Prohibitia 2011
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
De ce oare? Sa fie devina sistemul care pregateste generalisti care fac orice? Oare nu ar trebui diversificate si impartite treburile politiei, jandarmeriei sau mai stiu eu ce grupuri de astea care apara legea pe domenii de activitate in asa fel incat fiecare sa-si aiba munca sa.Am auzit ca in alte parti pestele care este in prohibitie in perioada respectiva nu se comercializeaza pentru a nu exista suspiciuni in legatura cu provenienta lui. De ce la alti se poate si la noi nu?semlecangheorghe scrie:Asa ca la noi in tara ,legisint ,nu este cine sa le aplice,pentru ca ,din pacate,pestele de la cap se impute.Aia de sint pusi colo sus, in frunte,nu-s mai buni ca aia doi de s-au batut cu mustar...
la noi este posibil orice ... nu de putine ori cand politia opreste o masina individul suna pe cineva si pleaca cu zambetul pe buze, "indiferent ce face" ca e .... . In alte tari indiferent de statutul social toti sunt la fel in fata legii, si oamenii "nu-si permit sa greseasca".
Asta cu politia e pe strada si se vede ,dar cate si cate cazuri cmai sunt.... la noi legea este pentru cine nu are banii si relatii sus puse....
Asta cu politia e pe strada si se vede ,dar cate si cate cazuri cmai sunt.... la noi legea este pentru cine nu are banii si relatii sus puse....
am dat doar un exemplu ca mai exista cazuri de ura intre ei si noi.io,personal nu am nimic cu ei,doar ca,cateodata ma deranjeaza ''eticheta'' cu care suntem ''etichetati''ori de cate ori isi dau seama de unde provenim.si bineinteles nu generalizez.kzoli scrie:@lee lee ... nu vreau sa te contrazic, dar nu cred ca comportamentul unora are de a face cu nationalitatea.
Sunt cativa "patrioti" in ambele tabere, dar nu se poate generaliza.
Catch & relax
in ceea ce priveste comportamentul tampit si infantil al unora la locurile de pescuit,sunt total contra.nu e nimic mai suparator decat cineva care urla sau asculta manelele din masina cand tu incerci sa stai in cea mai mare liniste ca sa ai mai multe sanse de a prinde ceva.la munte linistea ar trebui aparata prin lege frate.semlecangheorghe scrie:Apoi pe la amiaza au venit doi romani ,tineri,cu mindrutele dupa ei,plus un gratar cu picioare si tot felul de sacose cu de ale gurii.Au aruncat lansetele si dupa vreo juma de ora s-au plictisit.Au aprins focul si au pus de un gratar.Udat in prealabil cu bere.Si da-i.O bere ,doua ,trei,....Gratarul sfiria...Crapii sareau in fata noastra dar nu puneau botul...Toti pescarii stateau linistiti asteptind trasatura ce avea sa le aduca drillul..Amici astia doi,dupa nu stiu cite beri au inceput sa faca scandal:muzica la maxim,injuraturi,chiote,tropaieli.Se uita toata balta la ei ca si la urs.La un moment dat unu ia bacul de nada si i-l toarna celuilalt in cap.Asta cu maroshul,curgindu-i pe umeri,a luat o sticla mare de mustar ,de aia de plastic,si l-a improscat pe agresor din cap pina in picioare,facindu-l galben,galben.Nervos nevoie mare proaspatul "hot dog"a sarit la amicul lui ,l-a prins de un brat,s-a rotit cu el cu tot si i-a facut vint astuia in apa.Cam pina la briu.Fetele rideau cu lacrimi,incurajindu-i.Pe mine m-a bufnit risul.Si cine stie unde ajungeau,daca nu intervenea ,DIN NOU,patronul.
.

Catch & relax
stai linistit ca si in Ungaria te mai ''iarta'' in 99% din cazuri in sensul ca o poti da la pace cu ei prin sfanta spagasilent scrie:
Cum era un articol in capital ca la unguri nu te iarta politia rutiera si ca ne iau banii etc.) foarte bine, acolo macar se aplica cat de cat legea, la noi...

Catch & relax
in ceea ce priveste autoritatile de mai incolo de Ungaria acolo frate nu mai e loc de tocmeala.acolo daca au gasit ca esti vinovat atunci esti vinovat si nu o poti da la pace cu spaga.daca incerci mituirea risti inchisoarea.eu nu am incercat si nici nu voi incerca pt ca e serioasa treaba frate deja.cel mai bine e sa stai linistit,sa-ti recunosti vina si sa nu fi recalcitrant.in acest fel poti lua amenda minima,credeti-ma(am patanii in acest sens,putine e dreptkzoli scrie:...apropo de politia rutiera ...in germania pe autostrada daca depasesti viteza, si nu numai acolo, vine politaiul indata si ramai fara masina, daca n-ai bani sa platesti amenda...

Catch & relax
sa nu confundati nationalismul cu mita, in majoritatea cazurilor e vorba despre mita, bani in buzunar (fie control rutier sau parcare ) ... stiu sigur ca in Ungarai se ia serios , daca impotriva unui politist se incepe un astfel de proces pe loc e concediat fara plata iar rezultatul poa sa fie de la degradare pana la puscarie (executat chiar si o luna daca e cazul) ...
dar fenomenul de mita e tot mai rar intalnit cum treci spre west ...
apoi sa nu uitati ca de ex. in ungaria apele sunt concesionate, personalul de control al asociatiilor e imputernicit sa ia msuri (se dea amenda, sa confisca betele si da se da foc la ele acolo pe mal) daca nu esti de acord poa se cheme si politia , alea te baga si in catuse poti sa fi si neamt ...
iar la noi marea majoritate a pescarilor nu vrea ape concesionate , vrea sa pescuiasca in toate apele tarii contra 30 roni sau nici atata ... nici poti pune in comparatie cele doua tari dar apoi se tepui cu austriacii sau nemtii etc ... nu e cazul ... suntem o tara de pescari varza ...
dar fenomenul de mita e tot mai rar intalnit cum treci spre west ...
apoi sa nu uitati ca de ex. in ungaria apele sunt concesionate, personalul de control al asociatiilor e imputernicit sa ia msuri (se dea amenda, sa confisca betele si da se da foc la ele acolo pe mal) daca nu esti de acord poa se cheme si politia , alea te baga si in catuse poti sa fi si neamt ...
iar la noi marea majoritate a pescarilor nu vrea ape concesionate , vrea sa pescuiasca in toate apele tarii contra 30 roni sau nici atata ... nici poti pune in comparatie cele doua tari dar apoi se tepui cu austriacii sau nemtii etc ... nu e cazul ... suntem o tara de pescari varza ...
E corect cu exceptia frazei " se da foc la ele acolo pe mal " , legal nu se poate, constituie proba in fata instantei. se confisca si se depoziteaza pana la inchiderea anchetei..._Sanya scrie: apoi sa nu uitati ca de ex. in ungaria apele sunt concesionate, personalul de control al asociatiilor e imputernicit sa ia msuri (se dea amenda, sa confisca betele si da se da foc la ele acolo pe mal) daca nu esti de acord poa se cheme si politia , alea te baga si in catuse poti sa fi si neamt ...
.
Sunt anumite grupari care actioneaza in afara legii si se cred .... , dar cei care respecta legea nu fac asa ceva ,mai ales ca au fost cazuri cand braconierii ,dupa ce au fost eliberati au depus plangere pentru poluarea mediului datorata de arderea echipamentului( au prezentat acelasi material filmat care faceau cei care au prins ) si culmea au castigat, iar "paznicii erau buni la plata "