PG 2005

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 06 Ian 2005, 08:48

adilucu scrie:un tip de acolo m-a intrebat ca de ce imi fac PG, ca iei (granicerii) nu mai controleaza PG-urile, doar buletinul.
Deci, mai e nevoie de PG, sau nu?
Salut Adi!
Controleaza si ei PG-ul, uneori ca sa se afle in treaba :) Anul asta pe Prut m-au controlat la acte de 4 ori: de 2 ori doar buletinul, odata si buletinul si permisul (fara sa deschida sau sa scoata macar permisul din pungulita in care il tineam) si o data doar permisul :) fara sa ma intrebe de buletin.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 06 Ian 2005, 08:50

Ceea ce am uitat sa spun e ca.... totusi este bine sa-l ai daca mergi intr-o zona de granita. De bani nu cred ca e vorba, odata ce iti vizezi permisul, PG-ul costa mult mai putin, dar, este mai mult de umblat si de asteptat. Eu, din cate imi aduc aminte am platit taxa de PG la trezorerie...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Ian 2005, 09:55

Problema este ca e cam incomod cand merg de exemplu la Mracnoia, sa mai merg pana in Turnu-Severin sa-mi pun PG-ul. E pierdere de vreme.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Ian 2005, 10:14

si eu sunt de acord ca PG-ul este o tampenie, la modul in care se ofera si este administrat acum
erau mai destepti pe vremea lui Ceasca, cand puteai merge la sediul din Bucuresti si luai PG pe toata frontiera
acuma trebuie sa pierzi minim 2 ( doua ) zile pe fiecare judet, taxa e modica e drept dar e pierdere mare de timp
ceea ce ma deranjeaza si mai mult este insa faptul ca nu te lasa noaptea pe frontiera, noi avand Dunarea la 60 km ar fi fost super sa poti ramane si peste noapte sa faci un gratar si sa dai la somn... :lol:

autostrada spre fetesti o sa rezolve oarecum problema timpului :lol:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Ian 2005, 10:21

cum sa nu te lase noaptea? Eu am fost anul trecut o saptamana intreaga pe Dunare. Defapt 3 zile la Mraconia si restul mai sus, chiar pe cursul Dunarii, inspre Moldova-Noua. Si a trecut politia de frontiera pe langa noi cu masina si nici macar nu s-au oprit sa ne intrebe daca "merge pestele". :D
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Lucian Anghel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucian Anghel » 06 Ian 2005, 10:39

De ramas noaptea se pare ca nu mai este o problema; cel putin in zona Oltenita -Calarasi. Anul trecut am ramas in mai multe randuri pana spre miezul noptii si chiar toata noaptea si nu am avut probleme. Granicerii ne-au verificat buletinele iar paza de coasta a venit langa mal sa vada cei cu " luminitele" dar nici macar nu s-au oprit. De luat viza PG este f usor si nu trebuie sa mergi special acolo.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Ian 2005, 10:45

Lucian, ceea ce imi spui este excelent
si eu am ramas de doua ori peste noapte la Oltenita, dar asta acum 3 ani
acum un an de la PF mi-au spus foarte clar ca nu mai e voie sub nici o forma sa stam peste noapte

daca am putea sa stam peste noapte la Oltenita ar fi super
gandeste-te la un loc frumos si umbros pe malul unor gropi de somn, poate mergem la vara si cu familiile acolo de sambata pana duminica.....

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 06 Ian 2005, 11:04

Cica daca vrei sa stai peste noapte in zona de frontiera trebuie sa te duci la cel mai apropiat pichet si sa declari (..ca pe vremea lui Ceasca) cate zile, cate persoane, unde anume pui cortul etc, ca sa stie baietzii pe cine au in zona si sa nu te trezesti ca te someaza vreun dobitoc noaptea sau mai rau... m-am interesat eu ca vreau sa merg in primavara 1 saptamana cu corul pe langa Bazias sa-l nenorocesc :twisted:
Oricum fiecare de la politia de frontiera stie altfel legea in functie de zona :lol:

Lucian Anghel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucian Anghel » 06 Ian 2005, 11:28

Cu mare placere. Oricum eu tot la Calarasi vizez si probabil si la Ialomita ( poate dau de unu' Paul pe la " butuci" :wink: ) .
Cand merg sa las actele pt PG ma interesesz mai in amanunt.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 06 Ian 2005, 11:45

Lucian Anghel scrie:Cu mare placere. Oricum eu tot la Calarasi vizez si probabil si la Ialomita ( poate dau de unu' Paul pe la " butuci" :wink: ) .
Cand merg sa las actele pt PG ma interesesz mai in amanunt.
In vara asta vreau sa fac si eu Dunarea, ca nu mai merge altfel... Oricum, voi anunta inainte perioada poate ne vom intalni pe-acolo. ar fi excelent...
La varsarea ialomitei, in "butuci" sau prin toata zona Giurgeni - vadu oii, nu am auzit vreodata sa se ceara PG.
De cate ori am fost 9de vreo 10 ori) numai o singura data am fost controlat la acte (permis + buletin). Eram 5 sau 6 persoane pe-atunci si numai 2 aveam permis de pescuit. Nu a fost nici o problema.
Eu, unul, as fi gata sa merg de la tandarei la Dunare pe jos, numai sa ajung mai repede pe malul ei. Oricum, se merita incercata zona aceea pentru rapitor, mai ales ca pe-acolo majoritatea sunt crapalagii veniti din Ploiesti sau Buzau :D. Si mai ales sa fi trecut pe insula, in capul de jos al ei (Insula Ialomitei) si de-acolo sa bati malurile cu piciorul pana la "HORA" si dinsus de ea.... Este minunat.... va spun sincer :)
In nici un caz nu s-ar merita, odata ajunsi in zona aceea sa dati la pescuit de pe partea stanga a bratului Borcea.... Surprizele care pot aparea dand "in butuci" sunt mult mai mari :)

Scrie răspuns