Pescuitul noaptea

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

Sunteti de acord cu pescuitul pe timpul noptii?

DA
78
99%
NU
1
1%

Voturi totale: 79

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 12 Ian 2006, 14:44

Legea 298 din 2004 precizeaza la articolul 54(1) alineatul (a) ca pescuitul recreativ/sportiv pe timpul noptii constituie contraventie si se pedepseste cu amenda intre 1,5 si 3 milioana lei vechi si confiscarea uneltelor (art62-1). Acest act normativ este emis pentur modificarea legii 192 privind fondul piscicol. In legea 192 amenda era mai mica insa pescuitul pe timpul noptii constituia circumstanta agravanta la faptele de braconaj (constituia deja infractiune) - marea pedeapsa penala, dar articolul respectiv (art. 62) a fost abrogat. Asta ca sa vedeti si voi ca, de-a lungul timpului, unele modificari in legislatia din domeniu nu fac decat sa-i avantajeze pe braconieri....

Nu am identificat insa nici un articol care sa spuna ca aceasta prevedere nu se aplica pe incintele private...
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 12 Ian 2006, 14:44

... deci reapsunsul este NU.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Ian 2006, 14:51

pai eu am gasit mai multe articole de genul asta:

http://www.adevarulonline.ro/arhiva/200 ... 79/166292/

oare care e realitatea? :roll:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 12 Ian 2006, 15:25

Si daca e si daca nu e imi imprim articolul. Sa-l am cu mine. Si asa nu prea stiu multe Granicerii cu care ma intalnesc pe la pescuit, asa ca.......

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 13 Ian 2006, 09:05

Domnilor, cu tot respectul, insa folosirea mass-mediei in ceea ce priveste normele legale a devenit in ultimii cativa ani o practica periculoasa. Nu cred ca exista un singur reporter in romania care inainte sa preia/publice/dea pe sticla o stire verifica temeiul legal.

De exemplu aseara pe toate posturile de televiziune urlau si injurau sistemul ca sunt cozi mari la depunerea dosarelor pentru indemnizatia maternala. Pai daca cu o zi in urma au fost publicate normele metodologice, ce vroiau, sa stea saracii parinti pana la paste sa-si depuna dosarul???

Sa revenim la initiativa d-lui Uioreanu de modificare a legii acvaculturii in ceea ce priveste pescuitul pe timp de noapte. Aceasta initiativa sa afla in starea de RESPINSA DEFINITV (citat). Pentru a vedea tot traseul initiativei, puteti consulta pagina

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck ... 6122&cam=2

Ca o paranteza: situl Camerei deputatilor (CDEP) este o resurs excelenta pentru urmarea traseelor normelor legale, inclusiv inregistrari ale dezbaterilor (chiar si pentru aceasta initiativa).

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 13 Ian 2006, 09:07

Si apropo, D-l H, Uioreanu este deputat, nu senator cum scrie in acel articol din adevarul.

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 13 Ian 2006, 09:11

Revin cu o completare inmportanta, stiam ca mai este o initiativa.

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck ... 6560&cam=2

D-l Uioreanu nu se de batut si mai instituie un proiect de lege care este in mijlocul traseului spre a fi legiferat, sa speram ca de data asta nu va mai fi respins (vezi linkul de mai sus).

In paginile respective de la cdep.ro puteti consulta si formele intermediare ale legilor precum si avize, rapoarte, expuneri de motive.

Mihai

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Ian 2006, 11:12

din nefericire, hiba este urmatoarea: delimitarea locurilor de pescuit
asta daca exista rea intentie

cum baietii nu au interes sa se pescuiasca noaptea, si in ideea protejarii braconierilor, vor stabili locuri mititele si indepartate care nu o sa aiba nici o importanta practica

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 16 Ian 2006, 19:37

Am inteles ca este aprobat pescuitul pe timp de noapte de catre senat,in camera deputatilor ii vine randul prin Februarie-Martie,cel tarziu in Aprilie.Pana atunci traim cu speranta,cei ce pescuim in Dunare la somn stim noi de ce!

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 16 Ian 2006, 22:09

La Dunare se poate pescui noaptea,daca aveti actele in regula si anuntati pichetul de graniceri unde campati.Dar asta tine de bunavointa Pol.de frontiera.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

Scrie răspuns