prohibitia 2009 (Ordin nr. 84 din 24/02/2009)
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
...sa respecti si asta: "Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul oricăror specii de peşti... în perioada 13 aprilie-11 iunie inclusiv..."dan bobei scrie: Din moment ce eu respect acum prohibitia la stiuca, e normal sa...
Si mie imi pare rau,dar anul asta se pare ca "ne-au tras-o "... in "si bemol".
Ne ramane varianta "haiduceasca"...

- johnnybravo
- Moderator
Daca tot ai pus citat, pune-l pe tot, pentru ca (dupa cum a mai scris si johnnybravo mai devreme) exista si exceptii, una dintre ele fiind cea referitoare la perioada de prohibitie a stiucii.old_radu scrie:...sa respecti si asta: "Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul oricăror specii de peşti... în perioada 13 aprilie-11 iunie inclusiv..."dan bobei scrie: Din moment ce eu respect acum prohibitia la stiuca, e normal sa...
Si mie imi pare rau,dar anul asta se pare ca "ne-au tras-o "... in "si bemol".
Ne ramane varianta "haiduceasca"...
"(1) Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în apele maritime interioare şi în apele continentale, în perioada 13 aprilie-11 iunie inclusiv, şi în apele care constituie frontieră de stat, în perioada 15 aprilie-29 mai inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin."
Pai care pot fi acele exceptii? Cele referitoare la perioadele de prohibitie la stiuca, pastrav, coregon, lipan, calcan, rechin... etc, care nu au cum sa corespunda cu restul speciilor. Mi se pare logic, chiar daca nu e specificat expres, ca in anii anteriori.
- johnnybravo
- Moderator
tre sa ma corectez, nu ai voie cu momeala vie reprezentand pesti indiferent de dimensiune daca nu poti dovedi ca au fost inghetat, sau cumparatijohnnybravo scrie:atentie, 13-17 aprilie este interzis absolut la toate speciile!!!
in rest fir intins la stiuca si cu naturale numai sa nu fie pesti sub dimensiunea legala

in rest...trage stiuca la rama?

- johnnybravo
- Moderator

Daca tot este permis la stiuca in perioada cand celelalte specii sunt ocrotite si vedem ca tu detii secretul ineditului la pescuitul stiucii...te rugam dezvolta subiectul.Eventual ca sa nu fim "off-topic" , in calitatea ta de moderator , poate deschizi un nou topic pe tema asta.
Multumesc !
- johnnybravo
- Moderator