pescuitul cu barca pe prut

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

br_petrica
utilizator nou
utilizator nou

pescuitul cu barca pe prut

Mesaj de br_petrica » 08 Ian 2012, 14:13

buna ziua, ...doresc sa ma informati catre cine sa sa ma indrept si in ce conditii pentru a obtine o autorizatie de
pescuit sportiv pe raul prut, jud. vaslui, cu barca ?...multumesc !

bogdan_h
junior
junior

Re: pescuitul cu barca pe prut

Mesaj de bogdan_h » 01 Mar 2012, 14:04

nu se pescuieste cu barca pe prut si nu cred sa-ti dea cineva aprobare..prutul actioneaza ca o granita. s-ar considera ca vrei sa faci trafic.

harpon
junior
junior

Mesaj de harpon » 01 Mar 2012, 14:57

Esti sigur :shock:, nu duce baiatul in eroare mai citeste legislatia :wink:

bogdan_h
junior
junior

Mesaj de bogdan_h » 02 Mar 2012, 22:43

harpon scrie:Esti sigur :shock:, nu duce baiatul in eroare mai citeste legislatia :wink:
eu asa stiu si oricine iti poate spune asta fara sa citeasca legislatia..dar daca tu stii mai bine si ai citit undeva treaba asta ca se poate, spune-ne te rog .. pe prut cu barca circula doar politia de frontiera romana si granicerii de la moldovenii de peste prut. atat.

harpon
junior
junior

Mesaj de harpon » 03 Mar 2012, 17:50

Eu pescuiesc din 1997 pe prut din barca, si-ti spun ca nu sunt singurul, citeste te rog OG.105/2001, privind frontiera de stat art.40 si art.41 si daca ai nedumeriri adreseazate IJPF. Iasi , caci esti in zona lor de competenta un telefon de la dispeceratul lor
al gasesti pe internet. :wink:
Numai bine si fir intins :wink:

bogdan_h
junior
junior

Mesaj de bogdan_h » 04 Mar 2012, 16:57

am citit art. si am sa ma interesez. eu unul nu am vazut pe nimeni pescuind din barca pe prut, singurile barci pe care le-am vazut au fost ale pol. d frontiera si granicerii moldoveni.. tu in ce zona/zone ai pescuit? oricum multumim pt informatii.

harpon
junior
junior

Mesaj de harpon » 04 Mar 2012, 17:11

De la Galati urc pe Prut intre 4-10 km, problema e sa nu depasesti jumatatea Prutului ceia ce inseamna linia de frontiera intre noi si teritoriul statului vecin (jumatate este a lor iar jumatate este al noastru), sa ai actele in permanenta la tine la barca si motor, iar pe timp de noapte sa ati asiguri o sursa de lumina unde ramai sa pescuiesti.
L-a noi sunt cateva locuri (2) chipurile amenajate unde poti sa lasi barca acostata deci problema este daca e sa lasi barca undeva ( pe timp de noapte sau mai multe zile) trebuie sa vezi ce zone au reglementate pentru asa ceva, daca vii cu peridoc si nu doresti sa o lasi la malul Prutului nu e nici o problema. :wink:

bogdan_h
junior
junior

Mesaj de bogdan_h » 04 Mar 2012, 18:18

am inteles. vezi tu, eu pescuiesc pe prut (de exemplu) la sculeni, in apropiere de vama cu moldovenii. in zona noastra nu te lasa sa pescuiesti noaptea ci doar de la rasarit pana la asfintit si de nenumarate ori au venit sa ma anunte ...iar de zone amenajate pt asa ceva nu am auzit . dar am sa ma interesez.

harpon
junior
junior

Mesaj de harpon » 04 Mar 2012, 20:51

Si noi tinem barcile la 150 m de vama Galati-Giurgiulesti in zona podului de peste Prut. Ce pot sa-ti spun cel mai bine este sa
iei legatura cei de la SPF. Sculeni, sa te lamureasca in privinta asta dar legal ai dreptul la ( agrement si pescuit cu barca pe raul Prut) :wink:

bogdan_h
junior
junior

Mesaj de bogdan_h » 04 Mar 2012, 21:49

..azi ca tot am avut liber am mai rasfoit pe forum si am citit la sectiunea "abuzuri ale politistilor de frontiera" , la pagina 53 ca si cei de la east spinning team s-au confruntat cei de la frontiera in legatura cu pescuitul cu barca sau pe noapte. am sa vad si eu ce raspuns o sa primesc

Scrie răspuns