Csaa, cu tot respectul, te contrazic. In 01.08.2003, Romania si Moldova adopta un acord(M.of. 756/29.10.2003), in a carui anexa gasim, la art.7, reglementarea pescuitului sportiv cu toate aceste reguli idioate(pescuitul numai de pe mal, doar in timpul zilei si doar cu doua lansete), reguli care le regaseam si in legea pescuitului la acea vreme (L 192/2001), lege care si sanctiona incalcarea lor. Ei bine, legea pescuitului s-a modificat, regulile s-au schimbat, aceste fapte au intrat in legalitate (si normalitate, zic eu) si sanctiunile au disparut. Acordul romano-moldovean, care e valabil pana-n 2013, nu s-a actualizat cu legislatia in vigoare si mentine aceste interdictii, insa fara nici o sanctiune(acordul prevede la art.12 alin.1, citez "In cazul nerespectarii prevederilor prezentului regulament, se va aplica legislatia in domeniu, in vigoare in statele partilor"). Politia de frontiera poate doar sa ridice avizul, insa si acest lucru l-ar face ilegal, deoarece ridicarea avizului este o sanctiune complementara, iar sanctiunea principala lipseste, iar pentru a sanctiona o fapta trebuie in primul rand aplicata o sanctiune principala si apoi una complementara. Cu toate astea, daca vrei sa navigi cu o barca in scop de pescuit sportiv, P.F. nu-ti da avizul. Citeste un pic legislatia sus-amintita si da-ne un sfat. Cum trebuie sa formulez cererea de aviz pt PF, ce am de facut ca sa nu intru in conflict cu PF si ce am de facut daca intru in conflict cu PF referitor la acest subiect. Cu stima.