PG 2005

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 06 Ian 2005, 14:44

..si am impresia ca pe fiecare zona din asta (care e de nu stiu catzi km fluviali) dai cate 50.000 lei, vrei mai mult, inca 50.000..

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 06 Ian 2005, 14:48

Cel putin in2004 la noi a fost asa:
PG de Timis (nu prea e nevoie, Bega si Timis in zona granitei)
PG de Caras-Severin, (scos de la Oravita, 100.000, fara nici o copie dupa CI sau altceva), valabil numai in Caras, pt mine interesant Dunarea de la intrare in tara pina aval de Cozla.
Ca sa pescuiesc cu 500 m in aval (Stinca Neagra, Grebene etc. - stie Calone), trebuia si PG de Mehedinti (scos de la Tr.Severin...)
Si astia nu numai ca te opresc in drum si te controleaza, m-au mai si scos de pe locul de pescuit. (la sus-numita Stinca Neagra trebuie sa cobori pe o carare ingusta, printre tufe, e o placere se te scoata granicerii afara)
Inainte (2003 si in anii '90 cind a mai fost nevoie de PG), permisul graniceresc se putea scoate de la Bucuresti si era valabil pe toate apele de granita. Intr-un timp a fost chiar un permis separat pt. granita, fara poza. Prin 2002, 2001, se putea viza permisul chiar la pichetele de graniceri si era o solutie f buna, nu trebuia umblat la 300 km in zi lucratoare etc.
Oricum, in zona in care pescuiesc eu, nu prea e indicat sa nu ai permis si PG, baietii sunt vigilenti. :evil: O iau asa de serios parca ar fi unicul lor scop in viata.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 06 Ian 2005, 14:52

De curiozitate nu am mai rezistat si am dat un telefon acasa sa imi spuna sotia ce scrie pe talonul de la permis (Va dati seama, ea crede ca muncesc... Chiar m-a intrebat la ce imi trebuie :) )
Pe talon, in partea din fata scrie mare (cu rosu din cate imi aduc aminte) M.A.P.A.M., care din cate stiu eu inseamna Ministerul Agriculturii, Padurii, Apelor si Mediului asa....
Pe spate scrie "Prezentul permis este valabil doar insotit de carnet :!: :?: cred (na, ca am uitat )
Apoi mai scria ceva de genul: " Respectivul talon acorda dreptul de pescuit sportiv in conditiile legii (f important) in apele colinare si de ses precum si in baltile si bazilele amenajate ce apartin de asociatia care l-a emis."
Oricum, ceva de genul asta....
Acum, intrebarea care se pune: Doar bazinele amenajate ce apartin de asociatie, sau si apele colinare si de ses ce apartin de asociatie?
Eu, cand l-am vizat, va spun sigur, ca am intrebat si mi s-a zis ca am voie sa pescuiesc pe toate apele din tara, inclusiv pe Dunare.
Voi nu ati primit un asemenea talon odata cu chitanta de vizare?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 06 Ian 2005, 15:05

ba da paul, si la mine tot asa a fost. cei la ajvps giurgiu mi-au zis ca e valabil pe toate apele colinare si de ses, iar pe talonul din interior zicea ca pot sa pescuiesc doar in apele care tin de asociatia unde mi-am vizat permisul. cine-i mai intelege si pe astia....

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 06 Ian 2005, 15:09

eugen scrie:ba da paul, si la mine tot asa a fost. cei la ajvps giurgiu mi-au zis ca e valabil pe toate apele colinare si de ses, iar pe talonul din interior zicea ca pot sa pescuiesc doar in apele care tin de asociatia unde mi-am vizat permisul. cine-i mai intelege si pe astia....
pai vezi... asta tot ca sa aiba ei legea de partea lor.... :( si sa te poata puna la respect cand ti-e lumea mai draga

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Ian 2005, 15:39

baogdank, da-mi voie sa-ti spun ca si in Timis poti avea nevoie de PG, daca pescuiesti la Cruceni, de exemplu.(asta e pe Timis)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Ian 2005, 16:52

se tot amesteca PG-ul cu permisul
unii vb. de permis, altii de PG

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 07 Ian 2005, 08:36

adilucu, citeste si ce am scris in paranteze. Pescuiesc la Cruceni.

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 07 Ian 2005, 09:04

@bogdank
Anu' asta tre sa mergem iarasi la Orsova , dupa PG !!!
In Caras , Dunarea stagneaza . Nu stiu se draq se intampla .
Cred ca anu asta o sa ne puna sa platim si permis de MH , asa vorbeau anu trecut , cica ala de Caras nu e bun !!!!
Nesimtiti aia din MH la greu , treaba fiind ca dansii cand vin pe CS nu are nimeni treaba lor ( adica unde si-au vizat permisul ) .

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 07 Ian 2005, 09:54

CEEEEEEEEE??
Acu' nu numai PG, au probleme si cu permisul???? :evil: :evil: :evil:

Scrie răspuns