Pescuitul Sportiv
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pescuitul Sportiv
haideti sa discutam despre o tema care ne roade pe toti, si anume despre cum se desfasoara pescuitul sportiv in romania
eu personal am cateva sugestii sau dorinte, haideti sa vedem daca macar majoritatea suntem de acord:
- apele publice sa nu fie concesionate pescuitului industrial
- taxe regasite in paza, populari
- pescuitul permis noaptea, din barca
- disparitia " prohibitiei " ( vezi doamne pestii au nevoie de liniste in prohibitie, dar in restul anului scoatem cu sutele de tone cu toate tipurile de plase inventate )
voi ce parere aveti ?
eu personal am cateva sugestii sau dorinte, haideti sa vedem daca macar majoritatea suntem de acord:
- apele publice sa nu fie concesionate pescuitului industrial
- taxe regasite in paza, populari
- pescuitul permis noaptea, din barca
- disparitia " prohibitiei " ( vezi doamne pestii au nevoie de liniste in prohibitie, dar in restul anului scoatem cu sutele de tone cu toate tipurile de plase inventate )
voi ce parere aveti ?
Fiind noapte,de plictiseala,caut post-uri fara raspuns...
Parerea mea:prohibitia este totusi necesara pentru ca dragii nostrii pesti rapitori sa se inmulteasca macar pe cale naturala,daca tot nu se fac populari.
Parerea mea...

Parerea mea:prohibitia este totusi necesara pentru ca dragii nostrii pesti rapitori sa se inmulteasca macar pe cale naturala,daca tot nu se fac populari.
Parerea mea...

Michael va recomanda Regulamentul forumului
Si eu sunt de acord sa ramana prohibitia. Simplul fapt ca din ape se scot in timpul anului tone, nu constituie nicidecum un motiv pentru inlaturarea prihibitiei. Cel putin in apele neamenajate... Si unde mai pui ca, avand inca - si pentru destul de mult timp, probabil - persoane cu mentalitatea de care vorbeam mai sus (aia cu tonele), in perioada de boiste devastarea ar fi si mai mare. Nu ca acum nu s-ar pescui oricand.
Cu primele 3 puncte sunt de acord.
Prohibitia cred ca e necesara. Dar ar putea avea unele imbunatatiri, daca s-ar face mereu studii pe diferitele tipuri de pesti si prezenta lor cantitativa in ape. Daca o specie e in declin, atunci trebuie crescuta dimensiunea minima, sau chiar trebuie interzisa retinerea acelei specii. Daca este in progres puternic (cum mi se pare mie a fi bibanul) atunci se poate scadea dimensiunea minima (de fapt s-a chiar scazut nu demult).
Prohibitia cred ca e necesara. Dar ar putea avea unele imbunatatiri, daca s-ar face mereu studii pe diferitele tipuri de pesti si prezenta lor cantitativa in ape. Daca o specie e in declin, atunci trebuie crescuta dimensiunea minima, sau chiar trebuie interzisa retinerea acelei specii. Daca este in progres puternic (cum mi se pare mie a fi bibanul) atunci se poate scadea dimensiunea minima (de fapt s-a chiar scazut nu demult).
In prohibitie e raiul braconierilor.
Cand pescariii sportivi stau acasa ca pescuitul este interzis, pe ape se braconeaza salbatic. Dupa ce prohibitia inceteaza se reduce parca si numarul celor ce pescuiesc nesportiv.
Ar trebui, deci, sa se vegheze la respectarea legii nu doar sa se instituie anumite interdictii care, pana la urma, sunt doar pentru cei cinstiti.
Cand pescariii sportivi stau acasa ca pescuitul este interzis, pe ape se braconeaza salbatic. Dupa ce prohibitia inceteaza se reduce parca si numarul celor ce pescuiesc nesportiv.
Ar trebui, deci, sa se vegheze la respectarea legii nu doar sa se instituie anumite interdictii care, pana la urma, sunt doar pentru cei cinstiti.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
asa cred si eu. le merge chiar mai bine la javrele alea pentru ca nu mai e cine sa-i vada (aia daca n-au ce bonuri sa taie pe balta zac beti prin circiumi)razvan m. scrie:In prohibitie e raiul braconierilor.
Cand pescariii sportivi stau acasa ca pescuitul este interzis, pe ape se braconeaza salbatic.
in primul rind, sunt de acord sa ramina prohibitia, chiar sa se extinda putin,
DAR
sa fie gindita mai cu cap - nu intre data cutare si cutare;
sa se considere toate conditiile - in special meteorologice - caracteristice unice in fiecare an!
de fiecare data am prins imediat inainte sau dupa perioada legala a prohibitiei pesti plini de icre. si n-ar fi trebuit.
in al doilea rind LEGEA ar trebui sa pedepseasca de cel putin doua ori mai sever braconajul in prohibitie.
alt lucru facut pe genunchi in tzarisoara asta... ma mir ca ma mai mira.
De acord in totalitate cu pct.2 si 3. Prohibitie cred ca trebuie sa existe. Mi se pare aiurea sa stresezi pestii in perioada depunerii icrelor. E ca si vecinul care se apuca sa sparga faianta in clipele tale cele mai "dulci"
La pct.1 apare o problema majora. De principiu ideea e excelenta, dar e nerealizabila pe Dunare. Zeci de familii traiesc din pescuit industrial, iar concesionarea si administrarea sunt doar forme de organizare. Ei oricum pescuiesc. Pe alte ape, nu prea e cazul.
E bine ca se intrevede si o geana de lumina: magazinele nu mai au voie sa comercializeze peste sub dimensiunile legale. Indiferent de sursa de provenienta (ape naturale SAU CRESCATORII). Asta duce (in timp) la reducerea cererii pentru strapazani, mirlite si ciortani, deci nici pescarii profesionisti nu vor mai avea de ce sa ii prinda. Plus mai e amenda. La noi nu lipsa legislatiei e problema, ci aplicarea ei.
Cit despre pescuit noaptea, din cite stiu eu, nu avem nici o sansa. E aiurea sa ii vezi pe sirbi pescuind noaptea la crap, iar la noi Politia de Frontiera fugareste pescarii.
si ii arde cu amenzi de 1,5 mil 

La pct.1 apare o problema majora. De principiu ideea e excelenta, dar e nerealizabila pe Dunare. Zeci de familii traiesc din pescuit industrial, iar concesionarea si administrarea sunt doar forme de organizare. Ei oricum pescuiesc. Pe alte ape, nu prea e cazul.
E bine ca se intrevede si o geana de lumina: magazinele nu mai au voie sa comercializeze peste sub dimensiunile legale. Indiferent de sursa de provenienta (ape naturale SAU CRESCATORII). Asta duce (in timp) la reducerea cererii pentru strapazani, mirlite si ciortani, deci nici pescarii profesionisti nu vor mai avea de ce sa ii prinda. Plus mai e amenda. La noi nu lipsa legislatiei e problema, ci aplicarea ei.
Cit despre pescuit noaptea, din cite stiu eu, nu avem nici o sansa. E aiurea sa ii vezi pe sirbi pescuind noaptea la crap, iar la noi Politia de Frontiera fugareste pescarii.