pescuitul cu barca pe prut
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: pescuitul cu barca pe prut
Eu am `fost direct la sursa`. Adica m-am documentat intrebandu-i pe colegii mei de la frontiera cu Moldova.
Totusi, pentru curiozitatea mea, ce latime are Prutl acolo unde vrei tu sa pescuiesti din barca?
Totusi, pentru curiozitatea mea, ce latime are Prutl acolo unde vrei tu sa pescuiesti din barca?
Lupta STEAUA!!! (cu sau fara ciobani)
Lacul de acumulare Stanca Costesti are vreo 2-3000 metri, iar Prutul, la vale are intre 50 si 100 metri. Tinand cont ca in Delta avem frontiera pe bratul Musura care are max 50 m latime si se naviga fara probleme, distanta intre maluri n-ar trebui sa fie o problema. De curiozitate, unde te-ai interesat si ce raspuns ai primit?
Da ai dreptate. Eu stiam numai regulamentul trecut pe vechile permise de la Ajvps.csaa scrie:Draga domnule cristi_vi imi puteti spune care este actul normativ care interzice pescuitul sportiv pe timp de noapte? Eu am recitit O.U.G. 23/2008 cu toate modificarile ulterioare si nu am gasit o asemenea norma prohibitiva.
Exceptand lacul de acumulare nu vad la ce ti-ar folosii baraca. de fapt nici pe lac pentru ca nu pescuiesti pe mijlocul lui. M-am interesat la doua sectoare Oancea si Stanca.siluru scrie:Lacul de acumulare Stanca Costesti are vreo 2-3000 metri, iar Prutul, la vale are intre 50 si 100 metri. Tinand cont ca in Delta avem frontiera pe bratul Musura care are max 50 m latime si se naviga fara probleme, distanta intre maluri n-ar trebui sa fie o problema. De curiozitate, unde te-ai interesat si ce raspuns ai primit?
Pe lac se poate pescui la clonc si locurile cu somn le ai foarte departe de mal, iar pe curgator marea majoritate a locurilor bune si de crap si de salau si de somn sint mult mai accesibile din barca, unele de pe mal sint chiar inaccesibile, doi la mana, altfel lansezi in mal cind esti la spin din barca in deriva. Trei la mana, la crap pescuind, avantajele care ti le da barca pe Dunare ti le da si pe Prut.
Prietene am mai spus-o de trei ori pana acum: nu sunt pescar. Acum se si vede asta.
Dar ca sa revenim la titlul topicului, daca acel acord mai este in vigoare atunci e clar de ce nu se da aviz pentru pescuit din barca sau pe timpul noptii.
Dar ca sa revenim la titlul topicului, daca acel acord mai este in vigoare atunci e clar de ce nu se da aviz pentru pescuit din barca sau pe timpul noptii.
Ai citit acordul? Daca da si mai esti si familiarizat cu citirea si interpretarea legilor vei observa ca in acest acord care inca este in vigoare sint cateva norme care au cazut in desuetudine (nu-si mai au rostul, a trecut vremea lor, nu mai au substanta sau zii cum vrei). Asta sint acele norme carora le-a disparut sanctiunea. Bineinteles ca interpretarea militara a legii (cea mai periculoasa forma de interpretare), da sens acestor norme perimate si in cazul de fata asta avem. Odata si-odata, un pescar mai obsedat va tarai pe bancile tribunalelor vreun coleg de-al tau mai plin de zel. Asta se va intampla negresit. La aceasta discutie am luat parte tocmai pentru a preintampina asa ceva. Daca ai fi pescar, ai intelege setea de liniste care o avem in noi, dorinta de a scapa de probleme pe malul apei si bucuria unei partide reusite. Ei bine, multi colegi de-ai tai, mai mari sau mai mici in grad si functie, intra cu bocancii plini de noroi peste toate aceste sentimente. Cele bune, prietene.
eu unul abia astept un proces verbal(ca acasa nu plec asa ca gasca de la graunte cu un "usi") pentru ca am trecut fisia(nearata de mai bine de juma de an)sa pentru ca nu am anuntat zona unde pescuiesc