PG 2005

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 07 Ian 2005, 10:03

Au fost 2 prieteni cu permise de Caras si nu le-a pus viza , vor permis de Mh . Si atunci pun stampila de PG. Altfel nu !

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 07 Ian 2005, 10:21

Stie cineva in ce lege e mentionata treaba asta cu PG-ul? Ca in Legea 192 modif. nu este. Trebuie sa fie ceva de-al lor, de MI

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Ian 2005, 10:36

imi aduc aminte ca anul trecut cand am intrebat la AJVPS Giurgiu despre posibilitatea de a pescui si in alte zone de Dunare cu permisul lor, mi-au spus urmatoarele: da domle ne-am inteles cu cei din Oltenita si Calarasi sa ne permitem reciproc la pescari sa pescuiasca pe tronsoanele noastre de Dunare.

Esenta este ca un AJVPS concesioneaza un tronson de Dunare, si apoi poate sau nu sa agreeze cu judetele vecine reciprocitate.
Daca agreeaza reciprocitate, probabil ca anunta si la PF: dom'le lasa-i si pe aia ca e velabil permisul lor
Daca sunt hrapareti si nu agreeaza reciprocitate, si vor sa-ti ia banul acolo in judet, comunica la PF: arde-i....

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 07 Ian 2005, 10:56

modulul de cautare de la programul meu legislativ (Sintact) mi-a aratat numai:

ORDONANTA DE URGENTA nr. 104 din 27 iunie 2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera Române
Art. 22
În zona de competenta pe apa Politia de Frontiera Româna are si urmatoarele atributii specifice:
....
e)participa la supravegherea, controlul si asigurarea protectiei si conservarii fondului cinegetic si piscicol natural, prin prevenirea si combaterea vânatului si pescuitului ilegal, precum si a exploatarii ilegale a altor resurse biologice si nebiologice din apele aflate în zona de competenta;"

Poate nu am interogat corect. Mai caut!
near the beer

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 07 Ian 2005, 11:05

Inca o cioaca:

ORDIN nr. 350 din 10 septembrie 2001 pentru aprobarea continutului si modelelor autorizatiilor de pescuit în scop comercial, recreativ/sportiv si stiintific, precum si a permiselor de pescuit individuale
Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,

ANEXA Nr. 2:

MINISTERUL AGRICULTURII,
ALIMENTATIEI SI PADURILOR
Directia pescuit, piscicultura, salmonicultura
Seria DPPS nr .................

AUTORIZATIE
de atribuire a dreptului de pescuit recreativ/sportiv în apele colinare si de ses
nr ........ din ..............
valabila de la ............. pâna la ............
ÃŽn baza ...................................................................................... (felul actului: contract de concesionare, act de renegociere)
s-a atribuit AJVPS/AVPS ........................................................., cu sediul în ................................................., str ...................................... nr ............., judetul (sectorul)....................................., dreptul de pescuit în scop recreativ/sportiv în urmatoarele bazine piscicole naturale si tronsoane: .....................................................................
Efectuarea pescuitului pe aceste tronsoane ale bazinelor piscicole se face numai în scop recreativ/sportiv pe baza unor permise de pescuit în scop recreativ/sportiv emise de titularul autorizatiei pe numele membrilor acesteia.
Numarul maxim de permise de pescuit ce se pot emite pentru fiecare tronson al bazinelor piscicole este de .....................
Titularul autorizatiei este obligat sa îi instruiasca pe toti membrii sai asupra conditiilor, mijloacelor si regulilor ce trebuie respectate la practicarea pescuitului în scop recreativ/sportiv. De asemenea, este obligat sa nu stânjeneasca practicarea pescuitului în scop comercial pe bazinele si tronsoanele ..........., atribuite ..............................................., de la o distanta de ................. m*) de la mal.
Nerespectarea a cel putin uneia dintre conditiile înscrise în autorizatie, precum si în normele referitoare la practicarea pescuitului conform reglementarilor specifice atrage anularea acesteia fara returnarea sumelor platite în scopul obtinerii acestui drept.
Emitent,
............................................
Reprezentantul titularului autorizatiei,
............................................

Asa scrie pe permisele voastre?

kk-m-as pe ele!

La mine textul apare ca fiind in vigoare. E drept, consider posibil ca fiecare asociatie sa-si conceapa un permis al ei, dar in limitele de mai sus!

Asta ar mai explica treaba cu Raduta pe Frunzaru.

Dane, te plimbi cu motorul la max 15 de mal.

Todi, daca dai mai departe de 15 m, iti ia paznicu; jigu. :D
Ai grija cum intepi! Cu frana stransa. Sa sara din barca! :D
near the beer

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 07 Ian 2005, 11:22

Hihihihi. Nu ti'am spus ca i'am vazut confiscand o barca?

Am mai postat undeva, aia au plecat dupa alegeri imediat. Maine poimaine vezi Sarulestiul proprietatea lu' Berceanu sau mai stiu io cui. Sunt satul pana in gat!

Numai bine!

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 07 Ian 2005, 11:35

Cautati Legea Frontierei de Stat. Eu am o copie dupa aia veche care intre timp a suferit modificari si completari (a fost data initial o OUG care a anulat legea veche dupa care a aparut si legea noua; din pacate nu-i stiu numarul si nici data :? ).
Oricum, in esenta, legea stipuleaza ca in zonele de frontiera "activitatile de pescuit - comercial si sportiv/recreativ - si de pasunat!!! :lol:) sunt supuse avizarii de catre Politia de Frontiere". In ceea ce ne priveste putem pescui in zonele respective in baza permisului de pescuit si a vizei Politiei de Frontiera. Dupa parerea mea exista o mare anomalie in Lege (sau poate e doar un mod de interpretare, nu ma prea pricep :wink:) in sensul ca NU ESTE SUFICIENTA o singura viza a Insp. Gen al Pol. de Frontiera valabila pentru toate zonele de frontiera ci trebuie obtinute vize de la fiecare Insp. Judetean pe raza caruia se afla apa unde vrem sa pescuim!!!
Conditionarea de catre P.F. a acordarii vizei de existenta permisului este corecta deoarece pescuitul sportiv/recreativ se poate face NUMAI in baza unui astfel de permis. Este insa gresit si in contradictie cu prevederile legale ca viza PF sa fie acordata doar celor care au permis eliberat de AJVPS (de ex. in Delta, pentru a obtine viza PF e suficient un permis eliberat de catre oricare dintre asociatiile de pescari care au concesionat activitatea de pescuit sportiv) indiferent de zona.

P.S. pentru cei ce vor sa pescuiasca pe Dunare in sectorul cuprins intre Ostrov (Calarasi) si gura de varsare a Prutului in Dunare (Galati), desi nu este apa care constituie Frontiera de Stat a Romaniei, le recomand sa aibe grija ca portiunile de 30 km aval de Ostrov si 30 km amonte de gura Prutului sunt considerate zone de frontiera(!) asa ca este necesar avizul de la P.F.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 07 Ian 2005, 11:37

hai sa bagam cu totii un jig in Sarulesti pana se cearta astia care sa-l ia!

Duceti-va voi inainte, poate pana ajung io l-i se termina paznicilor cartusele! :lol:
near the beer

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 07 Ian 2005, 12:00

Costica: "... La mine textul apare ca fiind in vigoare. E drept, consider posibil ca fiecare asociatie sa-si conceapa un permis al ei, dar in limitele de mai sus!..."

Din cate stiu (si) eu este in vigoare ...
Costica ceea ce ai prezentat tu este modelul autorizatiei pe care o are concesionarul activitatii de pescuit sportiv/recreativ. In baza ei ni se elibereaza PERMISELE de pescuit individuale (este pe undeva si modelul de permis - un cearceaf :lol:) in care cel care le elibereaza (AJVPS sau APS) AR trebui sa treaca apele unde este permis pescuitul si conditiile de desfasurare. Oricum un astfel de permis se elibereaza doar pentru apele cu statut de BAZINE PISCICOLE NATURALE, in celelalte avand nevoie doar de o simpla factura/chitanta (sau bon) fiscala.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 07 Ian 2005, 12:06

Cearceaf? Adica toti se f** pe el?

Numai bine!

Scrie răspuns