Petitie privind stabilirea perioadei de prohibitie

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
edâ„¢
veteran
veteran

Re: Petitie privind stabilirea perioadei de prohibitie

Mesaj de edâ„¢ » 15 Dec 2014, 22:04

nu te-am luminat cu nimic doar ti-am dat ideii asa cum se face normal...
sti cumva care e diferenta fata de anul trecut sau de acu 2 ani sau de acu 3...pune toate ordinele una langa alta si atunci o sa iti dai seama ce se schimba cu adevarat si ce ramane batut in cui,probabil o sa te luminezi singur cand vei citi....

sper ca esti multumit ca ai semnat o idee care nu duce nicaieri....

daca tin minte vroiai sa schimbi ceva la AJVPS?vanatorii-pescarii, s-a concretizat lucrul Acela sau nu?ai continuat pana la capat asa cum am crezut in cei care au initiat aceasta idee sau ati abandonat ideea?..........sau a fost si aia doar o idee pe care ai semnat-o(sau ai crezut) de dragul schimbarii..... asa ca sa iti raspund pe acelasi ton...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 15 Dec 2014, 22:42

edâ„¢ scrie: sper ca esti multumit ca ai semnat o idee care nu duce nicaieri....
chiar si presupunand ca petitia nu va avea finalul scontat, ea totusi va fi dus undeva. Mai exact, simpla decizie pentru semnarea ei sau nu, presupune un exercitiu de gandire care ii scoate din apatie pe cei ce o citesc. Fie ca sunt de acord cu ea fie ca nu , toti cei ce o citesc se gandesc macar pentru o clipa la problema asta . Mai mult, in unii care ii vad slabiciunile , se va naste dorinta de a arata ca se poate gandi si exprima si mai bine (iar asta e un lucru bun). In felul asta la anu vom avea mai multe petitii sau una mai buna. Daca petitia asta esueaza sau nu , vom afla probail in timp util pentru ca cei care se pricep mai bine la anticipari , cum e si cazul tau, sa poata demara un demers cu mai multe sanse de izbanda. Pana atunci, lipsa unui raspuns sau un raspuns negativ, va fi creat deja o anumita stare interioara in cei ce asteapta acum un raspuns astfel ca, demersul de la anu' va putea fi si mai bine pregatit si mai bine sustinut. In plus, insasi faptul ca ideile din aceasta petitie au ajuns la urechile decidentilor , e un castig pentru ca le arata ca ne trezim si incepem sa pretindem iar ei, in scurt timp, nu vor mai putea s-o dea pe dupa prun dupa cum ii taie capu.
Deci, in faza asta , indiferent de raspunsuri , undeva petitia duce iar faza asta e prima faza nu ultima (strict in raport cu aceasta petitie).
Ideea e sa ne intre odata in cap ca , copilul care nu plange nu capata tata. :wink: :!:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Dec 2014, 21:08

King, iti fac si aici cateva observatii, sper tot constructive:
Punctele de la 1 la 5 sunt cam degeaba. Nu vad la ce te ajuta sa le ceri tot felul de studii si explicatii. Cel mai probabil nu le au si iti vor raspunde intr-un limbaj de lemn.
Pana la urma ce anumele ceri, concret?
Din ce inteleg le ceri ca pe viitor ”sa aiba in vedere” niste lucruri pe care le enumeri de la 1 la 6. Eu ti-as raspunde: multumim, vom avea in vedere. Si atat. :?
O astfel de petitie oricum nu prea are sanse, dar daca o formulezi asa la modul general si nu soliciti ceva foarte concret, punctual si argumentat, putinele sanse scad dramatic.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 17 Dec 2014, 00:26

edâ„¢ scrie:nu te-am luminat cu nimic doar ti-am dat ideii asa cum se face normal...
sti cumva care e diferenta fata de anul trecut sau de acu 2 ani sau de acu 3...pune toate ordinele una langa alta si atunci o sa iti dai seama ce se schimba cu adevarat si ce ramane batut in cui,probabil o sa te luminezi singur cand vei citi....

sper ca esti multumit ca ai semnat o idee care nu duce nicaieri....

daca tin minte vroiai sa schimbi ceva la AJVPS?vanatorii-pescarii, s-a concretizat lucrul Acela sau nu?ai continuat pana la capat asa cum am crezut in cei care au initiat aceasta idee sau ati abandonat ideea?..........sau a fost si aia doar o idee pe care ai semnat-o(sau ai crezut) de dragul schimbarii..... asa ca sa iti raspund pe acelasi ton...
Nu, nu am reusit sa separam pescarii de vanatori, ai dreptate, a fost un esec al nostru. Dar cel putin am incercat. A fost o lupta nedreapta, vanatorii desi mai putini, au fost foarte uniti si si-au sustinut conducatorii, ceea ce nu se poate spune despre cei 4.000 de pescari. In privinta acestui demers, eu nu am ce sa imi reprosez. Dar voi, cei 4000?
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 17 Dec 2014, 11:15

din pacate nu intru in cei 4000 am fost acolo si semnatura mea alaturi de datele mele cred ca au ramas pe hartie daca nu au fost aruncate....deci am avut ceva de spus atunci cand ma reprezenta acel lucru nu ca si lucrul de fata despre care se discuta...

exact s-a incercat doar..... pe jumatate sa se faca lucru adica doar separarea si nu si educarea pescarului pe apa conform regulamentului,probabil atunci nu mai erau asa de multi ca si cei 4000 de care amintesti si eram si noi ca o mana de oameni cum erau vanatorii....

exemplu:pescar care a fost prins braconand cu parasuta a putut bine mersi dupa amenda sa mai aiba dreptul de a pescui achitand din nou taxa si implicit dreptul de a vota conform regulamentului....deci ce rezulta, ca din start ati pierdut un vot iar restul pana la 4000 probabil fac parte din cei pare pescuiesc la furnica,retin pesti sub dimensiune,au cate 10 lansete pe mal etc,iarasi voturi pe care le-ati pierdut,ce mai e de spus???

gigi_19
veteran
veteran

Mesaj de gigi_19 » 17 Dec 2014, 19:00

Scuze ptr. intarziere - merg si eu alaturi de voi.

bogdan_spinner
veteran
veteran

Mesaj de bogdan_spinner » 17 Dec 2014, 19:40

On Board!
"Pocaiti-va si credeti in Evanghelia lui Isus Hristos"

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 17 Dec 2014, 21:30

Tavi scrie:King, iti fac si aici cateva observatii, sper tot constructive:
Punctele de la 1 la 5 sunt cam degeaba. Nu vad la ce te ajuta sa le ceri tot felul de studii si explicatii. Cel mai probabil nu le au si iti vor raspunde intr-un limbaj de lemn.
Pana la urma ce anumele ceri, concret?
Din ce inteleg le ceri ca pe viitor ”sa aiba in vedere” niste lucruri pe care le enumeri de la 1 la 6. Eu ti-as raspunde: multumim, vom avea in vedere. Si atat. :?
O astfel de petitie oricum nu prea are sanse, dar daca o formulezi asa la modul general si nu soliciti ceva foarte concret, punctual si argumentat, putinele sanse scad dramatic.
In primul rand vreau sa obtin raspunsuri si sa vad transparenta. Vreau sa se declare prohibitia in baza unor studii reale la vedere nu in numeler unor studii care nu exista. (sau care nu mai sunt de actualitate)
Ii explica unui coleg un "functionar ANPA" ca, prohibitia
se stabileste ca urmare a unor studii stiintifice a unor centre de cercetari care stabilesc "gradele zile" acumulate biologic intr-un an calendaristic de catre diferite specii de pesti si care duc la maturarea gonadelor care declansaza reproducerea...
In contextul asta vreau si eu sa stiu care, studii care institute de cercetare , care specii de pesti si in ce perioada. Asta pentru ca realitatea din teren imi arata ca o gramada de specii nu sunt acoperite de prohibitie. Si daca interesul e sa protejam pestele atunci de ce nu-l protejam?
Apoi, mai vreau sa stiu de ce , dreptul la pescuit sportiv , care teoretic ar trebui sa functioneze pe parcursul intregului an , e ingradit o buna parte din an desi , in acea perioada sunt specii de pesti care nu s-e reproduc (fie ca s-au reprodus deja fie ca urmeaza sa o faca ulterior).
Apoi vreau ca ordinele de genul asta sa fie date cu cap, si fara incalcarea unor interese legitime generale (in ceea ce priveste pescuitul sportiv , turismul etc.)
Ca idee , in momentul de fata cea mai mare parte din veniturile Deltei sunt generate de turism si prelucrarea pestelui . Daca pui la socoteala faptul ca sezonul turistic tine doar din iunie si pana in octombrie inclusiv rezulta ca oamenii aia 5 luni pe an castiga si 7 cheltuie. In conditiile astea nici nu-i de mirare ca-s saraci si se ocupa cu braconajul ca sa nu moara de foame. Un Sezon complet in schimb, cu un turism bine structurat ar putea schimba situatia pe viitor.
Mai vreau dezbateri publice reale la asemenea acte normative. Vreau sa apara acolo pe site la ei, proiectul in forma initiala, propunerile si sau amendamentele venite din partea societatii civile , de la asociatii , cluburi , onguri si asa mai departe.
Vreau sa vad niste analize de necesitate oportunitate din care sa reiasa impactul pe termen mediu si lung all unor astfel de masuri (care de ani buni incoace s-au dovedit a fi falimentare).
Lista e mai lunga si poate continua dar acum ma opresc aici.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 17 Dec 2014, 21:50

daca tot cauti raspunsuri la ANPA vezi sa nu observe si ei ca unii pesti mai depun icrele si in iulie, prin urmare daca se face o cumulare poti avea o perioada de prohibitie martie - iulie, inclusiv, si sa vezi ce o sa te pomeneasca toti pescarii ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
problemele noastre sunt altele si nicidecum perioada de prohibitie pe care o respectam, asa cum e ea!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Dec 2014, 22:08

In teorie ai dreptate, in practica e mai greu cu studiile.
Trecand peste miserupismul si habarnismul functionarilor publici in general, ai celor de la ANPA in particular, niste studii serioase costa indiferent ca sunt studii de impact asupra speciilor de pesti sau analize economice. Ar trebui sa faci o analiza cost/beneficiu inainte de a da banii pe studiu, e un cerc vicios aici.
Pe de alta parte institute de cercetare nu mai sunt sau sunt subfinantate, profesionisti sunt putini si dintre ei multi sunt dispusi sa cante in struna finantatorului, o spun din o oarecare experienta.
Dar pana la urma astea sunt detalii, sunt total de acord cu transparenta, cu dezbaterea publica. Orice solicitare de acest fel e binevenita, e o forma de presiune si de implicare a societatii, atat de necesara si atat de absenta.
Am incercat si noi, nu o data. Nu cred ca vei strange cu mult peste 200 de semnaturi. :( Aici e de fapt marea problema, prea putini se implica.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns