Prohibitia 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 08 Dec 2010, 07:57

[quote="lee lee"]

nu e chiar asa.daca aia sunt 4 si sunt cat dulapu'?sau poate mai multi.sau poate e doar unul sau doi,dar iti dau de-ti sar ochii din cap?

Platim pretul unui permis pentru buna desfasurare a unei activitati de recreere pentruca pescuitul recreativ asta are menire de a face, dar in pret nu credeti ca ar trebui sa fie inclusa si siguranta noastra? Ori daca braconierii isi fac veacul linistiti pe malurile apelor ce siguranta mai putem avea noi daca-i surprindem atunci cand braconeaza? Unii vor spune mergi la privat, dar nu e asa , una e sa pescuiesti intrun loc unde totul e natural neschimbat si alta e sa pescuiesti intre garduri.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Dec 2010, 09:42

....Muresul faceao curba lunga de la dreapta spre stinga,in sensul de curgere.Ambele maluri sint impadurite,deabia poti ajunge la apa.Malul drept are o bordura de piatra ce sugereaza un vad destul de adinc ,cu curent puternic,loc ideal pentru rapitori de talie mare.Este ceata,atit de deasa ca abia vezi pe la vreo 50m.Odata cu soarele,aceasta fuge speriata.Nu si mogildetele care trebaluiesc ,aparent stind deasupra oglinzii riului,pe malul opus.Sint 3 barci cu oameni,ce controleaza citeva setci atirnate fara retinere de pari infipti in albie,fara nici o precautie de ascundere,semn ca acolo era la ordinea zilei activitatea respectiva...Pe malul drept din salcie in salcie atirna" liane" ce tremura spasmodic.Sint carasi ,un ii si la 500gr ,atirnati in pripoane pentru mustaciosi care nu stiu ce inseamna dieta..

Ce ar trebuii sa faca pescarul sportiv cind da cu ochii de un asemena peisaj??Sa-si dea doua coape ca nu si-a luat de acasa salupa rapida dotata cu motor de 40 de cai,si mitralieracu turela?Sa sune la 112?Bun ,aia il trimit la Jandarmi.Aia vin asa moca de la vreo 100km pentru a surprinde braconieri aflati la mama dracului ,pierduti pe Valea Muresului??Mai ales ca toate dosarele inaintate de ei procurorilor sint stampilate cu N.U.P.
Greu de crezut.Sa sune la inspectorul A.N.P.A?Pai ultimele dati cind a sunat,acesta ia zis ca se afla"pe teren".Si dupa telefoanele alea ,unii"pescari"de-ai locului au inceput sa-i arunce priviri ciudate...Politia??Pai aia o sa-l intrebe unde se afla,si apoi suna la seful de post din zona respectiva.....Sef de post care binenteles ca habar nu are ca pe raza localitatii lui se desfasoara asemenea activitati.El stie ca somerii comunei aduna pet-uri ,asa din spirit civic si lipsa de ocupatie...
Aaaa,da ,gata am gasit,pescarul poate iesi pe mal si striga cit il tin puterile;
--Fugiti baaaa,ca vine FANE FANE FARA FRICA.....
Si atunci ca printr-o minune,vor disparea cu barci cu tot ,toti acei braconieri,caci vestea acestui domn care stie toate legile pamintului pe de rost,a ajuns pina pe cele mai nebatute coclauri,si nimeni nu vrea sa aiba de-a face cu el,,....
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 08 Dec 2010, 09:50

Platim pretul unui permis pentru buna desfasurare a unei activitati de recreere pentruca pescuitul recreativ asta are menire de a face, dar in pret nu credeti ca ar trebui sa fie inclusa si siguranta noastra? Ori daca braconierii isi fac veacul linistiti pe malurile apelor ce siguranta mai putem avea noi daca-i surprindem atunci cand braconeaza? Unii vor spune mergi la privat, dar nu e asa , una e sa pescuiesti intrun loc unde totul e natural neschimbat si alta e sa pescuiesti intre garduri.[/quote]

pai tocmai despre asta vorbeam.dai un ban si vrei sa te simti bine pe locul de pescuit.si in siguranta.nu ca,daca il intrebi pe nenea braconierul(prins asupra faptei fara nici o jena)ce naiba face,sa ajungi la schimburi de replici sau chiar mai grav.anul asta am avut ocazia sa vad un nenea de acest gen pe un lac de munte care baga si tragea plasele de unul singur,si se parea ca se si descurca,nenorocitul.eu,mai sus in amonte,am miram de ce nu prind nimic.eram si singur,nemernicul acela era mai departe de mine si in barca,bineinteles ca nu am indraznit sa-l deranjez.ca mai umblu pe acolo destul de des la pescuit si nu vreau sa am surpriza sa ma trezesc, cu vreun mocan suparat,pe mine. :) la plecare de acolo puteam sa anunt un echipaj de jandarmi care era la cativa km de locul unde isi desfasura ''nenea'' activitatea,dar oricum,din pacate,cred ca nu rezolvam nimic.astia poti sa fie si ''pe-o-mana'',cum s-ar zice,in plus ca anul asta, cum am mentionat intr-un post mai sus,jandarmii nu au voie sa te controleze daca administratorul lacului nu cere acest lucru.practic nu au autoritate fara ajutorul si cererea administratorului.
anul trecut am vazut o echipa intreaga de vreo 4-5 insi hotarati care si-au facut damblaua intr-o noapte intreaga ''distrandu-se'' cu plasele.cineva care i-a vazut mi-a povestit a doua zi si de alte povestiri pe care le-a vazut,dar pe care,din fericire,le-a filmat si le-a dat autoritatilor.rezultatul,din spusele lui,zero.din pacate.
Catch & relax

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 08 Dec 2010, 10:04

silent scrie::)) lee lee imi place cum deja se si inchide subiectul, cam de fiecare e la fel. Hai sa facem ceva etc, dupa aia, ah pai sa nu facem ca oricum n-are rost, dar totusi sa faca cineva sa ne fie bine.

Hai sa fim seriosi avem cateva neuroni, nu te bagi in orice wtf, win some lose some...
stai asa ca nu se inchide subiectul si nici eu nu ma sucesc spunand ca sa nu facem nimic ca oricum nu are rost.da,de foarte multe ori nu are rost,din pacate,si in plus de asta ajungi sa alergi dupa cai verzi pe pereti si e foarte obositor.ex:anul trecut cineva imi explica cum intr-un alt an a filmat o scena de braconaj in plina zi.a vorbit cu administratorul lacului,mi se pare,care la randul lui i-a zis:pai,lasati ca ne uitam noi la inregistrarea aia si vedem noi,facem ceva.deci,i-a raspuns omul asa ca sa aiba si el un raspuns si nu ca si cum chiar ar avea intentii serioase impotriva braconatorilor.
tu ce propui sa se faca in acest sens?ar fi bine sa ne unim oarecum,dar sa nu uitam ca pe acest forum sunt din toate judetele tarii si daca ar fi sa combatem o zona sau un lac anume,ar fi recomandat ca acei sustinatori ai unor astfel de idei sa fie din perimetrul acelei zone vizate.parerea mea.as fi de acord sa ma unesc sau sa ma asociez cu pescari si forumisti care de exemplu frecventeaza un lac de munte unde eu umblu foarte des.
Catch & relax

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 08 Dec 2010, 10:25

Ce ar trebuii sa faca pescarul sportiv cind da cu ochii de un asemena peisaj??Sa-si dea doua coape ca nu si-a luat de acasa salupa rapida dotata cu motor de 40 de cai,si mitralieracu turela?Sa sune la 112?Bun ,aia il trimit la Jandarmi.Aia vin asa moca de la vreo 100km pentru a surprinde braconieri aflati la mama dracului ,pierduti pe Valea Muresului??Mai ales ca toate dosarele inaintate de ei procurorilor sint stampilate cu N.U.P.
Greu de crezut.Sa sune la inspectorul A.N.P.A?Pai ultimele dati cind a sunat,acesta ia zis ca se afla"pe teren".Si dupa telefoanele alea ,unii"pescari"de-ai locului au inceput sa-i arunce priviri ciudate...Politia??Pai aia o sa-l intrebe unde se afla,si apoi suna la seful de post din zona respectiva.....Sef de post care binenteles ca habar nu are ca pe raza localitatii lui se desfasoara asemenea activitati.El stie ca somerii comunei aduna pet-uri ,asa din spirit civic si lipsa de ocupatie...
Aaaa,da ,gata am gasit,pescarul poate iesi pe mal si striga cit il tin puterile;
--Fugiti baaaa,ca vine FANE FANE FARA FRICA.....
Si atunci ca printr-o minune,vor disparea cu barci cu tot ,toti acei braconieri,caci vestea acestui domn care stie toate legile pamintului pe de rost,a ajuns pina pe cele mai nebatute coclauri,si nimeni nu vrea sa aiba de-a face cu el,,....[/quote]

asa este cateodata,ca ajungi sa pescuiesti pe niste coclauri ascunse ca nici tu nu stii cum ai ajuns acolo daramite sa explici unui sef de post cretin care nu are vreme de asa ceva sau unui inspector ANPA care,cum ai mentionat si tu mai sus, e pe ''teren'',manca-i-as terenul lui.ca asa este si la Cluj Napoca.este un birou ANPA in care,cica,lucreaza un inspector.bineinteles numai lunea si si atunci avand program flexibil de vreo 2-4 ore maxim(nu mai tin minte exact).unde e terenul acela pe care isi desfasoara activitatea in restul saptamanii?de ce nu mai sunt si alte persoane acolo la birou care de exemplu sa elibereze permise(cu un program normal de luni-vineri si cu un orar decent de cel putin 6-8 ore) sau sa te ajute cu vreo informatie despre legi privind pescuitul?poate pentru ca nici ei nu stiu sa dea vreo informatie clara despre ceva nici in luna martie sau aprilie.de cate ori ii suni sau ii vizitezi(si ai noroc sa si gasesti pe cineva)ti se raspunde sec:nu se stie exact,dar mai sunati saptamana viitoare si va zic exact.(sau nu) :) daca mergi la inceputul lui ianuarie sa platesti permisul pe anul respectiv,afli ca ele nu exista inca vreo 4 luni.asta pt ca sunt niste imbecili care nu stiu sa interpreteze o lege care se adopta inainte cu vreo luna si jumatate si sa dea informatii pescarilor.de ce nu sunt in stare sa elibereze permise din prima zi de lucru din an?eu as propune sa mai angajeze niste oameni la ''asociatia asta lu' peste'' care sunt harnici si dornici sa lucreze in acest domeniu.eu as lucra intr-un asemenea loc,dar sa fie organizat domle'.nu asa cu harababura asta.sa-mi vina oamenii pe capul meu si sa ma injure pe mine.si da,as merge pe teren,pe acel ''teren'' care este in administrarea asociatei pe care o reprezint sa vad daca sunt nereguli sau de cate ori sunt solicitat.astea oricum sunt vise pescaresti,bineinteles,de ale mele.
Catch & relax

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 08 Dec 2010, 13:07

Acum doar o parere...

Ce credeti ca pot face un politist si un jandarm in patrulare impotriva a 20 de japcari irascibili, unii dintre ei spalati pe dinti de dimineata cu "matinal"? Intrebati un prieten politist cum e sa risti cand te trimite sefu' la actiuni din astea in curu gol.
Aproape niciodata nu primesc ajutor nici cand trebuie sa-i evacueze pe vanzatorii ilegali de pe langa piete si iese acolo un balci cu scuipat si injuraturi de nu mai iti vine sa razi o luna.
Asa cu teoria si eu stau foarte bine, cand visez cu ochii deschisi cum vine echipajul de jandarmi, ca vin mascatii, cum se face o actiune in forta si se face ordine. Da in realitate e aproape imposibil sa se intample asa ceva in Romania. Nu stiu de ce.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 08 Dec 2010, 13:11

Vise maica,vise.Dar na,e bine totusi ca in fiecare an apare cate o noua generatie de visatori.Si eu la randul meu am fost...acum m-am" vindecat."

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 08 Dec 2010, 14:59

La Federatia National de Braconat Sportiv :lol: nu se aplica niciun fel de ordin de prohibitie.
S'altare și bunăstare !

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 08 Dec 2010, 15:19

Asta-i ciudat, anu asta am respectat prohibitia in cadrul Federatiei. Cred ca majoritatea s-au dus la braconat dar eu m-am abtinut pe ape publice.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 08 Dec 2010, 17:19

burtea scrie:Acum doar o parere...

Ce credeti ca pot face un politist si un jandarm in patrulare impotriva a 20 de japcari irascibili, unii dintre ei spalati pe dinti de dimineata cu "matinal"? Intrebati un prieten politist cum e sa risti cand te trimite sefu' la actiuni din astea in curu gol.
Aproape niciodata nu primesc ajutor nici cand trebuie sa-i evacueze pe vanzatorii ilegali de pe langa piete si iese acolo un balci cu scuipat si injuraturi de nu mai iti vine sa razi o luna.
Asa cu teoria si eu stau foarte bine, cand visez cu ochii deschisi cum vine echipajul de jandarmi, ca vin mascatii, cum se face o actiune in forta si se face ordine. Da in realitate e aproape imposibil sa se intample asa ceva in Romania. Nu stiu de ce.
Oare de ce in alta parte se respecta legea si la noi in RO, nu ?
Legile noatre sunt cum sunt ,dar nu e nimeni cine sa pune in practica, cine sa vegheze si sa impuna respectarea lui ...mai apare cate un Robin Hood, dar dispare in "valtoarea democratiei"...

Scrie răspuns