prohibitia 2009 (Ordin nr. 84 din 24/02/2009)

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 13 Mar 2009, 21:50

Exista, chiar daca nu se specifica ca atare. Se subintelege, coroborand cele 2 articole cu pricina, cel referitor la prohibitia generala si cel referitor la stiuca. Din moment ce eu respect acum prohibitia la stiuca, e normal sa o pot pescui dupa aceasta perioada. Idem, la pastrav.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 13 Mar 2009, 22:00

dan bobei scrie: Din moment ce eu respect acum prohibitia la stiuca, e normal sa...
...sa respecti si asta: "Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul oricăror specii de peşti... în perioada 13 aprilie-11 iunie inclusiv..."

Si mie imi pare rau,dar anul asta se pare ca "ne-au tras-o "... in "si bemol".
Ne ramane varianta "haiduceasca"... :lol:

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 13 Mar 2009, 22:13

atentie, 13-17 aprilie este interzis absolut la toate speciile!!!
in rest fir intins la stiuca si cu naturale numai sa nu fie pesti sub dimensiunea legala :lol:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 13 Mar 2009, 22:19

johnnybravo scrie:atentie, 13-17 aprilie este interzis absolut la toate speciile!!!
in rest fir intins la stiuca si cu naturale numai sa nu fie pesti sub dimensiunea legala :lol:
Vrei sa fi mai explicit.
Unde scrie?

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 13 Mar 2009, 22:29

old_radu scrie:
dan bobei scrie: Din moment ce eu respect acum prohibitia la stiuca, e normal sa...
...sa respecti si asta: "Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul oricăror specii de peşti... în perioada 13 aprilie-11 iunie inclusiv..."

Si mie imi pare rau,dar anul asta se pare ca "ne-au tras-o "... in "si bemol".
Ne ramane varianta "haiduceasca"... :lol:
Daca tot ai pus citat, pune-l pe tot, pentru ca (dupa cum a mai scris si johnnybravo mai devreme) exista si exceptii, una dintre ele fiind cea referitoare la perioada de prohibitie a stiucii.

"(1) Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în apele maritime interioare şi în apele continentale, în perioada 13 aprilie-11 iunie inclusiv, şi în apele care constituie frontieră de stat, în perioada 15 aprilie-29 mai inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin."

Pai care pot fi acele exceptii? Cele referitoare la perioadele de prohibitie la stiuca, pastrav, coregon, lipan, calcan, rechin... etc, care nu au cum sa corespunda cu restul speciilor. Mi se pare logic, chiar daca nu e specificat expres, ca in anii anteriori.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 13 Mar 2009, 22:38

johnnybravo scrie:atentie, 13-17 aprilie este interzis absolut la toate speciile!!!
tre sa ma corectez, nu ai voie cu momeala vie reprezentand pesti indiferent de dimensiune daca nu poti dovedi ca au fost inghetat, sau cumparati :)))
in rest...trage stiuca la rama? :lol:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 13 Mar 2009, 22:47

@ dan bobei...sa speram ca asta-i logica corecta.

@ johnybravo...eram aproape sigur ca trage stiuca la rama,dar de cand ai pus intrebarea "atat de retoric"...parca am inceput sa am indoieli... :?
...oricum,mai explicit de atat , nici nu se putea... :lol:

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 13 Mar 2009, 23:14

nu stiu la ce te referi tu dar un lucru e sigur, cu exceptia de care am zis mai sus, cautand stiuca, se poate pescui la orice in regim catch & release in tufe :lol:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 14 Mar 2009, 09:57

:shock: ...rame,regim catch & release in tufe...naluci si tehnici noi ?
Daca tot este permis la stiuca in perioada cand celelalte specii sunt ocrotite si vedem ca tu detii secretul ineditului la pescuitul stiucii...te rugam dezvolta subiectul.Eventual ca sa nu fim "off-topic" , in calitatea ta de moderator , poate deschizi un nou topic pe tema asta.

Multumesc !

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 14 Mar 2009, 13:05

credeam ca e evidenta ironia la adresa autorului legii :P

Scrie răspuns