pescuit raspunderi si sanctiuni

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

filip_pescuitorul
senior
senior

Re: pescuit raspunderi si sanctiuni

Mesaj de filip_pescuitorul » 03 Mai 2012, 02:13

lucky_51 scrie:As complecta si eu si as intreba daca cunoaste cineva vreun caz in care cineva sa fie sanctionat conform art. 63 lit h. Mergi pe paraie prin dreptul grdinilor sau curtilor si dai de gunoaie aruncate in albii si nimeni nu vede acest lucru. Marginile raurilor sant pline de gramezi de haine secand, moloz si mai stiu eu ce. Atunci cand unii se lauda ca au facut controale oare au vazut si lucrurile astea, credem ca nu pentru ca de ani de zile este la fel. Poate ca ar fi cazul pentru ca dupa cum se vede lege exista sa fie pusa si in aplicare. Daca baciul Ion sau nana Ioana au fost iertati pana acum ca sant batrani si n-au cu ce ar fi cazul sa fie atentionati pentru ca nu sant singuri si cu totii ati observat ca primavara gradinile sant pline si de tineri care vin sa-si ajute parintii. Daca cei batrani nu inteleg poate cei tineri vor fi convinsi.
Eu am vazut ceva si mai si in Maramures pe Valea Izei superioare (spre izvoare) unde niste riverani de meserie ciobani aruncasera in apa niste saci cu...ei bine din curiozitate am taiat cu briceagul si mi s-a intors stomacul pe dos: in unul era carne stricata de oaie, deja verde si in altul resturi de branza veche! Oare ce pastrav sau lipan rezista fara...masca de gaze? Pe astia cum ar trebui sa ii sanctioneze legea?

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 04 Mai 2012, 07:00

filip_pescuitorul scrie: Eu am vazut ceva si mai si in Maramures pe Valea Izei superioare (spre izvoare) unde niste riverani de meserie ciobani aruncasera in apa niste saci cu...ei bine din curiozitate am taiat cu briceagul si mi s-a intors stomacul pe dos: in unul era carne stricata de oaie, deja verde si in altul resturi de branza veche! Oare ce pastrav sau lipan rezista fara...masca de gaze? Pe astia cum ar trebui sa ii sanctioneze legea?

Parca numai ei fac asa ceva, poate vi s-a intamplat si voua sa va prinda seara la pescuit in apropierea podurilor ce tranverseaza raurile si sa fiti bombardati cu pungi pline de gunoaie ramase de la picnicurile de sfarsit de saptamana ale manelistilor fara bun simt. Pe ei cine ii va sanctiona? :?:

wildexplorer
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de wildexplorer » 10 Mai 2012, 11:50

Prin zona noastra scurgerile de la cacastori sunt duse direct la rau. Nu stiu sa se fi dat vreo amenda sau macar primaria sa fi luat vreo initiativa in privinta asta.
Cat despre capturile de ciorapi, scutece sau absorbante nu mai amintesc!

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 06 Iun 2012, 07:34

Si iata ca dupa trei zile de relax in care am avut timp sa dam cu batul pe raurile de munte spre surprinderea mea si a altora peisajul a ramas acelasi adica dezolant . Nici apele crescute in ultimul timp nu au reusit sa curete mizeria din spatele gradinilor lui nea Ion si badea Vasile sau poate au curatat-o dar intre timp au aparut alta la loc. Pe vremuri bunicii aveau un gropan in fundul gradinii unde depozita gunoiul si ve-ti spune unii ca parca pe atunci era mai putin gunoi. Pai da ca pe atunci se foloseau scutece care erau spalate si refolosite si nu pampersi care sant aruncati peste gard, pe atunci erau sticle care se refoloseau si nu peturi si doze de bere, crengile erau folosite la foc dar astazi este gaz iar crengile sant aruncate in apa. Ce daca am agatat un vobler de 30 de lei si l-am lasat in apa, ce daca am lasat in apa o rotativa de 10 lei nu-i nimic, important e ca nea Ion si badea Vasile au curtea si gradina curata asa ca orice ,,gospodar''care se respecta. Dar ne intrebam de gradina noastra cea publica a tuturor oare cine se va ocupa pana la urma? Sigur ca pana Dumineca nimeni nu va face nimic pentruca Dumineca e Dumineca si nea Ion si badea Vasile nu pot fi suparati, da dupa, oare se va intampla vreo minune?

Ps. Pacat de copiii care au muncit si au facut curatenie ,,parca'' intr-o zi de Mai.

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 08 Iun 2012, 19:21

Ar trebui sa scoatyem crengile si gunoaiele din rau si sa le aruncam peste gard inapoi in gradina lui Nea Ion si Badea Vasile, eventual si cu un bilet in care sa explicqam de ce am facut asta. Si sa mai scriem ca daca ei arunca din nou in apa risca sa se inece in garla accidental, deh, se intampla.... :headbash:

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 09 Iun 2012, 09:32

filip_pescuitorul scrie:Ar trebui sa scoatyem crengile si gunoaiele din rau si sa le aruncam peste gard inapoi in gradina lui Nea Ion si Badea Vasile, eventual si cu un bilet in care sa explicqam de ce am facut asta. Si sa mai scriem ca daca ei arunca din nou in apa risca sa se inece in garla accidental, deh, se intampla.... :headbash:

Daca ai fi in locul lui badea Ion si Vasile ai face la fel, situatia este aceeasi in toata tara.
Daca primarul din zona nu gaseste un loc in care sa faca o groapa pentru gunoi, situatia se va mentine.
Sa fim seriosi ca suntem inconjurati de gunoaie in marile orase si vedem cum unii arunca gunoaiele in fata noastra si nu zicem nimic ca sa nu ne faca aia ca pe o albie de porci, ca amul nesimtit e si galagios.
Din pacate bugetele primariilor satesti sunt limitate, de proieste europene nici vorba, si orasele mari au dificulatati mai ales cele satele.
Iar pestele din rauri este cea mai mica problema pe care o au autoritatile acum, hai sa fim seriosi.

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 09 Iun 2012, 12:56

rcorbu scrie: Din pacate bugetele primariilor satesti sunt limitate, de proieste europene nici vorba, si orasele mari au dificulatati mai ales cele satele.
Iar pestele din rauri este cea mai mica problema pe care o au autoritatile acum, hai sa fim seriosi.
Asa e fratioare, ai pus punctul pe i. Mi-l si imaginez pe Ponta certandu-se la TV cu Basse cum ca apele de munte nu mai au pastravi si cine e de vina sau ca Delta e prea braconata! Haha, mi s-ar parea SF.... :lol1:

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 09 Iun 2012, 13:52

Pe de alta parte si noi ca pescari, daca ne-am intelege, am putea demara cateva capmanii de curatire a raurilor dar tot sefii de asociatii trebuie sa inceapa demersul sa ne stranga, sa cumaram saci..e.t.c. vezi campania de anul trecut si anul acesta gen "Sa facem Romania curata".
Fericiti cei care au asociatii care se implica, ca unele AVPS-uri geaba.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 11 Iun 2012, 06:57

filip_pescuitorul scrie:
rcorbu scrie: Din pacate bugetele primariilor satesti sunt limitate, de proieste europene nici vorba, si orasele mari au dificulatati mai ales cele satele.
Asa e fratioare, ai pus punctul pe i. :
Asta sa fie cauza care-l face pe nea Ion si badea Vasile sa-si arunce peste gard mizeria ? Un bun gospodar oare asa ar proceda ? :?:

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 12 Iun 2012, 14:44

lucky_51 scrie:
filip_pescuitorul scrie:
Asa e fratioare, ai pus punctul pe i. :
Asta sa fie cauza care-l face pe nea Ion si badea Vasile sa-si arunce peste gard mizeria ? Un bun gospodar oare asa ar proceda ? :?:

Cand o sa stai la tara o sa vezi cum este.
Crezi ca acolo au ghene ? mergi de curiozitate prin cateva sate si ai sa vezi gospodarii foarte frumoase dar si mult gunoi la marginea satelor, prin rape, garle..de unde crezi ca este gunoiul ?
Si nu prea cred ca satele noastre au rampe de gunoi cu firme de colectare, asa ca se ia o roaba, se incarca gunoiul si se duce.....

Scrie răspuns