Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Mai 2007, 15:09

A aparut proiectul de ordin de care zicea apsalba mai devreme.
Principale idei:
1. ANPA = administrator unic al resurselor acvatice vii
2. Permis unic eliberat de ANPA (deci indiferent de regimul apei, munte, ses ?)
3. Permisul se distribuie prin asociatii de pescari sportivi sau ANPA (deci gata cu obligativitatea asocierii)
4. ANPA poate incheia contracte de atribuire a dreptului de organizare a pescuitului sportiv si administrare a resurselor acv. vii cu asociatii in baza unor planuri de management.
5. Pescuitul in apele administrate de asociatii se va face conform "regulilor stabilite de fiecare asociaţie în parte"
6. In celelalte, e suficient permisul unic.

Deci gata si cu Romsilva. Daca se aplica anu asta, iar am aruncat banii pe geam :evil:

Pareri?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Mai 2007, 15:20

Ordinul va intra in vigoare la data publicarii in MO. Cere-ti banii inapoi. Pana si RNP trebuie sa respecte legea.

FNPSR acorda asociatiilor afiliate, prin departamentul de management, asistenta in vederea intocmirii planurilor de managemnt al resurselor acvatice vii de pe bazinele piscicole naturale pe care le solicita in administrare.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 04 Mai 2007, 15:29

Sa inteleg ca de la publicarea in MO : Apele de munte interzise pescuitului nu mai sunt interzise . Nu mai exista cotizatie ape ses si munte separat . Nu mai are nimeni grija de ape . Incepe debandada totala . Fain de tot . Asta da mushtar !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Mai 2007, 15:33

Nu ai retinut ca apele se dau in administrare in baza unui plan de management? Citeste si anexele.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Mai 2007, 15:38

genu scrie:Sa inteleg ca de la publicarea in MO : Apele de munte interzise pescuitului nu mai sunt interzise . Nu mai exista cotizatie ape ses si munte separat . Nu mai are nimeni grija de ape . Incepe debandada totala . Fain de tot . Asta da mushtar !
Vei fi contrazis: apele vor fi grijite de asociatii.

Sunt curios sa vad cate din asociatiile existente pana acum in RO incluzand AGVPS-urile si federatiile au resurse financiare si logistice sa asigure doar paza unei singure ape de munte cum ar fi Valea Frumoasei: zeci de kilometri greu accesibili + cateva lacuri imense.

Nu mai vorbesc de populari, ecologizari, amenajari, etc

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 04 Mai 2007, 15:45

Apele de munte vor fi terminate complect . Dar daca primesc banii de permis inapoi de la romsilva ma opresc direct in alba sa beau o bere cu baietii :oops:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Mai 2007, 15:53

Din pacate sunt de acord cu tine, genu.
Uite, eu il cred pe apsalba ca va reusi sa gestioneze cateva ape din zona.
Dar celelalte?
De bine de rau, padurarii mai pazeau cate ceva, mai existau ape oprite. Evident nu era suficient, dar era mai mult decat nimic.

Si sa nu uitam ceva:
Nu va mai fi obligatorie cotizatia si inscrierea intr-o asociatie pt. a obtine permis de pescuit.
Deci, care asociatii?

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 04 Mai 2007, 17:57

Abia asteptam semnarea si publicarea noului Ordin.

In sfirsit a iesit ceva bun de la Minister.

Noi pescarii sportivi din judetul Hunedoara nu mai vrem sa auzim de R.N.P. Ne-am saturat de dat o gramada de bani la R.N.P. pentru a putea sa pescuim in apele patronate de iei fara sa aiba pastrav in ele , de populari nici vorba.

Ne bucuram nespus ca sa tinut cond de propunerile noastre in cadrul consfatuiri ce a avut loc la Minister cind s-a dezbatut vechiul Ordin. Atunci am propus alaturi de celelalte asociatii prezente{in afara de reprezentantii AGVPS} introducerea ca si conditie pentru semnarea de contracte cu asociatiile legal constituite a planului de management

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 04 Mai 2007, 18:03

Aveti nooc ca l-au pus inapoi pe betivanul de Remes care-i si Traian si Decebal ca altfel nu iesea ordinul . Durere cu asa ministrii . Nu stiu cum de-i suporta pamantul .

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 04 Mai 2007, 18:06

APSHD scrie:Noi pescarii sportivi din judetul Hunedoara nu mai vrem sa auzim de R.N.P. Ne-am saturat de dat o gramada de bani la R.N.P. pentru a putea sa pescuim in apele patronate de iei fara sa aiba pastrav in ele , de populari nici vorba.
si veti fi mai fericiti sa pescuiti in aceleasi ape, in viitorul apropiat ale nimanui, si la fel de fara pastravi in ele ? pentru ca va mai curge multa apa pe albiile lor in jos pana vreo asociatie isi va putea permite ingrijirea reala a unor rauri (si cu celelalte ce se intampla ?), nu doar cu vorba sau prin vise...
sa nu intelegi gresit, io nu sunt adeptul RNP si nici al AGVPS, cred ca e arhicunoscuta pozitia mea vizavi de cele doua...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Scrie răspuns