Petitie privind stabilirea perioadei de prohibitie

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danstiucaru
veteran
veteran

Re: Petitie privind stabilirea perioadei de prohibitie

Mesaj de danstiucaru » 13 Dec 2014, 20:20

Ko

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 13 Dec 2014, 22:47

Semnat . sa vedem ce se intimpla
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

albatrin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de albatrin » 14 Dec 2014, 11:35

Peste o sută de semnături în nici două zile !!!
Cristi Nedelcu
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 14 Dec 2014, 12:16

Ar trebui stabilita o data limita pana la care sa fie semnata de doritori si apoi expediata : MINISTERULUI AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE, MINISTERULUI MEDIULUI ŞI SCHIMBĂRILOR CLIMATICE si AGENTIEI NATIONALE PENTRU PESCUIT SI ACVACULTURA.
Daca ramane online e ca si cum n-ar fi.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 14 Dec 2014, 12:48

razvan m. scrie:Ar trebui stabilita o data limita pana la care sa fie semnata de doritori si apoi expediata : MINISTERULUI AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE, MINISTERULUI MEDIULUI ŞI SCHIMBĂRILOR CLIMATICE si AGENTIEI NATIONALE PENTRU PESCUIT SI ACVACULTURA.
Daca ramane online e ca si cum n-ar fi.

foarte corect!
daca prin semnarea petitiilor online va faceti iluzii ca se schimba ceva, sunteti niste visatori,(asta ca sa nu spun ce zice Vantu :) )
o petitie de acest gen trebuie sa urmeze calea indicata de Razvan si inregistrate la aceste institutii, iar din experienta mea personala ca sa fi sigur si convins ca primesti un raspuns, sugerez sa fie trimisa si catre presedentie si catre secretariatul guvernului.
lucrurile se misca in online, dar trebuie continuatea in lumea reala pentru ca in asta traim !
cat priveste nr semnatarilor...........este mai mult decat jenant, comparativ cu nr de pescari si de utilizatori ai forumurilor de specialitate
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Angler_rou
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Angler_rou » 14 Dec 2014, 13:15

Semnat si eu.
Sper sa se schimbe odata pentru totdeauna modalitatea asta de a promulga OG sau legi, stand in birou, fara sa fii puternic ancorat in realitate, sau si mai rau, fiind de partea celor care nu ar trebui sa fii...
Sa fii domn, e o intamplare, sa fii OM, e lucru mare!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 14 Dec 2014, 13:26

...cu 5 zile inainte de lansarea petitiei , in topicul "prohibitie 2015" am postat :
old_radu scrie:...situatia este in felul urmator si spun asta din constatarile personale :
...legea prohibitiei este facuta doar pentru acei pescari care practica pescuitul de placere
...inafara de apele de frontiera unde politia isi mai face treaba (nu peste tot) e dezastru , se pescuieste mai abitir ca si cum n-ar fi prohibitie
...in rest ne tocim degetele de tastatura degeaba si asta se intampla in fiecare an
...hai sa mai facem o petitie online .... :oops: :wallbash: :headbash:
...acuma daca e sa se intample ceva pozitiv am sa semnez si eu petitia cu toate ca am mai semnat nenumarate altele si inafara de cazul unei singure petitii nu s-a intamplat nimic favorabil
...sper sa se intample de data aceasta

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 14 Dec 2014, 15:36

Incercati, argumentat, sa cereti interzicerea pescuitului ``comercial`` pe apele interioare, inclusiv delta dunarii, plecand de la incasarile statului de la comerciali vs pescarii recreativi, magazine pescuit,turism,etc. Industria pescuitului este in cea mai neagra zona a economiei pt pescuitul comercial.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 14 Dec 2014, 16:19

Petitia cu pricina a plecat inca de vineri sub forma de recomandata cu confirmare de primire catre fiecare dintre cele 3 institutii enumerate. Adica, a plecat pe hartie in forma "oficiala" . De semnat am semnat-o eu personal in calitate de reprezentat autointitulat al unui grup de initiativa al forumului pescuit la somn si acolo se si gaseste forma pdf a scrisorii . Forma online a petitiei e facuta doar pentru constituirea in concret a grupului de initiativa si are ca scop sa demonstreze la nevoie faptul ca nu vorbeste o persoana ci un numar mare de persoane cu aceeasi dorinta.
Ideea e simpla, unde-s multi puterea creste si in cazul asta vorbim de o putere de convingere . Cu cat mai multi cu atat mai convingatori.
Ceea ce mi-a scapat mie, poate oricand sa prinda altcineva intr-o scrisoare separata trimisa in acelasi mod . Daca sunt mai multe scrisori demonstram ca ne pasa. Cei care considera ca pot mobiliza asociatiile de pescuit de pe plan local, ar fi cazul sa o faca . Daca demonstram ca ne pasa vom fi ascultati daca nu nu. Pentru varianta 2, in ceea ce priveste demersul meu , am in vedere si un plan B , sper insa sa nu se ajunga acolo.
Pe de alta parte, prohibitia e doar primul pas. Al doilea ar fi un regulament de pescuit civilizat si foarte clar. O scrisoare similara voi trimite si pe tema aia motiv pentru care, ii invit cu ocazia asta pe toti care au ceva de spus pe topicul dedicat aici :
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... =0#p551344
Deocamdata vad insa ca nu se prea inghesuie lumea asa ca scrisoarea cu pricina probabil o voi formula in nume propriu si o voi trimite ca atare .
Deocamdata insa, multumesc tuturor care au semnat aceasta petitie , aveti respectul meu :respekt: :respekt:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 14 Dec 2014, 17:04

...ceva "nu suna" bine aici
...eu am semnat petitia exact in scopul "unde-s multi puterea creste "
...dar daca petitia a plecat doar cu semnatura ta , de ce nu ai spus asta de la inceput ?

Scrie răspuns