Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 22 Dec 2006, 21:46

dimpotriva
in 45 de ani de comunism ne-am invatat sa ne multumim de frica, cu cat considera suficient statul sa faca pentru noi adica nimic fara sa-l poata trage cineva la raspundere, ...poate ca ar fi timpul dupa 17 ani de democratie originala sa invatam sa-i pretindem sa-si faca datoria
asta in loc sa ne mancam intre noi...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 22 Dec 2006, 21:53

PODOSU DOREL scrie:.Daca s-ar anula aceasta obligatie asociatiile ar pierde cel putin 90% din membri(cel putin in prima faza).Ori acest lucru nu este pe placul multora
BINGO !!!
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 22 Dec 2006, 21:53

era bine si cu treaba asta judeteana daca se facea ceva, ca daca prindeai un peste la tine nu mai trebuia sa mergi in delta sau cine stie unde, macar atat daca se facea, ma multumeam sa pescuiesc la mine in judet si sa prind peste cum ar fi normal, nu sa ma chinui, e si asta o treaba ca doar nu te duci la "prins" te duci la "pescuit" tre sa cauti un pic pestele, dar problema e ca il gasesti rar , si cu apele de munte, is o gramada pe la oi, pe unele le-au protejat, au pus "rezervatie" pe ele, intrebarea e ce face gestionarul, ca tare mi-e ca il vad dupa copac cu batzu'n mana, dupa mine cea mai proasta investitie asta cu permisu pe zona de munte, e o alta manaraie, daca tot e judetean sa pot frate pescui pe orice apa, dai un si mai mult ban pe permisele de munte si e un si mai putin peste daca nu deloc, de la atata carbid si alte kkturi (asta ca sa revin la topic)

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 22 Dec 2006, 23:40

@ pikerman "era bine si cu treaba asta judeteana "

eu nu cred .Asa a vrut si impuscatu sa ne lege de locul de resedinta.Sa nu ne putem putem deplasa sa nu putem comunica ...intr-un cuvint sa devenim"legume" pentru "binele si propasirea neamului".Acum avem si drepturi nu numai obligatii(cel putin teoretic).

In fond si taicanoe si adiwolf si miky si ..si ..si.. nu vor altceva decit sa li se recunoasca dreptul de alege,de a hotari singuri ce e mai bine pt ei nu sa vina o lege timpita care sa te oblige sa faci ceva nu pt. ca ar fi bine ci pt ca e in interesul unora .

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 23 Dec 2006, 13:56

As vrea sa va dau o veste buna, pe care nu a sesizat-o nimeni pana acum;
permisul de pescit este valabil conform legii actuale in toate apele tarii. Ce nu se intelege, este formularea din contractele asociatiilor, care au ca obligatii gestionarea durabila a bazinelor piscicole pe care le au inscrise in autorizatia de pecuit. Dreptul de pescuit este una, gestionarea durasbila este alta. Cu permisul actual se poate pescuit in toata tara, indiferent ca este ses sau munte. Ceea ce doreste ANPA este sa pastreze pentru RNP ogeacurile unde sa faca chefuri, si mai nou, prin posibilitatea recoltarii pestelui din apele de munte, sa le goleasca.
As vrea sa va citez raspunsul pe care ni la dat ANPA la cererea noastra de anulare ca ilegal al acestui protocol:
" .. Precizam ca gestionarea resurselor acvatice vii din apele de munte, samonicultura,precum si popularea apelor de munte cu pastrav,constituie o activitate traditionala, desfasurata in mod consecvent si responsabil de catre RNP. Eliminarea RNP din aceasta activitate ar constitui o grava eroare, cu implicatii negative in timp asupra stocurilor de pesti si a biodiversitatii faunei acvatice din zona de munte. Raspunsul de fata nu este de natura sa lezeze vreunul din drepturile dv. constitutionale si nici sa va constituie un astfel de drept. "
Adica nu conteaza ca legea s-a schimbat si spune alfel, noi avem traditie.
Astep si punctul de vedere al CNAFP pentru a-i actiona in solidar in instanta si ii anunt public ca voi cere sa faca dovada afirmatiilor cu popularile facute de RNP in ultimii 5 ani, pe cei peste 10.000 de km de ape de munte.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 23 Dec 2006, 16:31

@ apsalba

Daca am inteles gresit te rog sa ma corectezi:

1. ANPA recunoaste ca permisul de pescuit tiparit de CNAFP este valabil in toata tara atat pe apele colinare si de ses cat si pe apele de munte.

2. RNP renunta la suprataxarea pe care a practicato pana acum pe apele de munte.

3. Se doreste ca gestionarea durabila a apelor de munte sa se faca in continuare numai de catre Romsilva adica nu vor sa dea sub nici o forma ape de munte catre asociatii si cluburi pentru gestionare durabila

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 23 Dec 2006, 19:08

Nu ANPA ci legea prevede acest lucru. RNP nu vrea sa renunte,dar a fost obligata de Instanta sa renunte.
Pana nu se schimba legea RNP nu are nici o sansa pe apele de munte. Indiferent cine incearca exista aceasta decizie a instantei.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 23 Dec 2006, 20:11

@ apsalba
Este clar ca legea spune lucrurille respective
Era interesant de aflat daca ANPA, CNAFP si RNP s-au hotarat sa respecte legea actuala? Crezi ca sunt sanse ca in sezonul 2007 permisul ce va fi tiparit sa fie valabil in toata tara si pe toate apele naturale, incluziv cele de munte? Cand crezi ca vom afla ?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 23 Dec 2006, 23:00

apsalba scrie:As vrea sa va dau o veste buna, pe care nu a sesizat-o nimeni pana acum;
no,no,...schimbasi subiectul maestre...

asa cum am spus tot respectul pentru partile bune din ce faceti, mai ales ca ne demonstrezi inca odata ce juristi buni aveti...dar mie-mi pare ca ocolesti ce nu-ti place si te faci ca nici n-o fost...
si cum eu tocmai stau in cumpana daca sa merg pe mana asociatiilor particulare sau nu, te rog in mod public daca se poate numi asa, sa te pronunti explicit si strict la subiect daca sustineti o lege care incalca dreptul constitutional de libera asociere a omului, conditionand obtinerea permisului de pescuit de acest lucru, adica altfel spus obligandu-l independent de vointa acestuia la a se inrola membru intr-o asociatie daca vrea sa pescuiasca legal...
si daca sustineti o astfel de lege stramba te rog sa te pronunti tot explicit ce va indreptateste sa atentati la libertatile mele ca cetatean al acestei tari...
astept raspuns de preferinta de genul ..."suntem pentru sau impotriva...deoarece..."
sa nu-mi incepi cu texte de felul: "asteptati sa faca altii totul pentru voi" sau "nu faceti nimic numai criticati in timp ce altii se lupta sa va fie voua bine", si alte etceuri de-astea...ca nu e la subiect...
avem timp sa le stabilim si pe astea dupa ce lamurim problema de mai sus...
desi mi-ar placea sa nu te eschivezi ( sunteti prea capabili ca sa nu intelegeti ce v-am intrebat), si as prefera raspunsuri explicite, nenuantate, strict personal voi lua in considerare ca raspuns inclusiv tacerea sau o noua incercare de ocolire a subiectului...

nu de alta dar macar sa stim si noi cu cine suntem nevoiti sa defilam...

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 23 Dec 2006, 23:23

miky scrie: si cum eu tocmai stau in cumpana daca sa merg pe mana asociatiilor particulare sau nu,

pai daca vrei sa te faca si pe tine magar,nu ai decat :lol:
nu de alta dar macar sa stim si noi cu cine suntem nevoiti sa defilam...
nu te-ai lamurit inca? :shock:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Scrie răspuns