Pescuit de foame la Piatra-Neamt
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Mai baeti nu fiti rautaciosii .Poate ca de o data in viata ai sansa de a prinde ce au prins baetii ,dar daca deja este cu precedent ,atuncea este BARBA ca de si noi m-ai mergem la pescuit dar mie nu mi sa intimplat nici chiar din prostie cum ar zice uni 

Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.
-
- utilizator nou
invidie?
invidie?probabil autorul articolului "pescuit de foame la piatra neamt"ar spune ca nu!..e doar scarba ,greata,pentru niste pescari care nu-si merita numele....pentru care motiv?pentru ca am prins un numar mai mare de pesti decat el?...pentru ca nu am eliberat pestii intre 2-4,5kg?...pentru ca am descoperit locuri care credea ca i se cuvin?..domnul vasian "usa de biserica",gandeste mult prea pasional si prea putin rational..daca el crede ca noi "fomistii si gunoaiele" din piatra neamt ,suntem responsabilide faptul ca in ultimul timp el nu a mai avut capturi capitale.probabil gradul lui de paranoia e atat de avansat ,incat "uita" ca golirea canalelor (sper) pentru repararea placilor si a nu stiu ce alte lucrari hidrotehnice au facut ca populatia piscicola (si mai ales a salmonidelor)sa se diminueze..."omul" vasian spera sa salveze acele capturi "rare in europa"aratand acuzator spre "trupa de fomisti", pentru care altii ar avea tot respectul? eu cred ca "se ia de gat"cu cine nu trebuie.pe de alta parte ,tot incerc sa inteleg cum dracu' a ajuns la concluzia ca ne castigam existenta punand plasa si aruncand cu carbid(nu carbit) sau c4 pentru ca eu nu vad decat niste fotografii cu capturi legale ,ziua in amiaza-mare. ...fii realist "prietene" vasian!..nu mai suntem in 2007!...si nici in 2013 nu va fi ca acum...vrei nu vrei ,nici o minune nu tine prea mult pentru ca din pacate se pare ca nu depinde de noi...pescarii(daca-mi dai voie). roaga-te ca hidroelectrica sa nu primeasca fonduri pt. repararea hidrocentralelor si canalelor si atunci n-o sa mai fii nevoit sa scrii astfel de articole....p.s.-nu mai publica fotografii cu noi pentru ca s-ar putea sa nu mai fie spatiu pentru ale tale si asta ar fi naspa,nu???....iar pentru fario nebunu-domnule model, nu stiam ca "mecla" face pescarul.
De unde naiba ai scos treaba asta cu invidia : te crezi prea important dar defapt esti asa cum am mai scris un mare GUNOI!
De unde ai descoperit locurile, ca tu inafara de pus plase pe batca nu stii sau ai uitat ca esti responsabil cu disparitia pestelui de pe baltile din jurul orasului!
Cand stai de vorba chiar si cu prietenii despre pescuit, e imposibil sa nu pomeneasca de tine ca esti cel mai mare braconier: asta nu zic eu ci o zice intregul oras. Vad ca uiti repede ca ai vandut aproape toti pestii prinsi pe canal la magazine (de pescuit) cu 30 ron kg. Asa ca nu mai incerca sa o dai cotita ca hidroelectrica, ca reparatii etc.
Despre capturi si eliberari : tu nici n-ai habar cei ala eliberat vezi in dex ce inseamna ELIBERAT; iar de capturi e cam adevarat ca nu am prins asa multi pesti pentru ca nu folosesc plase, curent, momeni naturale (viermi pentru prinderea pastravalui) - folosec doar voblere si linguri.
In legatura cu apropourile "ca ma iau de gat cu cine nu trebuie" asta ramane de vazut doar stii unde ma gasesti !
Spatiu pentru poze este suficient asa ca da-i drumul. Legat de cum eu as fi usa de biserica la pescuit, fata de tine sunt o poarta de castel, mai ai de invatat mult.
Ai grija la pesti cand ii scapi sa nu aluneci : e mai importanta viata decat un peste !
Voi din 2007 mai cunoasteti si alta specie de pesti in afara de pastrav ? Sau ati mai incercat sa pescuiti in alte locuri in afara de canal ?
De fapt a avut dreptate Fario_nebunu.

P.S.- mai aveati un pic si ii mancati pe strada (cred ca a fost o zi foarte friguroasa si ca stapanesti bine tehnicile de eliberat pestii fara a fi raniti: doar se vede in ultima poza cum il "mangaii")
De unde ai descoperit locurile, ca tu inafara de pus plase pe batca nu stii sau ai uitat ca esti responsabil cu disparitia pestelui de pe baltile din jurul orasului!
Cand stai de vorba chiar si cu prietenii despre pescuit, e imposibil sa nu pomeneasca de tine ca esti cel mai mare braconier: asta nu zic eu ci o zice intregul oras. Vad ca uiti repede ca ai vandut aproape toti pestii prinsi pe canal la magazine (de pescuit) cu 30 ron kg. Asa ca nu mai incerca sa o dai cotita ca hidroelectrica, ca reparatii etc.
Despre capturi si eliberari : tu nici n-ai habar cei ala eliberat vezi in dex ce inseamna ELIBERAT; iar de capturi e cam adevarat ca nu am prins asa multi pesti pentru ca nu folosesc plase, curent, momeni naturale (viermi pentru prinderea pastravalui) - folosec doar voblere si linguri.

In legatura cu apropourile "ca ma iau de gat cu cine nu trebuie" asta ramane de vazut doar stii unde ma gasesti !

Spatiu pentru poze este suficient asa ca da-i drumul. Legat de cum eu as fi usa de biserica la pescuit, fata de tine sunt o poarta de castel, mai ai de invatat mult.
Ai grija la pesti cand ii scapi sa nu aluneci : e mai importanta viata decat un peste !
Voi din 2007 mai cunoasteti si alta specie de pesti in afara de pastrav ? Sau ati mai incercat sa pescuiti in alte locuri in afara de canal ?
De fapt a avut dreptate Fario_nebunu.

P.S.- mai aveati un pic si ii mancati pe strada (cred ca a fost o zi foarte friguroasa si ca stapanesti bine tehnicile de eliberat pestii fara a fi raniti: doar se vede in ultima poza cum il "mangaii")
Re: Pescuit de foame la Piatra-Neamt
[quote="vasian"]In imaginile de mai jos apar : Gabi(Blondu'), Romica(Tehnicianu') si Cizi (Recordmanu' - cele mai multe capturi pe zi), acestia fiind doar o parte din asa zisii PESCARI - Foamea i-a indemnat !
In urma descoperirii a unui loc de pescuit in anul 2007, de catre niste "pescari", auzind din vorba-n vorba, "trupa de fomisti" a dat navala reusind sa captureze cate 4-5 bucati pastrav pe zi de persoana punandu-i in saci speciali adusi de acasa (70-80 kg), unii dintre ei crezandu-se mari pescari!
Daca vreti sa-i cunoasteti ii gasiti in acelasi loc din 2007 pana in prezent 2010 (Canal Zanesti/Costisa - jud.Neamt) pescuind la viermi in orice perioada din an, zi si noapte, promitandu-si unuia-altuia ca pana nu golesc canalele de pastrav nu se lasa (la nevoie pun si plasa, carbit sau C4)
Acestea sunt unele din GUNOAIELE de pescari din Piatra-Neamt care nu stiu ce inseamna prinde si elibereaza (macar o parte din capturi sau cei sub 20 de cm).
Locuri de pescuit cu asemenea capturi sunt rare in Europa dar datorita unor "GUNOAIE" ca acestea vor disparea!
Semnat : www.fisherman.ro

[/quote
Ca autor al pozelor mai sus mentionate (fara acordul meu), cred ca am dreptul la replica.
Este adevarat ca pozele sunt facute in 2007 cand in urma unor zvonuri am inceput sa pescuim pe canalele hidroelectrica Zanesti si Costisa, unde am constatat ca exista un potential fantastic de pastrav. S-a pescuit numai la spining cu voblere si jiguri, pesti mai mici de 1kg au fost eliberati in unanimitate de catre toti pescarii, asta fiind valabil in 2007-2008. Din 2009 au inceput sa apara pescari cu momeli naturale, care au stricat orice regula si bun simt. Refularile unora care poate nu au avut noroc sau timp sa prinda mai mult, nu le da dreptul sa faca pe nimeni "GUNOI" sau "FOMISTI". Daca ma uit pe acelasi site la sectiunea poze vedem destule foto cu pesti mai mult sau mai putin eliberati, mai mult daca ne uitam la semnatura articolului critic ne duce la site-ul www. fisherman.ro unde daca ne uitam la poze vedem o multime de pastravi mai mari sau mai mici intr-un fundal identic prezentate in articol si am certitudinea ca acei pesti nu au fost eliberati vreodata. De aceea inainte de a critica si a aduce injurii sa nu uitam bine in oglinda sa fim oameni de cuvant pe mal si in afara lui. Sunt totusi intru totul de acord cu semnatarul articolului in privinta pescuitului cu momeli naturale, in perioadele de inmultire, retinerea in totalitate a pestilor si in special de ati face o ocupatie zilnica si a trai din asta oricat de bun pescar ai fi (rusine lor). Nu ecazul celor prezenti in poze carora in afara unor capturi de invidie nu le reprosez nimic, de multe ori vazindu-i eliberand pastravii, de asemeni vreau sa mentionez ca pescarul Zache e singurul care a eliberat un pastrav de 2,5kg.
Sa nu uitam ca hobby-ul comun - pescuitul, leaga prietenii frumoase si durabile.
" Si ca pesti mor cateodata"..........

In urma descoperirii a unui loc de pescuit in anul 2007, de catre niste "pescari", auzind din vorba-n vorba, "trupa de fomisti" a dat navala reusind sa captureze cate 4-5 bucati pastrav pe zi de persoana punandu-i in saci speciali adusi de acasa (70-80 kg), unii dintre ei crezandu-se mari pescari!
Daca vreti sa-i cunoasteti ii gasiti in acelasi loc din 2007 pana in prezent 2010 (Canal Zanesti/Costisa - jud.Neamt) pescuind la viermi in orice perioada din an, zi si noapte, promitandu-si unuia-altuia ca pana nu golesc canalele de pastrav nu se lasa (la nevoie pun si plasa, carbit sau C4)
Acestea sunt unele din GUNOAIELE de pescari din Piatra-Neamt care nu stiu ce inseamna prinde si elibereaza (macar o parte din capturi sau cei sub 20 de cm).
Locuri de pescuit cu asemenea capturi sunt rare in Europa dar datorita unor "GUNOAIE" ca acestea vor disparea!

Semnat : www.fisherman.ro

Ca autor al pozelor mai sus mentionate (fara acordul meu), cred ca am dreptul la replica.
Este adevarat ca pozele sunt facute in 2007 cand in urma unor zvonuri am inceput sa pescuim pe canalele hidroelectrica Zanesti si Costisa, unde am constatat ca exista un potential fantastic de pastrav. S-a pescuit numai la spining cu voblere si jiguri, pesti mai mici de 1kg au fost eliberati in unanimitate de catre toti pescarii, asta fiind valabil in 2007-2008. Din 2009 au inceput sa apara pescari cu momeli naturale, care au stricat orice regula si bun simt. Refularile unora care poate nu au avut noroc sau timp sa prinda mai mult, nu le da dreptul sa faca pe nimeni "GUNOI" sau "FOMISTI". Daca ma uit pe acelasi site la sectiunea poze vedem destule foto cu pesti mai mult sau mai putin eliberati, mai mult daca ne uitam la semnatura articolului critic ne duce la site-ul www. fisherman.ro unde daca ne uitam la poze vedem o multime de pastravi mai mari sau mai mici intr-un fundal identic prezentate in articol si am certitudinea ca acei pesti nu au fost eliberati vreodata. De aceea inainte de a critica si a aduce injurii sa nu uitam bine in oglinda sa fim oameni de cuvant pe mal si in afara lui. Sunt totusi intru totul de acord cu semnatarul articolului in privinta pescuitului cu momeli naturale, in perioadele de inmultire, retinerea in totalitate a pestilor si in special de ati face o ocupatie zilnica si a trai din asta oricat de bun pescar ai fi (rusine lor). Nu ecazul celor prezenti in poze carora in afara unor capturi de invidie nu le reprosez nimic, de multe ori vazindu-i eliberand pastravii, de asemeni vreau sa mentionez ca pescarul Zache e singurul care a eliberat un pastrav de 2,5kg.
Sa nu uitam ca hobby-ul comun - pescuitul, leaga prietenii frumoase si durabile.
-
- veteran
Re: invidie?
Domnule Gaby blondu, nu vreau neaparat sa fiu rautacios, dar se vede ca la tine intelectul corespunde cu culoarea parului...ti-as spune niste bancuri cu blonde si blonzi dar me tem ca pui la suflet si dai in fandacsie, apoi in ipohondrie, vorba lui Nenea iancu!GABI(BLONDUL) scrie:....iar pentru fario nebunu-domnule model, nu stiam ca "mecla" face pescarul.
Mecla arata destul; de bine ce hram poarta un om. Mai ales ochii, care sunt oglinda sufletului, cum spunea un proverb latinesc. Oculi mirror animae.
Iar in ochii tai stimabile, in afara de reflectarea cerului pe fundal de par blond, vad o lacomie maaaaare de peste, o foame care sta in gat, foame endemica mostenita din zeci de generatii flamande. Bine, nu e vina voastra, ati fost intai asupriti de dacii liberi (carpii) apoi de slavi, de avari, huni, apoi tatari si turci, finalmente de rusi. E normal sa nu risipiti nimic din ce poate fi mancat, sa va faceti provozii. De aia vi se pare absurd sa eliberati pestii, popate ca or sa ceara copchilasii haleala si nu o sa aveti sa le dati. Semanati cu haitienii din punctul asta de vedere, minus (din fericire) cutremurul.

-
- veteran
Re: Pescuit de foame la Piatra-Neamt
Zache l-a eliberat...hmmmm nu cumva l-a eliberat in tigaie?liviubujy scrie: Nu ecazul celor prezenti in poze carora in afara unor capturi de invidie nu le reprosez nimic, de multe ori vazindu-i eliberand pastravii, de asemeni vreau sa mentionez ca pescarul Zache e singurul care a eliberat un pastrav de 2,5kg.

-
- utilizator nou
pentru vasian
"prietene vasian"(v.n.)iti inteleg nemultumirea si crede-ma am trecut si eu prin asta,dar am ajuns la concluzia ca va mai trece multa apa pe bistrita pana vei putea compara apele noastre cu cele din alte locuri din Europa.Cred ca trebuie sa-ti estompezi iluzia ca esti undeva prin Suedia,Norvegia(sau Germania?).probabil vei spune ca avand mentalitatea asta niciodata nu vom ajunge la stadiul lor.Nimic mai adevarat!...Dar nu mie trebuie sa-mi spui asta ci trebuie sa te adresezi mai Sus.Eu nu fac decat sa ma adaptez la un mod de viata impus de un sistem care nu imi permite sa devin atat de integru pe cat ar vrea constiinta sa fiu.Cat despre acuzatiile cu plasa pe Batca sau oriunde in alta parte ,orice avocat sau cititor de Forum ti-ar recomanda sa vii cu dovezi mai palpabile in legatura cu asta,decat fotografiile pe care le-ai afisat.Cat despre eliberatul asta pe care tot il proslavesti ,abtine-te.Fotografiile cu tine spun contrariul(foto pe site).In legatura cu ce mai am de invatat ,am sa te sun zilele acestea.Poate mergem pe o apa sa iau niste lectii.........Pentru Fario-Nebunu....Chiar ma intrebam de unde vine"Nebunu".Nu am sa incerc sa fiu atat de profund si critic precum dumneavoastra(chiar daca amatorilor de telenovele pescaresti le-ar placea)am sa te intreb doar daca tu ca veteran pe forum ,ai timp si de pescuit sau stai doar pe Net in cautare de subiecte calde.Eu sunt "fomist"da daca tu esti parvenit si iti permiti, de ce nu vii la Piatra-Neamt sa-mi arati cum se foloseste vobleru?S-ar putea sa am tot respectul...sau poate ,nu ...O sa iti dau locatia exacta cand te decizi..Apreciezi?Aaa!Nu stiu daca ai studiat problema dar pe Terra ,acolo unde sunt mai multi blonzi,sunt mai multi pastravi decat acolo unde sunt bruneti sau veterani pe forum.
-
- veteran
Re: pentru vasian
Hmmmm, poate facem la vara o competitie de pescuit pe "canalul' ala al Bistritei, de ce nu? Zici de blonzi si de pastravi? Pai blonzii "de la Suedia" sunt iurmasii vikingilor si s-au civilizat, aia de la Moldova sunt urmasii rusilor si cam au obiceiurile lor. Sau poate ma insel...orice e posibil!GABI(BLONDUL) scrie:"prietene vasian"(v.n.)iti inteleg nemultumirea si crede-ma am trecut si eu prin asta,dar am ajuns la concluzia ca va mai trece multa apa pe bistrita pana vei putea compara apele noastre cu cele din alte locuri din Europa.Cred ca trebuie sa-ti estompezi iluzia ca esti undeva prin Suedia,Norvegia(sau Germania?).probabil vei spune ca avand mentalitatea asta niciodata nu vom ajunge la stadiul lor.Nimic mai adevarat!...Dar nu mie trebuie sa-mi spui asta ci trebuie sa te adresezi mai Sus.Eu nu fac decat sa ma adaptez la un mod de viata impus de un sistem care nu imi permite sa devin atat de integru pe cat ar vrea constiinta sa fiu.Cat despre acuzatiile cu plasa pe Batca sau oriunde in alta parte ,orice avocat sau cititor de Forum ti-ar recomanda sa vii cu dovezi mai palpabile in legatura cu asta,decat fotografiile pe care le-ai afisat.Cat despre eliberatul asta pe care tot il proslavesti ,abtine-te.Fotografiile cu tine spun contrariul(foto pe site).In legatura cu ce mai am de invatat ,am sa te sun zilele acestea.Poate mergem pe o apa sa iau niste lectii.........Pentru Fario-Nebunu....Chiar ma intrebam de unde vine"Nebunu".Nu am sa incerc sa fiu atat de profund si critic precum dumneavoastra(chiar daca amatorilor de telenovele pescaresti le-ar placea)am sa te intreb doar daca tu ca veteran pe forum ,ai timp si de pescuit sau stai doar pe Net in cautare de subiecte calde.Eu sunt "fomist"da daca tu esti parvenit si iti permiti, de ce nu vii la Piatra-Neamt sa-mi arati cum se foloseste vobleru?S-ar putea sa am tot respectul...sau poate ,nu ...O sa iti dau locatia exacta cand te decizi..Apreciezi?Aaa!Nu stiu daca ai studiat problema dar pe Terra ,acolo unde sunt mai multi blonzi,sunt mai multi pastravi decat acolo unde sunt bruneti sau veterani pe forum.