pescuitul cu barca pe prut
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
pescuitul cu barca pe prut
buna ziua, ...doresc sa ma informati catre cine sa sa ma indrept si in ce conditii pentru a obtine o autorizatie de
pescuit sportiv pe raul prut, jud. vaslui, cu barca ?...multumesc !
pescuit sportiv pe raul prut, jud. vaslui, cu barca ?...multumesc !
Re: pescuitul cu barca pe prut
nu se pescuieste cu barca pe prut si nu cred sa-ti dea cineva aprobare..prutul actioneaza ca o granita. s-ar considera ca vrei sa faci trafic.
Esti sigur
, nu duce baiatul in eroare mai citeste legislatia 

eu asa stiu si oricine iti poate spune asta fara sa citeasca legislatia..dar daca tu stii mai bine si ai citit undeva treaba asta ca se poate, spune-ne te rog .. pe prut cu barca circula doar politia de frontiera romana si granicerii de la moldovenii de peste prut. atat.harpon scrie:Esti sigur, nu duce baiatul in eroare mai citeste legislatia
Eu pescuiesc din 1997 pe prut din barca, si-ti spun ca nu sunt singurul, citeste te rog OG.105/2001, privind frontiera de stat art.40 si art.41 si daca ai nedumeriri adreseazate IJPF. Iasi , caci esti in zona lor de competenta un telefon de la dispeceratul lor
al gasesti pe internet.
Numai bine si fir intins
al gasesti pe internet.

Numai bine si fir intins

am citit art. si am sa ma interesez. eu unul nu am vazut pe nimeni pescuind din barca pe prut, singurile barci pe care le-am vazut au fost ale pol. d frontiera si granicerii moldoveni.. tu in ce zona/zone ai pescuit? oricum multumim pt informatii.
De la Galati urc pe Prut intre 4-10 km, problema e sa nu depasesti jumatatea Prutului ceia ce inseamna linia de frontiera intre noi si teritoriul statului vecin (jumatate este a lor iar jumatate este al noastru), sa ai actele in permanenta la tine la barca si motor, iar pe timp de noapte sa ati asiguri o sursa de lumina unde ramai sa pescuiesti.
L-a noi sunt cateva locuri (2) chipurile amenajate unde poti sa lasi barca acostata deci problema este daca e sa lasi barca undeva ( pe timp de noapte sau mai multe zile) trebuie sa vezi ce zone au reglementate pentru asa ceva, daca vii cu peridoc si nu doresti sa o lasi la malul Prutului nu e nici o problema.
L-a noi sunt cateva locuri (2) chipurile amenajate unde poti sa lasi barca acostata deci problema este daca e sa lasi barca undeva ( pe timp de noapte sau mai multe zile) trebuie sa vezi ce zone au reglementate pentru asa ceva, daca vii cu peridoc si nu doresti sa o lasi la malul Prutului nu e nici o problema.

am inteles. vezi tu, eu pescuiesc pe prut (de exemplu) la sculeni, in apropiere de vama cu moldovenii. in zona noastra nu te lasa sa pescuiesti noaptea ci doar de la rasarit pana la asfintit si de nenumarate ori au venit sa ma anunte ...iar de zone amenajate pt asa ceva nu am auzit . dar am sa ma interesez.
Si noi tinem barcile la 150 m de vama Galati-Giurgiulesti in zona podului de peste Prut. Ce pot sa-ti spun cel mai bine este sa
iei legatura cei de la SPF. Sculeni, sa te lamureasca in privinta asta dar legal ai dreptul la ( agrement si pescuit cu barca pe raul Prut)
iei legatura cei de la SPF. Sculeni, sa te lamureasca in privinta asta dar legal ai dreptul la ( agrement si pescuit cu barca pe raul Prut)

..azi ca tot am avut liber am mai rasfoit pe forum si am citit la sectiunea "abuzuri ale politistilor de frontiera" , la pagina 53 ca si cei de la east spinning team s-au confruntat cei de la frontiera in legatura cu pescuitul cu barca sau pe noapte. am sa vad si eu ce raspuns o sa primesc