Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Adrian SB
- veteran

rcorbu scrie:
Cand o sa stai la tara o sa vezi cum este.
Crezi ca acolo au ghene ? mergi de curiozitate prin cateva sate si ai sa vezi gospodarii foarte frumoase dar si mult gunoi la marginea satelor, prin rape, garle..de unde crezi ca este gunoiul ?
Si nu prea cred ca satele noastre au rampe de gunoi cu firme de colectare, asa ca se ia o roaba, se incarca gunoiul si se duce.....
In satele din Marginimea Sibiului s-au distribuit tomberoane de gunoi la fiecare casa, si saptamanal se colecteaza centralizat gunoiul. Pe de alta parte, scurgerile de la Wc uri si grajduri se duc in raul din spatele casei. In unele sate s-au facut deja canalizari si mai sunt proiecte in derulare. Incet, incet se mai rezolva cate ceva.
Alt aspect: Anul trecut coboram de pe Transalpina in zona Ranca, cand din Dacia din fata noastra s-a deschis geamul si a zburat un pampers doldora de valoare. Ce parere isi facea un strain venit sa viziteze frumoasele noastre locuri, daca ii ateriza pe parbriz asa cadou?
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!
-
lucky_51
- veteran

[quote="Adrian SB"][quote="rcorbu"]
Pe de alta parte, scurgerile de la Wc uri si grajduri se duc in raul din spatele casei.
Amenajarea malurilor distruse de viituri din dreptul localitatilor si nu numai fac ca albiile raurilor sa arate nemaipomenit. Dar in locurile in care nu exista canalizare pentru apele reziduale constructorii au gasit o madalitate de a mai ,,ciupii'' ceva de la ,,gospodarii'' care nu au gasit de cuviinta sa-si amenajeze haznale. Cum? Simplu, in gaurile lasate pentru scurgere apelor de infiltratie din spatele malului betonat au rcordat conducte care aduc apa cu fecale din case direct in rau. Pescuind in albia raului ai ocazia sa te trezesti cu un ,, rahat '' in cap sau sa faci un dus cu pisalau. Ne intrebam cei care au luat in primire astfel de lucrari au mers si prin albie sau au privit numai de ,,sus'' ferinduse de dus sau de rahat.

-
lucky_51
- veteran

Caldura mare din utimul timp face ca apele sa scada vazand cu ochii iar debitele mici din rauri arata si mai bine mizeria aruncata in ele. Oare Pastravul si Lipanul vor supravietui daca se incalzeste apa si mizeria incepe sa se concentreze pe cursurile lor scazute ?
Ps. Langa pampersi,tampoane si peturi o vaca bea apa. Badea Ion lauda vaca care da lapte mult si bun.

-
bogdan_br
- junior

Lasati zonele rurale, uitate de autoritati...veniti pe faleza din Tulcea sa vedeti cele 3-4 guri de canalizare ce deverseaza direct de la ''fabrica de ciocolata'' tot felul de reziduuri. Vara cand nivelul Dunarii scade, gurile de deversare raman deasupra nivelului apei si nici nu poti sa te mai plimbi pe acolo din cauza mirosului. Asta da carte de vizita pentru numerosii turistii straini cazati la Delta sau la Esplanada, sau pentru cei ce vin la Tulcea cu nave de croaziera.
-
marin_27
- utilizator nou

Ma ajuta cineva și pe mine cu un raspuns sa nu se m-ai ia jandarmi de mine?
Am prins boișteni (peste mic ) in râu pe Bârzava cu ridicatorul și m-am trezit cu jandarmii langa mine, danși ma acuzau ca eu practic braconaj. Spunand ca eu prind puietul.
Au vrut sa imi dea amenda, au voie sa ma amendeze daca eu am permis de pescuit ??????
-
anem
- veteran

marin_27 scrie:Ma ajuta cineva și pe mine cu un raspuns sa nu se m-ai ia jandarmi de mine?
Am prins boișteni (peste mic ) in râu pe Bârzava cu ridicatorul și m-am trezit cu jandarmii langa mine, danși ma acuzau ca eu practic braconaj. Spunand ca eu prind puietul.
Au vrut sa imi dea amenda, au voie sa ma amendeze daca eu am permis de pescuit ??????
pai nu stiu cat e de legal ridicatorul ala ...
si ce ai vrut cu boistenii aia mici?

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
moneytehnik
- veteran

Ridicatorul pe care l-ai folosit este ilegal, este considerat plasa de pescuit cu ochiul sub 40 mm, scula de pescuit interzisa. Folosirea acestora constituie infractiune si se intocmeste dosar penal(procurorul iti va da o amenda administrativa si NUP- se considera ca folosirea acestor plase nu prezinta pericol social, nu este o forma agravanta a braconajului, dar nici nu trebuie incurajata).
Puteau sa-ti dea amenda pentru capturarea pestilor sub dimensiunea minima admisa, dar ar fi picat nasol in fata sefilor... asa ca te-au iertat.
Permisul de pescuit pe care il ai iti da dreptul sa practici pescuitul sportiv(domestic, omenesc), adica cu undita.Ce ai facut tu este braconaj.
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)
-
adiwolf
- veteran

marin_27 scrie:Ma ajuta cineva și pe mine cu un raspuns sa nu se m-ai ia jandarmi de mine?
pt indolenta ta eu te'as fi impuscat
cand ti-ai facut permis de pescuit nu te a interesat si legea?
doamne de ce nu vad eu jandarmii astia pe Olt.............
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
-
moneytehnik
- veteran

adiwolf scrie:
pt indolenta ta eu te'as fi impuscat
cand ti-ai facut permis de pescuit nu te a interesat si legea?
.............
Ei na!... sa nu fim asa categorici...
Omul abia acum stie despre ce-i vorba, ca altfel nu facea intrebarea intr-un loc public.
Si apoi , ridicatorul ala nu cred ca era instrumentul principal de pescuit, ci era doar un accesoriu, si capturarea a 10 boisteni sau obleti pentru ai folosi ca momeala nu-i o crima.
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)
-
adiwolf
- veteran

nu era vorba de asta.
ma refeream la faptul ca sunt o gramada de asa zisi "pescari" care au impresia ca daca au un permis de pescuit le este permis sa faca orice pe apa si pe malurile ei
daca tu pescuiesti pe Dunare si sunt sigur ca te confrunti cu fel de fel de indivizi si tot felul de mijloace de pescuit, totusi mai exista politia de frontiera care mai cerne cat de cat din ei - si asta cu masura lor care nu este dreapta si obiectiva
dar sa vi pe Olt sa vezi dezmat si distrugere cu orice chip si orice mijloace
si sunt "pescari" ca au permis

Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.