Dar spune cu ce inspector anpa ai discutat si ti-a spus ca in raul Siret nu este stiuca ''oficial''. Sau sa ne spuna ''oficial''ce specii de pesti sunt in acest rau.George P scrie:Am vrut sa zic ca cei care instiga la braconaj in perioada de prohibitie sunt pescari parati sau mici braconieri.old_radu scrie:...Scuze !George P scrie:...
Pe forum fiecare spune cei trece prin cap si nimeni nu da un raspuns oficial nefacand parte niciunul din vreo agentie guvernamentala sau minister ei fiind dupa parerea mea pescari parati sau chiar mici braconieri.
...vrei sa fi mai explicit fata de ce ai scris aici ?
Anul trecut marlanii dadeau la orice peste numai la stiuca nu ,si tot ce prindeau luau acasa.![]()
Asta e parerea mea personala si daca nu sunteti de acord cu ea imi pare rau.....
pescuit la stiuca in prohibitie
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
-
- veteran
George spune-i inspectorului ca ia banii contribuabililor degeaba. Pe Siret de la intrarea in tara(oras Siret) si pana la varsare in Dunare pe tot cursul exista stiuca. Dar probabil insp.Fotea din birou nu are de unde sa stie acest lucru. Ii recomand sa urmareasca forumul rapitori.ro poate mai invata cate ceva.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
-
- utilizator constant
Inspectorul Fotea a fost restructurat si nu mai este anul asta la ANPA si oricum el spusese ca oficial nu exista stiuca pe raul Siret.pensionaru scrie:George spune-i inspectorului ca ia banii contribuabililor degeaba. Pe Siret de la intrarea in tara(oras Siret) si pana la varsare in Dunare pe tot cursul exista stiuca. Dar probabil insp.Fotea din birou nu are de unde sa stie acest lucru. Ii recomand sa urmareasca forumul rapitori.ro poate mai invata cate ceva.
Eu zic sa ateptam raspunsurile oficiale si dupa asta mai vorbim.
-
- veteran
- semlecangheorghe
- veteran
Anul trecut legea era formulata exact la fel ,in privinta prohibitiei,si s-a putut pescui.Faptul ca legea n-a specificat "ca la momeli artificiale",a fost o portita exploatata de multi dupa cum le-a dictat interesul.Ar fi interesant de privit peste gard ,in Ungaria.Acolo prohibitia este pe specii si nu tine in nici un caz 2 luni.Am inteles ca unele specii fara valoare economica nici nu au prohibitie,dar nu sint sigur poate vorbesc prostii.In tot cazul diferenta,este ca la noi ,asociatiile,A.N.P.A.,sau altii care cica conduc destinele pescuitului romanesc,sint interesate in primul rind sa ne ia bani cit mai multi,se lupta pentru monopol si putere,schimba legile periodic dupa cum dicteaza interesul,s.a.m.d.Pentru pesti ,ca si entitate legal constituita ,nu face nimeni nimic.In Ungaria se face ceva pentru fondul piscicol si asta se vede de cum treci granita.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
-
- utilizator constant
pima ajung si romanii la un nivel de civilizatie ca al ungurilor cred ca trebuie sa mai treaca vreo 20 de ani...semlecangheorghe scrie:Anul trecut legea era formulata exact la fel ,in privinta prohibitiei,si s-a putut pescui.Faptul ca legea n-a specificat "ca la momeli artificiale",a fost o portita exploatata de multi dupa cum le-a dictat interesul.Ar fi interesant de privit peste gard ,in Ungaria.Acolo prohibitia este pe specii si nu tine in nici un caz 2 luni.Am inteles ca unele specii fara valoare economica nici nu au prohibitie,dar nu sint sigur poate vorbesc prostii.In tot cazul diferenta,este ca la noi ,asociatiile,A.N.P.A.,sau altii care cica conduc destinele pescuitului romanesc,sint interesate in primul rind sa ne ia bani cit mai multi,se lupta pentru monopol si putere,schimba legile periodic dupa cum dicteaza interesul,s.a.m.d.Pentru pesti ,ca si entitate legal constituita ,nu face nimeni nimic.In Ungaria se face ceva pentru fondul piscicol si asta se vede de cum treci granita.
de cand eram mic imi aduc aminte ca pe raul siret era peste ca te duceai cu o undita de stuf si prindeam 4 5 kg peste in 2 3 ore.acum te duci si stai o zi intreaga si nu prinzi nic.dar atunci se respecta prohibitia si legea era drastica ,nu te mai duceai la stiuca la mamaliga ,eu tot nu inteleg sunteti pecari hai sa lasam pestele sa si depuna icrele si dupa aceea iesim la peste.George P scrie:pima ajung si romanii la un nivel de civilizatie ca al ungurilor cred ca trebuie sa mai treaca vreo 20 de ani...semlecangheorghe scrie:Anul trecut legea era formulata exact la fel ,in privinta prohibitiei,si s-a putut pescui.Faptul ca legea n-a specificat "ca la momeli artificiale",a fost o portita exploatata de multi dupa cum le-a dictat interesul.Ar fi interesant de privit peste gard ,in Ungaria.Acolo prohibitia este pe specii si nu tine in nici un caz 2 luni.Am inteles ca unele specii fara valoare economica nici nu au prohibitie,dar nu sint sigur poate vorbesc prostii.In tot cazul diferenta,este ca la noi ,asociatiile,A.N.P.A.,sau altii care cica conduc destinele pescuitului romanesc,sint interesate in primul rind sa ne ia bani cit mai multi,se lupta pentru monopol si putere,schimba legile periodic dupa cum dicteaza interesul,s.a.m.d.Pentru pesti ,ca si entitate legal constituita ,nu face nimeni nimic.In Ungaria se face ceva pentru fondul piscicol si asta se vede de cum treci granita.