Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate
Dahinten !
M-ai intrebat pe privat "Ce conditii trebuie sa indeplineasca un pescar sa devina membru " la noi in asociatie ?
Iti raspund pe acest topic (ca nu e nici un secret)si in plus s-ar putea sa mai intereseze si pe altii, salvandu-ma astfel de mai multe raspunsuri la aceeasi intrebare.
- Conform art.8. din Statutul APS Salmo-Carpatica "Poate devenii membru al asociatiei orice persoana care :
a)- nu a suferit condamnari ale instantelor judecatoresti
b) - are recomandarea unui membru al asociatiei (care astfel garanteaza pentru el ca nu este braconier)
c) - poate contribui activ la indeplinirea scopurilor si obiectivelor asociatiei
d) - a implinit 18 ani
e) - Tinerii sub 18 ani pot devenii membrii-cadeti, fara drept de vot pana la majorat.
Art. 9. - Calitatea de membru se dobandeste de catre persoana in cauza, dupa ce Consiliul Director avizeaza favorabil Cererea de Inscriere in care solicitantul se declara de acord cu prevederile Statutului si achita Taxa de Inscriere"
... si daca tot m-ai intrebat, as vrea sa vad(desi n-am cum, dar un inspector piscicol ar avea cum), care asociatie din tara asta mai respecta (includ aici in primul rand agevepeseul)prevederile legislatiei in vigoare in acest domeniu.
Cei care fac permise pe malul apei, obligandu-i pe cei prinsi ca braconeaza (pescuiesc fara permis) sa-si faca permise in schimbul amenzii, sigur nu respecta treaba asta ca nu au cum.
La noi, anul trecut au fost oameni plimbati si cate doua saptamani pe drumuri pana li s-a aprobat sa se inscrie.
Astia suntem noi. E bine, e rau, asta e!
M-ai intrebat pe privat "Ce conditii trebuie sa indeplineasca un pescar sa devina membru " la noi in asociatie ?
Iti raspund pe acest topic (ca nu e nici un secret)si in plus s-ar putea sa mai intereseze si pe altii, salvandu-ma astfel de mai multe raspunsuri la aceeasi intrebare.
- Conform art.8. din Statutul APS Salmo-Carpatica "Poate devenii membru al asociatiei orice persoana care :
a)- nu a suferit condamnari ale instantelor judecatoresti
b) - are recomandarea unui membru al asociatiei (care astfel garanteaza pentru el ca nu este braconier)
c) - poate contribui activ la indeplinirea scopurilor si obiectivelor asociatiei
d) - a implinit 18 ani
e) - Tinerii sub 18 ani pot devenii membrii-cadeti, fara drept de vot pana la majorat.
Art. 9. - Calitatea de membru se dobandeste de catre persoana in cauza, dupa ce Consiliul Director avizeaza favorabil Cererea de Inscriere in care solicitantul se declara de acord cu prevederile Statutului si achita Taxa de Inscriere"
... si daca tot m-ai intrebat, as vrea sa vad(desi n-am cum, dar un inspector piscicol ar avea cum), care asociatie din tara asta mai respecta (includ aici in primul rand agevepeseul)prevederile legislatiei in vigoare in acest domeniu.
Cei care fac permise pe malul apei, obligandu-i pe cei prinsi ca braconeaza (pescuiesc fara permis) sa-si faca permise in schimbul amenzii, sigur nu respecta treaba asta ca nu au cum.
La noi, anul trecut au fost oameni plimbati si cate doua saptamani pe drumuri pana li s-a aprobat sa se inscrie.
Astia suntem noi. E bine, e rau, asta e!
Re: Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate
Te rog detaliaza. Ce parte din legislatie banuiesti ca nu respectam??????pityu scrie: ... si daca tot m-ai intrebat, as vrea sa vad(desi n-am cum, dar un inspector piscicol ar avea cum), care asociatie din tara asta mai respecta (includ aici in primul rand agevepeseul)prevederile legislatiei in vigoare in acest domeniu.

Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate
Scuze Mihai ! Sub nici o forma nu ma refeream la asociatia voastra, ci la : "Cei care fac permise pe malul apei, obligandu-i pe cei prinsi ca braconeaza (pescuiesc fara permis) sa-si faca permise in schimbul amenzii ..."
Asa au inteles unii sa-si atraga membrii.
Asa au inteles unii sa-si atraga membrii.

Pityu, exprimarea ta a fost mult mai generala.
Dar sa trecem peste asta.
Eu nu cred ca se poate intampla scenariul de care ii acuzi, si nici macar nu-i numesti, lasand sa planeze o suspiciune asupra tuturor celor care solicita ajutorul jandarmeriei pentru respectarea legii. Eu nu cred ca poate vreun pescar sa fie obligat sa cumpere permis. Daca nu cumpara il bate cu coada de la matura pana cumpara? Sau se aplica legea, respectiv amenda de 80 lei? Daca pescarul are posibilitatea sa plateasca amenda de 80 lei atunci inseamna ca nu este obligat sa-si faca permis!
Dar sa trecem peste asta.
Eu nu cred ca se poate intampla scenariul de care ii acuzi, si nici macar nu-i numesti, lasand sa planeze o suspiciune asupra tuturor celor care solicita ajutorul jandarmeriei pentru respectarea legii. Eu nu cred ca poate vreun pescar sa fie obligat sa cumpere permis. Daca nu cumpara il bate cu coada de la matura pana cumpara? Sau se aplica legea, respectiv amenda de 80 lei? Daca pescarul are posibilitatea sa plateasca amenda de 80 lei atunci inseamna ca nu este obligat sa-si faca permis!
apsalba scrie:Aveti sentinta Curtii de apel alba cu privire la ord.231/2006.
ROMANIA
CURTEA DE APEL ALBA IULIA
SECTIA COMERCIALA SI
DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV
DOSAR NR.665/57/2006
Minuta sentintei civile nr105/CA/2006 :
In numele legii
HOTARASTE
Admite actiunea in contencios administrativ formulata de reclamanta
Asociatia Pescarilor Sportivi Alba - cu sediul in Alba lulia, str. O. Goga, nr. 7,
jud. Alba impotriva paratului Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii
Rurale - cu sediul in Bucuresti, b-dul Carol I, nr. 24, sector 3 - si in consecinta:
Anuleaza articolele 3, 4, 5, 7 alin 2 si art. 8 din Ordinul nr. 231/5.04.2006
- publicat in Monitorul Oficial - Partea I - nr. 320/10.04.2006 - precum si
Anexa nr. 2 la acesta.
Suspenda executarea ordinului atacat - cu privire la articolele nr. 3, 4, 5, 7
alin 2 si art. 8 - precum si anexa nr. 2 la acestea - pana la ramanerea irevocabila
a prezentei sentinte.
Obliga paratul sa plateasca reclamantei suma de 1000 RON - cheltuieli de
judecata.
Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica din 23.06.2006.
Pentru conformitate
Permise de pescuit in apele de munte la asociatii nou-infiin
Da Danubiule ! Asa este. Nu inteleg ce vrei sa spui cuasta ?
Permise ptr. ape de munte la asociatii nou infiintate
ATENTIE FRATILOR !
CNAFP ne-a pregatit o surpriza in Actele Aditionale la Contractul de Exploatare Durabila.
Au evitat smechereste sa mai scrie "Valabil ptr. Bazinele naturale piscicole din judetul..." si au nominalizat concret aceste bazine (numai cu ape colinare si de ses), ca sa nu mai putem spune ca este valabil si pe apele de munte.
Nu zice nimeni nimic ? Totul e OK.?
CNAFP ne-a pregatit o surpriza in Actele Aditionale la Contractul de Exploatare Durabila.
Au evitat smechereste sa mai scrie "Valabil ptr. Bazinele naturale piscicole din judetul..." si au nominalizat concret aceste bazine (numai cu ape colinare si de ses), ca sa nu mai putem spune ca este valabil si pe apele de munte.
Nu zice nimeni nimic ? Totul e OK.?
Acum intelegi ce am vrut sa spun? CNAFP a inceput sa respecte legea asa cum este buna sau rea! Ca acest lucru nu convine este de notorietate. Rigorile legii sunt opozabile tuturor. Nu este o surpriza. Lucrurile incep sa se aseze si sa intre in fagasul legal. Daca legea ar fi buna as posta in fagasul normal!
Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate
Danubiule, m-ai convins ca esti agevepesist get-beget. Eu zic totusi ca nu e cazul sa jubilezi! Agevepeseul e o cooperativa communisto-bolsevica de tip mafiot, care nu poate rezista intr-o societtate bazata pe economia de piata. Ei nu accepta concurenta, dar pescarii s-au saturat de ei ca de mere padurete. Bate vant de primavara si in pescuit!Aderarea la UE ne va aduce multe bucurii pentru noi pescarii. In rest vom vedea.
Re: Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate
primavara pe dracu.pityu scrie:... Bate vant de primavara si in pescuit!Aderarea la UE ne va aduce multe bucurii pentru noi pescarii. In rest vom vedea.
multe bucurii?

poti sa explici te rog?
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.