prohibitia 2009 (Ordin nr. 84 din 24/02/2009)

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 13 Mar 2009, 16:31

Am vorbit azi cu 3 presedintii de asociatie si un inspector Anpa.
Legat de pescuitul la stiuca cu momeli artificiale in perioada de prohibitie generala e totul ok,adica se poate pescui. :D
Vom fii in continuare spaima braconierilor. :twisted:
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 13 Mar 2009, 16:47

claudiu scrie:eu am sunat la AJVPS Iasi de exemplu si am intrebat explicit perioadele de prohibitie.
Mi s-a spus ca nu stiu nici ei sigur si ca mai bine sa mai sun dupa 1 aprilie la ei (nici permisele nu venisera de la Bucuresti).

Asadar daca nici eu nu stiau, orice legi ati citit voi probabil ca nu se aplica.
Legea a fost publicata in M.O. dar desteptii de la ajvps daca nu le da "indicatii pretioase" tov. Selaru nu stiu nimic,
ca doar ei n-au voie sa citeasca monitorul oficial sau inca n-au auzit ca acolo se publica legile in Romania.
S'altare și bunăstare !

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 13 Mar 2009, 17:04

taicanoe scrie:
claudiu scrie:eu am sunat la AJVPS Iasi de exemplu si am intrebat explicit perioadele de prohibitie.
Mi s-a spus ca nu stiu nici ei sigur si ca mai bine sa mai sun dupa 1 aprilie la ei (nici permisele nu venisera de la Bucuresti).

Asadar daca nici eu nu stiau, orice legi ati citit voi probabil ca nu se aplica.
Legea a fost publicata in M.O. dar desteptii de la ajvps daca nu le da "indicatii pretioase" tov. Selaru nu stiu nimic,
ca doar ei n-au voie sa citeasca monitorul oficial sau inca n-au auzit ca acolo se publica legile in Romania.
Problema este ca MO costa bani iar ca sa-l primesti trebuie sa te abonezi si sa platesti ca nici online nu mai apare. Sau cred ca a facut tov. Selaru un abonament pt. toti iar cei din teritoriu asteapta faxul sau xeroxul cu sublinierile de rigoare.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 13 Mar 2009, 18:21

johnnybravo scrie:totul este in regula :idea:

(1) Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în apele maritime interioare şi în apele continentale, în perioada 13 aprilie-11 iunie inclusiv, şi în apele care constituie frontieră de stat, în perioada 15 aprilie-29 mai inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin.

fir intins la toti :)
Bine punctat, un 10 de la mine.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 13 Mar 2009, 18:28

si unde sunt exceptiile?
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 13 Mar 2009, 18:29

O.K. , o sa imi iau o lanseta de la obor de 20 Ron ca in caz a am probleme sa nu imi para rau. :lol: ...desteptzi care sa se ia de pescari or sa fie statzi linistitzi! :evil:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 13 Mar 2009, 18:39

ovidiu scrie:si unde sunt exceptiile?
Partea referitoare la prohibitia stiucii e una din ele. :wink: Bine, pe tine nu te intereseaza specia respectiva, da mai suntem vreo 2-3 care inca o mai cautam. :lol:

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 13 Mar 2009, 18:42

dan bobei scrie: Bine, pe tine nu te intereseaza specia respectiva, da mai suntem vreo 2-3 care inca o mai cautam. :lol:
Si cu Manole 10... :lol: :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 13 Mar 2009, 18:48

claudiu scrie:eu am sunat la AJVPS Iasi de exemplu......................
:shock: :shock: :? :?
si cine sunt ei??
de ce ar fi ei mai credibili decat altii sau decat unul care citeste legea??
ciudata optica,dupa atata timp si dupa atatea zbuciumuri forumistice si nu numai :? :)
Adelin scrie:...desteptzi care sa se ia de pescari or sa fie statzi linistitzi!
sunt convins,din astia sunt peste tot,dar avem noi pe aici un specimen imbatabil la aceasta categorie (prostie,cretinism,tembel si dobitoc)
anul trecut l-am iertat de o baie si o bataie,anul asta din cauza crizei sunt mai nevricos si mai intolerabil,cred ca o sa ii dau "datoria"
si cred ca nu o sa fiu singurul in aceasta postura,cred ca vom raspunde cam cu aceeasi moneda cu care vom fi tratati. :wink: :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 13 Mar 2009, 19:00

dan bobei scrie:
ovidiu scrie:si unde sunt exceptiile?
Partea referitoare la prohibitia stiucii e una din ele. :wink: Bine, pe tine nu te intereseaza specia respectiva, da mai suntem vreo 2-3 care inca o mai cautam. :lol:
intradevar animalul numit stiuca nu-mi starneste nicio emotiune , dar e asa frumos in aprilie-mai sa umbli pe malul dunarii si sa dai cu voblericul la avat.
nu dau dupa salau sau altele ca nu vreau sa fac deranj (pestii fac copii in perioada aia , nu stiu daca stiti), avatii eliberati desigur.

deci exceptia "cu artificiale la stiuca " nu exista?
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Scrie răspuns