Prohibitia 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 09 Dec 2010, 15:28

eu un singur caz stiu (de asta nelegal si atunci au ars betele unui branconer ungur prins a nu stiu catelea oara) ... in rest, in 20 de partide (zile) am vazut un singur caz (si nici atunci nu unditar ci unul cu plasa - dincolo se poate cu plasa 2x2, cu autorizatie) de braconaj , care de fapt a retinut o stiuca care poate n-avut 50cm , pe ape naturale ... in rest toate lumea in regula , cu acte etc . de obicei paznicii's pe mal ... pescarii nu prea risca ... dar au si personal mai numeros , drept e si permisul costa in banii nostri cam 320ron pe an doar pe zona Crisurilor ... si parca pe toata tara 76miiFt cam 1230ron pe cursul de azi ... doar cu 1200ron mai mult ca la noi :D

iaca de unde vine diferenta intre apele noastre si a lor 8)

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 09 Dec 2010, 17:24

...ceva in legatura cu "Prohibitia 2011" nu aveti de zis nimic ?
:roll:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 09 Dec 2010, 17:54

old_radu scrie:...ceva in legatura cu "Prohibitia 2011" nu aveti de zis nimic ?
Cind se publica ? deocamdata e doar proiect.... daca se publica in forma actuala, atunci adio stiucarit pana in vara :cry:
Nu ca nu ar fi bine, dar asa braconierii pot umbla nestingheriti, fara sa fie vazuti de pescari , dar cred ca asta si vor unii ......:cry: :cry: :cry: .

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 09 Dec 2010, 17:55

Am verificat si inca nu s-a publicat in Monitorul Oficial.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 09 Dec 2010, 18:03

_Sanya scrie:eu un singur caz stiu (de asta nelegal si atunci au ars betele unui branconer ungur prins a nu stiu catelea oara) ... in rest, in 20 de partide (zile) am vazut un singur caz (si nici atunci nu unditar ci unul cu plasa - dincolo se poate cu plasa 2x2, cu autorizatie) de braconaj , care de fapt a retinut o stiuca care poate n-avut 50cm , pe ape naturale ... in rest toate lumea in regula , cu acte etc . de obicei paznicii's pe mal ... pescarii nu prea risca ... dar au si personal mai numeros , drept e si permisul costa in banii nostri cam 320ron pe an doar pe zona Crisurilor ... si parca pe toata tara 76miiFt cam 1230ron pe cursul de azi ... doar cu 1200ron mai mult ca la noi :D

iaca de unde vine diferenta intre apele noastre si a lor 8)
Acolo permisul se da doar pe baza de examen.
Apele sunt concesionate de asociatii si este interesul lor sa impuna respectarea legilor. Sunt si acolo "uscaturi " cum sunt peste tot dar sunt mai triati ... Pescarii "sportivi " si pescarii cu plasa sunt 2 tabere "inamice peste tot fiecare da vina pe celalat pentru tot , adevarul o fi undeva pe la mijloc ,unii o fac cu navoade , plase pentru supravietuire( au autorizatii si majoritatea lor au si dreptul de a controla pe unditarii), pentru a asigura painea zi de zi, ca asta e meseria lor ,altii cu undita din pasiune din hobby din placere...

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 10 Dec 2010, 10:55

old_radu scrie:...ceva in legatura cu "Prohibitia 2011" nu aveti de zis nimic ?
ce am gasit eu pe net privind ordinul prohibitia pe 2011 e acelasi lucru ce a aparut si pt anul asta.asa am observat eu citindu-l.poate ma insel.
daca apare in monitorul oficial o sa aiba ceva schimbat?nu ma pricep.
Catch & relax

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 10 Dec 2010, 10:59

ce tot stresati cu prohibitia ? prohibitia o sa parcurga ca anul asta sau anul trecut daca nu se concesioneaza apele 8)
o lege neaplicata e aiurea , nu merita de citit :wink:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 10 Dec 2010, 11:09

_Sanya scrie:ce tot stresati cu prohibitia ? prohibitia o sa parcurga ca anul asta sau anul trecut daca nu se concesioneaza apele 8)
Poate mai imbatrinesc si devin mai intelepti pana la anu sau nu ?

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 10 Dec 2010, 11:44

_Sanya scrie:ce tot stresati cu prohibitia ? prohibitia o sa parcurga ca anul asta sau anul trecut daca nu se concesioneaza apele 8)
Exact.
Pana nu se concesioneaza apele si se pescuieste civilizat nu-mi fac permis.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 10 Dec 2010, 12:48

da Zoli sigur (cel putin eu asa vad) ... insa nu inainte de iunie 2011 (si daca asa stau lucrurile nici cu permisul nu o sa grabeasca) ... daca va fi ceva nu cred ca va fi batut cuie inainte de iunie ... asadar prohibitie va exista mai mult doar pe hartie nu si pe ape ... poate ici-colo o sa actioneaza cate o asociatie sa para mai apt de a obtine ceva ape , dar in general (mai ales asociatii "ghost") n-o sa faca nimica ...

Scrie răspuns