Prohibitia 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 08 Dec 2010, 17:45

semlecangheorghe scrie:Recent in Ungaria,doi romani au fost prinsi cu peste sub dimensiune,sau peste limita ,nu stiu exact.Cica i-au dus in catuse la Politie..si au incasat o amenda de ia usturat pielea...Cind se v-a aplica aceasta masura si la noi(de catre autoritatile competente),nu v-a mai fi necesar sa se ia asemenea masuri cu prohibitia....
au fost ''arsi'' de politistii unguri pt faptul ca au fost romani,crede-ma.
daca erau 2 unguri aici in Romania prinsi cu asa ceva si romanii ii ''ardeau''(daca nu cadeau la pace cu sfanta pace).
credeti-ma ca ura asta intre unguri si romani mai tine.exemplu ar fi o patanie asemanatoare petrecuta saptamana trecuta.scuze de off-topic.
am fost o zi in Budapesta cu un autocar.ungurul care ne astepta acolo,undeva in centrul capitalei,a aranjat un loc de parcare pt noi la un pret mai mult decat decent si doar pt cateva ore.la sosire,surpriza frate.bulangiul ala care era de serviciu la parcarea respectiva cand a vazut ca e autocar de Romania,ce s-a gandit:il ''ard'' pe asta la buzunar.nenorocitul ne-a cerut 10 mii de forinti pe ora(155 ron).n-a stiut ca suntem romani si repede a schimbat tariful.dar nici noi nu am uitat ca suntem romani si ne descurcam oriunde.asa ca am iesit de acolo si am parcat in fata parcarii lui si am scos tichet de 840 forinti pe cateva ore(tarif pt masini mici,dar pe noi nu ne-a deranjat) si nici nu am fost amendati.
deci chestia asta mai tine fratilor,dar nu-i nimic pt ca nici eu nu voi pierde o ocazie de a-i arde pe desteptii astia care se cred mai inteligenti.
scuze de off-topic
Catch & relax

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 08 Dec 2010, 17:58

Ma indoiesc ca au fost amendati "pentru ca au fost romani". Am impresia ca la ei se respecta mai mult legea decat la noi. Malurile sunt mai curate, apele administrate local, baltile private cu tarife mai mici ca la noi si conditii mai bune. Cine trece granita sa pescuiasca mai in stanga pe harta poate sa confirme.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 08 Dec 2010, 17:58

@lee lee ... nu vreau sa te contrazic, dar nu cred ca comportamentul unora are de a face cu nationalitatea.
Sunt cativa "patrioti" in ambele tabere, dar nu se poate generaliza.
In ceea ce priveste impunerea, respectarea legii, cel putin in Ungaria s-au format mai multe grupuri clandestine care actioneaza mai mult pe cont propriu pe limita legii si aplica legea mai cu parul mai cu focul, cateodata se mai ard si ei, dar incep sa obtina un fel de "faima", in randul pescarilor..... sute de plase arse, zeci de persoane retinute ...au si un site, dar nu postez sa nu fac reclama ...

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 08 Dec 2010, 18:02

or fi kmerii rosii(luptatori de gherila). :wink:
dar e bine daca fac asta,probabil sunt si motivati financiar,cine stie,dar e de bine totusi.
Catch & relax

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 08 Dec 2010, 18:48

kzoli scrie:in Ungaria s-au format mai multe grupuri clandestine care actioneaza mai mult pe cont propriu pe limita legii si aplica legea mai cu parul mai cu focul, cateodata se mai ard si ei, dar incep sa obtina un fel de "faima", in randul pescarilor..... sute de plase arse, zeci de persoane retinute ...au si un site, dar nu postez sa nu fac reclama ...

Si in zona mea sunt astfel de indivizi care actioneaza inafara legii si impotriva braconierilor,taieturi de anvelope,parbrize sparte,barci taiate..etc..etc.
p.s. daca am vreodata onoarea sa-i pot ajuta material o fac cu mare placere

:D
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

silent
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silent » 08 Dec 2010, 19:21

Mai lee lee nu cred ca v-au ars ca erati romani si ei unguri, dute oriunde in europa, si cand isi dau seama ca esti roman toti se uita ciudat la tine, asta e, asta-i reputatia noastra, facuta de neamul r(r)oman... din pacate.

In fine sunt de acord cu kzoli, pana nu le e frica nu se abtin, cand incep sa teme, atunci mai este o sansa, deci daca se vrea se poate face.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Dec 2010, 19:48

Lee Lee,nu au fost arsi pentru ca au fost romani,ci pentru ca au calcat pe bec.Si bine le-a facut.Dar pot sa va povestesc alta faza la care am fost martor personal,la Mezohegyes,acum vreo 3 ani.Pe atunci inca mai dadeam la stationar,dupa crap.Si eram de 1mai,pe vestita pescarie de la Mezohegyes.Nu stiu daca a-ti fost pe acolo,asa ca pentru cine nu stie ,lacul are o forma asemanatoare cu doi rinichi,sau doi lobi oarecum circulari,nu foarte mari in diametru,astfel incit daca zvicneai ceva mai tare din Feeder il pocneai direct in frunte pe vecinul de vis a vis.Io pescuiam la wagller.In dreapta mea ,erau doi unguri care dadeau cu momitoare linga un pilc de stuf.La un moment dat au scos doi crapi.Imediat romanii de vis avis au aruncat peste mijlocul lacului,peste firele astora doi.Evident ca s-au incilcit si s-au luat la cearta.A trebuit sa vina patronul sa calmeze spiritele.Buun.Apoi pe la amiaza au venit doi romani ,tineri,cu mindrutele dupa ei,plus un gratar cu picioare si tot felul de sacose cu de ale gurii.Au aruncat lansetele si dupa vreo juma de ora s-au plictisit.Au aprins focul si au pus de un gratar.Udat in prealabil cu bere.Si da-i.O bere ,doua ,trei,....Gratarul sfiria...Crapii sareau in fata noastra dar nu puneau botul...Toti pescarii stateau linistiti asteptind trasatura ce avea sa le aduca drillul..Amici astia doi,dupa nu stiu cite beri au inceput sa faca scandal:muzica la maxim,injuraturi,chiote,tropaieli.Se uita toata balta la ei ca si la urs.La un moment dat unu ia bacul de nada si i-l toarna celuilalt in cap.Asta cu maroshul,curgindu-i pe umeri,a luat o sticla mare de mustar ,de aia de plastic,si l-a improscat pe agresor din cap pina in picioare,facindu-l galben,galben.Nervos nevoie mare proaspatul "hot dog"a sarit la amicul lui ,l-a prins de un brat,s-a rotit cu el cu tot si i-a facut vint astuia in apa.Cam pina la briu.Fetele rideau cu lacrimi,incurajindu-i.Pe mine m-a bufnit risul.Si cine stie unde ajungeau,daca nu intervenea ,DIN NOU,patronul.Sincer mi-a fost jena ca sint roman.Pentru ca nici tinerii aia doi,si nici ailalti care au aruncat peste ala de-a prins crapul,nu erau ...rrromi.Erau romani.
Am mai auzit de multe exemple demne de pus pe perete ale conatinalilor nostri.In Italia,linga Lago Di Garda,au navalit niste romani si au aruncat in lac niste banci de piatra ce strajuiau malul.De ce?De amuzament ,probabil..Din lipsa de civilizatie...Asa ca la noi in tara ,legisint ,nu este cine sa le aplice,pentru ca ,din pacate,pestele de la cap se impute.Aia de sint pusi colo sus, in frunte,nu-s mai buni ca aia doi de s-au batut cu mustar...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

silent
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silent » 08 Dec 2010, 20:05

Da asa e, dar cand romanul ia o amenda, pai vezi frate, ca mia dat ptr. ca sunt roman, ca ala e ungur ca nu stiu ce, pai ai luat amenda pentru ca ai gresita atat, punct.

Cum era un articol in capital ca la unguri nu te iarta politia rutiera si ca ne iau banii etc. :)) foarte bine, acolo macar se aplica cat de cat legea, la noi...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 08 Dec 2010, 20:30

...apropo de politia rutiera ...in germania pe autostrada daca depasesti viteza, si nu numai acolo, vine politaiul indata si ramai fara masina, daca n-ai bani sa platesti amenda... :lol:

dan75
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dan75 » 08 Dec 2010, 20:53

coane ...poate pescuiesti doar pe balti private... nu crezi ca ar trebui un control real din partea autoritatilor?!!! la noi acum poate fi prohibitie generala pe hartie si pe hartie va ramane.hai sa ne educam si sa nu omoram puii de pesti, iar cand vedem braconieri sa folosim cat mai des 112!

Scrie răspuns