PREJUDECATI , PARADIGME , MODELE MENTALE IN PESCUIT

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

PREJUDECATI , PARADIGME , MODELE MENTALE IN PESCUIT

Mesaj de Sorin » 18 Ian 2011, 15:59

Bananai pe ape si pe forumul asta de multa vreme si daca e ceva foarte persistent si care sare in ochi ( In afara de faptul ca peste e din ce in ce mai putin in garle si nu facem nimic ) e multitudinea de prejudecati pe care fiecare ca pescar o are .
Si o au toti , absolut toti , iar primul semn ca ai prejudecati e cand spui senin ca nu ai .

Exemplele sunt multilpe si enumar doar cateva mai des intalnite :

1. Ala cu scule de fima ( jdm ) , este fitos si praf , nu e pescar si habar n-are . E preocupat de sclipici asorteu , yeni , megabas si ito ,pescarii adevarati dau cu gioarse foarte ieftine si umplu sacu de peste si dau clasa la aia dintai

2. Domle is mare pescar de competitie , moama ce tare si , aia pe care nu i-am vazut pe la concursuri is praf , nu exista , ii fac din orice pozitie si la orice ora

3. Reversul medaliei : moaaaaama pai aia de la concursuri is niste ratati , plini de fite si figuri , noi astia meseraisii care stam pe acasa si avem locurile noastre pe care le stim suntem niste meseraisi de la mama lor de casa si ne pisam pe aia din competitie din orice pozitie .

4. Pescarii de crap habar n-au sa dea la rapitori , vai mama lor ....te strici de ras cand ii vezi

5. In strainatate put apele de pesti , la noi de abia se gasesc , prin urmare noi care prindem pesti fugariti , suntem foarte meseriasi si daca ne ducem la aia le facem mucii cravata

6. O scula de custom e o fita domle , ce-ti trebe scula de custom , da nu pot da si cu asta de fabrica sau de obor ? Ca doar mana face pescarul , si pot pescui si cu rahaturi ca la cat is de meseriash umplu sacu .

7. Ba cu cat ai mai multe poze la galerie esti mai meseriash ca pescar , si cu reversu : aia de nu au poze la galerie nu exista si deci habar n-au .

8 . Mai nou , un topic ; aia de au haine scoase din cutie si camo is praf ba , de fapt is preocupati de moda si habar n-au sa pescuiasca , noi astia meseraisii suntem in blugi si le rupem fashu la pesti

9. Ochelari polarizati >?....mereti ma ,..is roz ?

10. Sonar si gps ? Ai ba .....astea omoara simtu apei domle , un meserias de pescar simte pestele , simte apa , se orienteaza ca ninja in padure, ....

etc etc etc ......
sunt convins ca stiti mult mai multe ....

Ce parere aveti ?
cum va afecteaza pe fiecare si in ce mod ....prejudecatile in pescuit ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 18 Ian 2011, 16:08

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ... tare ... :lol: :lol: :lol: ... de abea astept sa inceapa lumea sa scrie pe aici ... :lol: :lol: :lol: ... iarna e lunga ... :twisted:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 18 Ian 2011, 16:21

:lol: :lol: :lol: :lol:
Ai mai uitat o categorie, Sorine...
Aia care sar cu gura sa c&r dar de fapt ei baga tot la geanta... :wink:
Foarte des intalnita categoria asta...
Iarna e lunga... :D

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 18 Ian 2011, 16:23

clar ca mai sunt
le completati voi :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 18 Ian 2011, 17:06

bei sorinache, pe cuvant de pionier de nu ai zis-o :D :D :D

uite, in primu rand, io nu am nici o prejudecata ....

ups ... :oops: ... nu trebuia sa zic asta .... :oops: :twisted: :P :twisted: :D

in al doilea rand, io zic cinstit ca am si gafa in portbagaj ... si sac de rafie :D asa ca sa ma scutiti bei cu fitzele voastre de c&R ...

nu a zis shimano ca sunt braconier, si tin stiuk de ochi ??? pai ce pielea mea ...

si mai sunt si pescar de crap, care da la rapitori ... deci sunt praf grav ... la ce-mi trebuie atunci gafa si sac, s-ar intreba unii ?? :roll: :roll: :roll:

am numai tzoale meserie , aduse da pa cabelas, sau scumpeturi de pe aici ... deci fitzos ...
nu particip la competitie, deci vezi punctul 3 ....

nu am nici o poza in galerie, deci ori nu prind nimic, ori sunt braconier grav :twisted: :twisted: :twisted: fiecare crede ce vrea ( decat 3 bibi si un chinez, mai bine nimic, ca lasa loc la imaginatie )

am ceva scule custom si mai fac, deci iara fitza grav .... da nu am jedemeuri , asa ca sictir bei, astia cu ochii mijiti ... tristiane, sa nu te mai vad in fatza ochilor ....

nu am sonar si gps, deci ma lasati bei astia, jmecherii ? un pescar simte apa etc etc etc
....

deci sorinache bro, uite si tu ce petarda umana ai prieten ... un braconier si un fitzangiu grav, care mai e si pescar de crap reprofilat ....

io zic sa nu mai vorbesti cu mine in veci :P :P :P

Biban
veteran
veteran

Mesaj de Biban » 18 Ian 2011, 17:11

sorinB scrie: Aia care sar cu gura sa c&r dar de fapt ei baga tot la geanta...
Mai grav, dau la japca!!
Cunosc destui pescari de competitie, merg la concursuri nationale, care tipa in gura mare c&r si i-am vazut dand la japca. :!:

adrian99
veteran
veteran

prejudecati,paradigme

Mesaj de adrian99 » 18 Ian 2011, 17:25

sunt destui adepti ai c&r care retin absolut tot.nu pentru consum ci pentru vanzare.sunt persoane care din asta traiesc.insa pe forumuri vin si se dau experti in anumite tehnici...

si dupa cum amintea si userul biban chiar dau si la japca din barci de mii de euro cu sonar(de alte mii de euro).ca sa fie siguri de-o treaba :shock:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 18 Ian 2011, 17:28

...divagatii pe aceiasi tema ?
...sau
...alta Marie cu aceiasi palarie?

http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=13421
:oops:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 18 Ian 2011, 17:49

bei, dar dati si nume frate ....

asa de-alea ca am vazut io, ca stiu io, ca mii de euro, ca competitie si dupa japca, nu au nici o valoare ....

dati nume si situatii reale si concrete, si altfel discutam...

un barbat adevarat asa procedeaza, nu se ascunde dupa anonimat, al lui sau al celor in spetza de mai sus ...

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 18 Ian 2011, 17:57

Nu mai dam nume Toni, se creeaza numa' polemici... :D
Pe unul de competitie il stiu chiar de la tine :wink: :D
Vezi ca e posibil sa ajung prin bucuresti zilele astea :wink:

Scrie răspuns