ba da prosti suntetzi,cum sa doritzi sa vina mega viitura,daca stam la oras credetzi ca suntem feritzi,nici gand.....
....aia din videoclip sigur erau tzigani,ca numai astia se inmultzesk in tzara asta si sunt ca lipitorile, tot ce pika suggg......oameni lovitzi de apa nu cred ca le venea sa mearga sa adune pestii, scoteau apa din casa....
....ca e saracie in satele din moldova e de stiut,dar asa e in marea majoritate a tzarii acolo unde orasul e departe,peste tot e asa, nu numai acolo,exemple pot da, dar asta nu e un motiv sa radem de ei si sa le dorim raul,pana la urma nu e vina lor ci a celor care ne conduk de la bucuresti pana la primaru din sat care trebuiau sa se gandeaska la binele oamenilor atunci cand se stie ca e zona inundabila sau e supusa furiei naturii(uitatziva la olandezi ce au realizat si inca realizeaza,niciodata nu au odihna,si acum dupa ani isi aduk aminte de ziua in care apa le-a intrat in casa) .....
.....multzi sunt batrani care isi traiesk ultimele zile din ce le da pamantul si d-zeu, sunt cu frika de d-zeu,sunt oameni care daka ai vreo problema te ajuta fara a astepta ceva la schimb,iar cei tineri isi fak un viitor asa cum pot,pe astia ii punetzi la zid,oare ei au taiat padurile, au halit cimentul ptr diguri,si altele......
.... sa nu dea d-zeu sa tzi se umple casa de apa dupa ce ai muncit o viatza la ea,sa itzi inunde pamantul unde ai cele ptr anu care vine,sa itzi ia animalele care te fak sa treci iarna grea,sa nu sufere bunici,parintzi sau copii......
...cei care au vandut materialele care li s-a dat si le-au baut sa nu mai primeaska nimik,sa traiaska asa cum si-au asternut,sa stea sa se intrebe cum a fost cand d-zeu le-a intins mana si ei au scuipat in ea.....
...eu ii multzumesk lui d-zeu ca nu a dat cu gheatza aici unde stau sa imi strice munka si banii bagatzi in gradinutza de care mi-e drag si de unde imi iau legumele ''curate''......
....dupa sange ma trag din apuseni de langa scarisoara,acolo ca si in moldova au taiat padurile dupa revolutzie pana cand nu au mai avut ce taia si s-au mutat la munte,nimeni de la RNP nu le-a explikat sa nu o taie pe toata deodata,au fost in mana cu ei si acum dupa ani de zile inca mai sunt viituri dar nu asa de mari ca si in trecut,dar in schimb iarna baga zapada in ei cum nu au avut....
..... stau si ma intreb, a meritat banii facutzi deodata ca sa tragi toata viatza si sa ajungi de unde ai plekat,dar de, unde nu e cap vai de picioare.......