PREJUDECATI , PARADIGME , MODELE MENTALE IN PESCUIT

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 18 Ian 2011, 19:26

pe vremea cand aveam si io impresia ca stiu sa pescoiesc mi-am loat-o original de tot de la un tigan sarac cu scule si toale ca vai de el.
dadeam evident la ....caras (da, stiu :D ) la pluta pe o balta care se umpluse de carasei in urma unei inundatii.
Era plin de ei, nici nu trebuia sa momesti.
No, tiganu cu chef de vorba si de facut prieteni, am ajuns vreau nu vreau sa pescuiesc umar la umar cu el. cum tiganu prindea trei patru si io de-abia luam cate unu am ajuns sa dau la cativa cm de pluta lui.
degeaba...
i-am luat montura la control: nimic senzational, pluta de cocean, doua foite de plumb un fir prea gros si un carlig naspa. Nu mai zic ca avea un alun :D
Io pluta cu antena, fir subtire, carlig "de firma", lanseta cu mulineta. :D
dadeam la cocolos paine amandoi...
si totusi el prindea mult mai bine.
Spre sfarsitul partidei zilei am inceput sa ma prind de ce lua el in draci si eu nu.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 18 Ian 2011, 19:29

De ce Tavi? Punctu 1 si punctu 6? :D
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 18 Ian 2011, 19:33

@ tristian

acu pe bune, daca vi la bucale, deschid o sticla de veuve cliquot, ca am cateva prin subsoil acolo, pe langa lansete :P :P :P

si nu glumesc ...

dar, cum de indraznesc in plm sa zic de veuve cliquot, cand am putea bea zarea ???? eventual, zarea custom ( cu ceva slibovitza sau zaibar ) :D :P :D :P ???

adica cum, zarea nu e buna ? ce, nu te imbeti de la ea ? ba chiar sunt unii, care nu au bani de cristal, dom perignon, armagnac, chateu laffite, mouton rotschild etc etc etc etc etc , dar stii ca pot bea mult mai multa zarea ca tine ? si chiar foarte mult pelinel de-ala de pe vremea lu ceasca ?

ca ei stiu sa spritzuie , chiar si fara beutura scumpa ....

bei, gata mi s-a luat ....

io sunt echilibrat asa de fel, da deja ziua de azi m-a dezgustat .... ce **** pe unu sau pe altu grija ca io imi cumpart tzoale scumpe, ca imi lansete scumpe, ca am ochelari scumpi, sau plm ????

bah, cand o sa ma iau io de fashu vostru roz pe garla : bah ce fraier esti bah, ai fash roz, paltonare, atunci sa aud vreunu ca mai zice ceva ....

altfel, de joarda de alun si de fash roz ai bani , pescuieste frate cu ele linistit, si nu mai comenta in plm atat ...

lasa-ne pe noi astia cu scule mai scumpe sa ne vedem de ale noastre , ca doar de prosti le-am facut, de prosti avem mai multi bani ( toti suntem niste hoti si am facut bani din furt si specula) si prindeti voi toti pestii din balata cu alunu ... in timp ce noi ne uitam la stele ... visele lu fario ... bei, asta e ca somnii si scafandri de pe baraje ... un alt mit halieutic in plm ...

pescaru plin de fitze , si localnicu cu trestia care il umileste ...

bei fario, am mai evoluat bei ... nu mai e chiar asa ...

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 18 Ian 2011, 19:39

Stii care-i diferenta toni? ...ca si io as bea cristal ca puff daddy si nici macar nu mi-i ciuda pe el, ca-i negru (hahaha - glumesc da vorbeam de prejudecati si nu m-am putut abtine), da stii de ce nu putem bea dinaia? Ca de fapt zarea e pentru cei ce au gat si ficat, ca aia e important sa ai... e ca cu mana... degeaba ai jdm daca n-ai mana... asa si tu... ce-ti trbe ba' Toni Crystal cand tu nici n-ai gat si ficat de alcoolist? ii dai de-alea de fitze degeaba...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 18 Ian 2011, 19:53

Tavi scrie:pe vremea cand aveam si io impresia ca stiu sa pescoiesc mi-am loat-o original de tot de la un tigan sarac cu scule si toale ca vai de el.
dadeam evident la ....caras (da, stiu :D ) la pluta pe o balta care se umpluse de carasei in urma unei inundatii.
Era plin de ei, nici nu trebuia sa momesti.
No, tiganu cu chef de vorba si de facut prieteni, am ajuns vreau nu vreau sa pescuiesc umar la umar cu el. cum tiganu prindea trei patru si io de-abia luam cate unu am ajuns sa dau la cativa cm de pluta lui.
degeaba...
i-am luat montura la control: nimic senzational, pluta de cocean, doua foite de plumb un fir prea gros si un carlig naspa. Nu mai zic ca avea un alun :D
Io pluta cu antena, fir subtire, carlig "de firma", lanseta cu mulineta. :D
dadeam la cocolos paine amandoi...
si totusi el prindea mult mai bine.
Spre sfarsitul partidei zilei am inceput sa ma prind de ce lua el in draci si eu nu.
deci Tavi zii-ne si solutia

pot doar sa banuiesc variantele :
- ca asa e prejudecata cu alunu
- ca el era tigan.punct
- ca la el cocolusu era biluta din nas
- ca nu te scarpinai unde trebe inainte sa faci cocolosu
- ca tu fitos dadeai cu paine alba de chiabur ce ej , el dadea cu integrala

ei hai nu ne lasa asa nedumeriti :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 18 Ian 2011, 19:59

Tavi scrie:Spre sfarsitul partidei zilei am inceput sa ma prind de ce lua el in draci si eu nu.
Noi nu, decat daca...

...El era pe peste si tu nu? alta explicatie eu nu gasesc... daca dai vina pe scule sau pe mana... si prejudecatile au prejudecati...

Asta am mai spus de zece ori si o mai spun si aici. De localizare nu vorbeste nimeni. Daca duci tiganu ala la Sarulesti poate ca da box... poate nu, da poate-l impusca vreunu de-l prinde pe-acolo... :)) aia e mai sigur! HAHAHA

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 18 Ian 2011, 20:18

nu era ma localizare., am zis deja ca pescuiam umar la umar si chiar pluta langa pluta.. vezi, nici voi nu stiti nic :D
deci era doo-trei jmecherii
plumbaju"etalat" - cele doua foite de plumb, una era aproape de carlig (prea aproape credeam io)
eu ii aveam mai grupati si mult mai departe de carlig
be) reglajul adancimii, pluta lui de cocean statea cumva oblic, deduc ca plumbul de jos era lipit de fund or samfin
si 3.
trasatura... montura lui astfel reglata ii spunea mai bine cand sa intepe
de mentionat ca erau extrem extrem de mofturosi in acea zi si trageau fin, ii puteai intepa doar intr-un anume moment cand pluta se ridica imperceptibil..nici vorba de plute scufundate, rase pe luciul apei sau puse pe burta
no tiganu s-a prins rapid de faza si a prins cateva chile de caras in vreo doua ore
eu m-as fi dus acasa cu cativa carasei convins fiind ca nu papa domle...
chiar si asa, mi-a trebuit ceva vreme sa inteleg ce dreac facea el diferit :oops:
de-atunci nu ma mai dau mare pescar si ma pufneste profund rasu cand vad siguranta de sine a unora
:D

deci prejudecata prejudecatilor:
eu stiuuu
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 18 Ian 2011, 20:26

Pai fix umar in umar nu erati si daca el pescuia pe fund si tu intre ape aia e un fel de localizare, apestelui :) - deobicei de peste vorbim, caz' doar nu ma refeream ca tu pescui la Cuci si el la Zau...

Sorine, n-ai bagat ca tertip de identificare replicile de genu: "iar n-ai inteles nimic, stiam ca n-ai inteles, vezi ca nu intelegi, tu n-ai inteles, habar n-ai, iar esti pe dinafara, voi nu stiti nimic"... le cunosti...

Si daca ar fi asa Tavi, io stiu ce sa fac cu Evergreenu... ;) C-o prinde unu la un momentdat peste mai mult ca mine, nu zic nu, se prea poate, da o sa si stiu de ce. Asa ma gandesc io cu mintea de-acum. ;) Alta n-am.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 18 Ian 2011, 20:27

Sorin scrie:...

deci Tavi zii-ne si solutia

pot doar sa banuiesc variantele :
- ca asa e prejudecata cu alunu
- ca el era tigan.punct
- ca la el cocolusu era biluta din nas
- ca nu te scarpinai unde trebe inainte sa faci cocolosu
- ca tu fitos dadeai cu paine alba de chiabur ce ej , el dadea cu integrala
...wow , cate prejudecati ! ?... :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 18 Ian 2011, 20:30

Tavi scrie: deci prejudecata prejudecatilor:
eu stiuuu
sau : doar eu stiu :D

un alt exemplu :

erau odata la magazin niste lansete daiko de cast , deci din alea invers :D
si erau super misto , imi cadeau bine in mana , nervoase , echilibrate
ce mai belea de belea ....pt mine
o mica problema : erau .....complet rosii ....ba da nu rosii ....ROSII
adica puneai mainile la ochi si ziceai .....orbeeeeeesc ....luati rosu asta de aici
repet altfel era super lanseta
ei , am incercat in mod repetat sa trec peste asta : cum sa ies cu o lanseta complet rosie la pescuit ???
e culoare gay :D :D

saptamani la rand intram in magazin , mai puneam mana pe ea o probam , suuuper ....ba da rosieeeeee.......

ei si n-am luat-o , n-am putut sa trec peste asta :D

deci n-am luat o lanseta doar pt ca era rosie ...

cred ca e exemplul clar de antifitza ....dar cred ca la fel de grav cu cazul in care as fi luat-o numai pt ca era rosie :D

[/b]
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns