ecranul si parasuta tot din plasa monofilament sun facute si se aplica aceeasi regula ca pentru plasele marifilip_pescuitorul scrie:Vad ca scrie clar "producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament" OK dar era bine sa se precizeze si de "ecrane", "parasute" pe langa vintire, prostovoale etc. E plina balya de "parasutisti" si stau asa de linistiti de parca nu ar face ceva rau!
In fond ce risca unul care da cu ecranul/parasuta si e prins? Cat e amenda?
pescuit raspunderi si sanctiuni
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- kingofbeasts
- veteran
Re: pescuit raspunderi si sanctiuni
-
- senior
Adrian, pot sa te intreb ceva? De unde stii ca nu sunt inca adolescent? Poate ca am vreo 17 anisori.....atunci ar fi toata lumea mult mai toleranta cu mine, nu?T.Adrian scrie:Fario cred ca tu erai tare neastamparat cand erai adolescent![]()
Vezi cum faci...poate te-alegi cu vreun dosar penal. Cam asta e riscul.
Cat despre dosarul penal mi se pare exagerat sa mi se faca asta pentru ca pescuiesc cu 1 zi inainte de deschidere in conditiile in care unii care dau cu electricitate si plase pe Dunare sunt lasati in pace in general! Eu spuneam din contra cat lupt pe toate caile cu cei ce folosesc parasute (ecrane), dar as vrea sa raman in limitele legii (nu sa ii bat, sa le rup sculele etc.)
17 ani zici?filip_pescuitorul scrie: Ce varsta am? hehe, cred ca ti-as putea fi tata! la cei 40 de ani ai mei....

Iti inteleg punctul de vedere, numai sa nu nimeresti niste jandarmi cu exces de zel. Pe aia nu o sa ii intereseze ce se intampla in alte parti.
Pe bune ca nu merita riscul desi sunt convins ca o sa fie pline malurile de pescari la naturale.
Depinde acum si cat de ghinionist de simti. Eu de ex daca urc in autobuz fara bilet, atunci vine controlul. Can imi iau bilet, niciodata

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
-
- senior
Citeam intr-o revista straina de pescuit sa un fost prim ministru din Cehia venea cu masina dintr-o deplasare oficiala si avea undita in portbagaj. Tr5ecand pe langa un rau de munte cu peisaj minunat, a oprit masina si a coborat sa dea la musca macar o ora. ra cu 1-2 zile inainte de deschidere. Ei, ghinion de ghinion, a vgenit paznicul si s-a ales cu amenda mega si permis de pescuit suspendat, noroc ca nu si cu dosar penal. A facut contestatie zicand ca uirtase ca nu e ziua deschiderii. Dar tot a platit...sunt curios la noi daca il gasea padurarul pe alde Boc sau Ungureanu pe 30 aprilie dand la pastrav, oare cum decurgeau evenimentele?T.Adrian scrie:17 ani zici?filip_pescuitorul scrie: Ce varsta am? hehe, cred ca ti-as putea fi tata! la cei 40 de ani ai mei....![]()
Iti inteleg punctul de vedere, numai sa nu nimeresti niste jandarmi cu exces de zel. Pe aia nu o sa ii intereseze ce se intampla in alte parti.
Pe bune ca nu merita riscul desi sunt convins ca o sa fie pline malurile de pescari la naturale.
Depinde acum si cat de ghinionist de simti. Eu de ex daca urc in autobuz fara bilet, atunci vine controlul. Can imi iau bilet, niciodata![]()
![]()
le umplea porbagajul cu pastrav,carne de vinat si ce o mai fii avind pe la ei pe la cabana 

# Sa gresesti este uman, dar ca sa zapacesti de tot lucrurile ai nevoie de un calculator. #
-
- senior
BINGO! Asta si daca era padurar PSD-ist, pentru ca se gandea ca nu se stie cum evolueaza lucrurile si ce rost are sa isi aprinda singur paie in cap!Nicky67 scrie:le umplea porbagajul cu pastrav,carne de vinat si ce o mai fii avind pe la ei pe la cabana
Sunt tari unde te amendeaza oricine ai fi. Ia sa incerce regina Angliei sa braconeze pe un lac sau rau sa vezi ca 70% ia amenda. La fel Sarkozy in Franta. Pe cand la noi....
nici macar copiii nostri nu vor scapa de chestia asta din cauza noastra 

# Sa gresesti este uman, dar ca sa zapacesti de tot lucrurile ai nevoie de un calculator. #
- moneytehnik
- veteran
....................................................T.Adrian scrie: Vezi cum faci...poate te-alegi cu vreun dosar penal. Cam asta e riscul.
Daca fapta de a pescui sportiv in perioada de prohibitie era infractiune,acu' nu mai vedeai picior de pescar pe malul apei.
Asa fapta este contraventie, iar in loc de amenda se poate da si avertisment.
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)
filip_pescuitorul scrie:...sunt curios la noi daca il gasea padurarul pe alde Boc sau Ungureanu pe 30 aprilie dand la pastrav, oare cum decurgeau evenimentele?
...urmatoarea fraza este "un pamflet" si trebuie tratata ca atare !
...in 30 aprilie , astia 2 aveau deja vreo 3 zile de cand nu mai reprezentau mai nimic in tara asta si padurarul putea sa-i "chishe in freza" , lejer.
..."uau" , ce rau am fost

...sa trecem la lucruri serioase

... am mai lansat intrebarea aceasta si cu alte ocazii cand s-a discutat despre braconaj : aveti cunostinta despre , cel putin un caz , in care braconierul a fost judecat , condamnat si a executat pedapsa cu inchisoarea ?
As complecta si eu si as intreba daca cunoaste cineva vreun caz in care cineva sa fie sanctionat conform art. 63 lit h. Mergi pe paraie prin dreptul grdinilor sau curtilor si dai de gunoaie aruncate in albii si nimeni nu vede acest lucru. Marginile raurilor sant pline de gramezi de haine secand, moloz si mai stiu eu ce. Atunci cand unii se lauda ca au facut controale oare au vazut si lucrurile astea, credem ca nu pentru ca de ani de zile este la fel. Poate ca ar fi cazul pentru ca dupa cum se vede lege exista sa fie pusa si in aplicare. Daca baciul Ion sau nana Ioana au fost iertati pana acum ca sant batrani si n-au cu ce ar fi cazul sa fie atentionati pentru ca nu sant singuri si cu totii ati observat ca primavara gradinile sant pline si de tineri care vin sa-si ajute parintii. Daca cei batrani nu inteleg poate cei tineri vor fi convinsi.