pescuit la stiuca in prohibitie

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 05 Apr 2010, 09:27

George P scrie:
old_radu scrie:
George P scrie:...
Pe forum fiecare spune cei trece prin cap si nimeni nu da un raspuns oficial nefacand parte niciunul din vreo agentie guvernamentala sau minister ei fiind dupa parerea mea pescari parati sau chiar mici braconieri.
...Scuze !
...vrei sa fi mai explicit fata de ce ai scris aici ?
Am vrut sa zic ca cei care instiga la braconaj in perioada de prohibitie sunt pescari parati sau mici braconieri.
Anul trecut marlanii dadeau la orice peste numai la stiuca nu ,si tot ce prindeau luau acasa.:(
Asta e parerea mea personala si daca nu sunteti de acord cu ea imi pare rau.....
Dar spune cu ce inspector anpa ai discutat si ti-a spus ca in raul Siret nu este stiuca ''oficial''. Sau sa ne spuna ''oficial''ce specii de pesti sunt in acest rau.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

George P
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de George P » 05 Apr 2010, 09:37

Inspectorul Fotea de la filiala ANPA Iasi mi-a zis anul trecut ca nu exista oficial stiuca pe raul Siret dar am trimis 3 adrese la ANPA,MAPDR,MMP si parerea mea e sa asteptam un raspuns oficial daca este stiuca pe Siret si la ce momeli se poate pescui in perioada de prohibitie.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 05 Apr 2010, 09:53

George P scrie:...
Am vrut sa zic ca cei care instiga la braconaj in perioada de prohibitie sunt pescari parati sau mici braconieri...
...perfect de acord cu tine , dar sa sti ca legea permite pescuitul la stiuca in perioada de "mare prohibitie".
SPOR !...in actiunile tale.

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 05 Apr 2010, 09:56

George spune-i inspectorului ca ia banii contribuabililor degeaba. Pe Siret de la intrarea in tara(oras Siret) si pana la varsare in Dunare pe tot cursul exista stiuca. Dar probabil insp.Fotea din birou nu are de unde sa stie acest lucru. Ii recomand sa urmareasca forumul rapitori.ro poate mai invata cate ceva.

George P
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de George P » 05 Apr 2010, 10:05

pensionaru scrie:George spune-i inspectorului ca ia banii contribuabililor degeaba. Pe Siret de la intrarea in tara(oras Siret) si pana la varsare in Dunare pe tot cursul exista stiuca. Dar probabil insp.Fotea din birou nu are de unde sa stie acest lucru. Ii recomand sa urmareasca forumul rapitori.ro poate mai invata cate ceva.
Inspectorul Fotea a fost restructurat si nu mai este anul asta la ANPA si oricum el spusese ca oficial nu exista stiuca pe raul Siret.
Eu zic sa ateptam raspunsurile oficiale si dupa asta mai vorbim.

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 05 Apr 2010, 10:35

Bine ca l-au restructurat. Astia de la anpa daca ar fi 5 minute destepti s-ar uita pe ordinele de prohibitie vechi si nu ar mai debita atatea tampenii.
ps. acu am vazut si mp de pe pp....ai dreptate.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Apr 2010, 10:58

Anul trecut legea era formulata exact la fel ,in privinta prohibitiei,si s-a putut pescui.Faptul ca legea n-a specificat "ca la momeli artificiale",a fost o portita exploatata de multi dupa cum le-a dictat interesul.Ar fi interesant de privit peste gard ,in Ungaria.Acolo prohibitia este pe specii si nu tine in nici un caz 2 luni.Am inteles ca unele specii fara valoare economica nici nu au prohibitie,dar nu sint sigur poate vorbesc prostii.In tot cazul diferenta,este ca la noi ,asociatiile,A.N.P.A.,sau altii care cica conduc destinele pescuitului romanesc,sint interesate in primul rind sa ne ia bani cit mai multi,se lupta pentru monopol si putere,schimba legile periodic dupa cum dicteaza interesul,s.a.m.d.Pentru pesti ,ca si entitate legal constituita ,nu face nimeni nimic.In Ungaria se face ceva pentru fondul piscicol si asta se vede de cum treci granita.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

George P
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de George P » 05 Apr 2010, 12:05

semlecangheorghe scrie:Anul trecut legea era formulata exact la fel ,in privinta prohibitiei,si s-a putut pescui.Faptul ca legea n-a specificat "ca la momeli artificiale",a fost o portita exploatata de multi dupa cum le-a dictat interesul.Ar fi interesant de privit peste gard ,in Ungaria.Acolo prohibitia este pe specii si nu tine in nici un caz 2 luni.Am inteles ca unele specii fara valoare economica nici nu au prohibitie,dar nu sint sigur poate vorbesc prostii.In tot cazul diferenta,este ca la noi ,asociatiile,A.N.P.A.,sau altii care cica conduc destinele pescuitului romanesc,sint interesate in primul rind sa ne ia bani cit mai multi,se lupta pentru monopol si putere,schimba legile periodic dupa cum dicteaza interesul,s.a.m.d.Pentru pesti ,ca si entitate legal constituita ,nu face nimeni nimic.In Ungaria se face ceva pentru fondul piscicol si asta se vede de cum treci granita.
pima ajung si romanii la un nivel de civilizatie ca al ungurilor cred ca trebuie sa mai treaca vreo 20 de ani...

srb
veteran
veteran

Mesaj de srb » 05 Apr 2010, 12:12

sa vina nea fane, sa desfasoare actiuni de constientizare a populatiei.cum dracu` nu v-ati gandit la asa ceva? :cry:

lukul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lukul » 05 Apr 2010, 12:19

George P scrie:
semlecangheorghe scrie:Anul trecut legea era formulata exact la fel ,in privinta prohibitiei,si s-a putut pescui.Faptul ca legea n-a specificat "ca la momeli artificiale",a fost o portita exploatata de multi dupa cum le-a dictat interesul.Ar fi interesant de privit peste gard ,in Ungaria.Acolo prohibitia este pe specii si nu tine in nici un caz 2 luni.Am inteles ca unele specii fara valoare economica nici nu au prohibitie,dar nu sint sigur poate vorbesc prostii.In tot cazul diferenta,este ca la noi ,asociatiile,A.N.P.A.,sau altii care cica conduc destinele pescuitului romanesc,sint interesate in primul rind sa ne ia bani cit mai multi,se lupta pentru monopol si putere,schimba legile periodic dupa cum dicteaza interesul,s.a.m.d.Pentru pesti ,ca si entitate legal constituita ,nu face nimeni nimic.In Ungaria se face ceva pentru fondul piscicol si asta se vede de cum treci granita.
pima ajung si romanii la un nivel de civilizatie ca al ungurilor cred ca trebuie sa mai treaca vreo 20 de ani...
de cand eram mic imi aduc aminte ca pe raul siret era peste ca te duceai cu o undita de stuf si prindeam 4 5 kg peste in 2 3 ore.acum te duci si stai o zi intreaga si nu prinzi nic.dar atunci se respecta prohibitia si legea era drastica ,nu te mai duceai la stiuca la mamaliga ,eu tot nu inteleg sunteti pecari hai sa lasam pestele sa si depuna icrele si dupa aceea iesim la peste.

Scrie răspuns