septembrie până la data de 31 decembrie;

Deci fiecare specie.. si stiuca si pastravul are o periodada de prohibitie dedicata, dar cum se spune la punctul 1 art. 5 - fara a aduce atingeri prevederilor art. 1. Mai pe inteles... nici pastravul nu scapa de prhibitia generala....

Asa ca ori o sa treaca cu vederea si lasa si la stiuca si la pastrav.. ori pana la 31 mai facem toti pauza....
Imagine

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 07 Mar 2014, 11:07

Modul in care conducerile ASP alese in mod ,,democratic'' se implica in a-si informa membrii arata cat de interesati sunt de ei ba mai mult pt a nu-si deranja seful (ANPA) bajbaie un raspuns doara, doara l-or nimeri.

dorinb
senior
senior

Mesaj de dorinb » 08 Mar 2014, 11:18

Este tipic romanesc :)) franarii gen noi nu avem dreptul sa pescuim cu batul ca asa vrea x sau y
Nici nu vreau sa ma gandesc ce genociduri or sa fie pe toate apele atat timp cat pe cei cu pasele nu o s aii deranjeze nimeni pe aceasta perioada

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 08 Mar 2014, 15:00

Salut,
Am citit postarile cap-coada si am un gand de impartasit : Ce plm ? :wallbash:

..cu scuzele de riguare..

Fir Intins !
Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 15 Mar 2014, 01:12

Cred ca textul de lege e formulat gresit. Formularea corecta era: "se instituie masuri de prohibitie intre 01.01.2014 pana la 31.12.2014 la toate vietuitoarele de pretutindeni, cu urmatoarele exceptii:
- cei care pecuiesc cu plase
- cei care pescuiesc cu curent
- cei care folosesc tomoxan sau substante similare
- cei care pot da spaga la fata locului
- cei care au 2 perechi de oo (a se citi: frate/sora/var/vecin/etc ... in politie, sri,... / pdl, pnl si cum dracu s-or mai numi astia din urma..)
- etc...
O sa propun varianta asta pentru anul viitor.

Faptul ca pescarul poate sa prinda si alti pesti daca pescuieste la stiuca/pastrav este o problema a celor care trebuie sa CONTROLEZE si sa aplice sanctiuni. E ca si cum ai interzice sofatul pentru ca soferul, teoretic, poate sa consume bauturi alcoolice inainte de a se sui la volan. JENIBIL!~!!

PS: Cumpara cineva bete/mulinete/fire/voblere/twistere/oscilante/etc...? Ce rost are sa le mai tin?

La o petitie s-a gandit cineva? Daca tot nu se poate face nimic, macar sa le spunem in fata ca sunt IDIOTI!!!!!!!!

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 15 Mar 2014, 23:39

:lol: oarecum ai si tu dreptate !
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

agabi
veteran
veteran

Mesaj de agabi » 17 Mar 2014, 12:01

Iaca vine aprilie si eu nu m-am luminat cum e cu prohibitia.De la ANPA Ardeal(sediu in Timisoara ,parca) un nene, al carui mobil apare pe site-ul lor oficial ,zice ca stiuca iese din prohibitie in 25.03 si reintra in 01.04.Pastravul ,in schimb,iese din prohibitie pe 1 mai ,ca de obicei...interesanta interpretarea omului...
La AJVPS Mures,e afisata pe usa o hirtie cu prohibitia:ultimul alineat al anuntului zice ca stiuca e in prohibitie pina in 25.03.Atit :?: :?: :?: :headbash:

Scrie răspuns