Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 18 Noi 2006, 13:34

apsalba. Eu cu aproximatie peste 2 saptamani voi trece prin alba, da-mi te rog frumos un nr de tel sa te contactez sa vedem ce e de facut cu agvps-ul din cluj si sa discutam si despre directia Romsilva si rolul ei in privinta apelor.
merci

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 18 Noi 2006, 15:22

0724580145
0788602248

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 18 Noi 2006, 15:48

Ok Pityu! Sa speram... Pentru aia eu sustin APS Alba! Bine oricum sunt membru :D

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 19 Noi 2006, 14:54

apsalba scrie:Gigi Stefan, zis prietenul pescarilor, a incheiat pe sest un protocol cu RNP Romsilva, pentru delimitarea apelor de munte, si a limita accesul asociatiilor de pescari pe acest areal. Asociatia noastra a aflat de acest protocol de la reprezentantii RNP, si a notificat ANPA pentru anulare, intrucit acest protocol incalca hotararea Curtii de apel care a dus la anularea autorizatiilor RNP.
Care este reactia asociatiilor de pescari, fata de aceste abuzuri? Nu aveti nimic de spus? Va trebui APS Alba sa se ocupe din nou singura sa se respecte legea? Noi oricum o vom face.
Ati intrat in posesia protocolului respectiv? Poate ca este vorba despre stabilirea apelor de munte in care angajatii Romsilva sa aiba drept de control si drept de a intocmi sesizari care sa poata fi transformate in sanctiuni de catre inspectia piscicola sau politie. Spun aceste lucruri deoarece am inteles de la Adrian Ionascu ca se pregateste un ordin de ministru prin care padurarii sa fie imputerniciti sa aiba drept de control si sa intocmeasca sesizari. Pentru aceasta trebuie insa stabilite clar apele de munte care vor face obiectul ordinului. Pe mine nu m-ar deranja deloc ca angajatii Romsilva sa fie imputerniciti de ministru sa aiba drept de control.

Singurul lucru nepermis ar fi ca Romsilva sa tipareasca si sa dea permisele ( autorizatiile) asa cum le dadea pana acum. Ar insemna sa se incalce inca o data actuala lege a pescuitului precum si o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva care interzice Romsilva sa suprataxeze pescuitul prin eliberarea de permise proprii. Daca se marginesc numai la a face paza apelor de munte si a constata incalcari ale legislatiei totul este OK.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 19 Noi 2006, 15:09

Suntem in posesia protocolului si am notificat deja ANPA sa-l anuleze. Am informat si ministerul si daca dl. Stefan nu pricepe ca legea trebuie respectata, va constata pe pielea lui ce inseamna sa nu respecti legea si o hatarare judecatoreasca. Mi-am facut datoria si l-am informat telefonic si in scris de intentiile noastre, ramane sa judece cu propria sa minte cine ii vrea binele. Atat.

pityu
veteran
veteran

Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate

Mesaj de pityu » 20 Noi 2006, 00:10

Mihai !
E foarte bine ca organizati concursuri si ecologizari. Aceleasi lucruri facem si noi (deocamdata la scara mai mica), dar eu vroiam sa spun ca nu e suficient ! Cum ramane cu rapunerea monstrului agevepesist si punerea bazelor unui climat organizatoric sanatos ca in tarile civilizate. Sa nu-mi spui ca nu esti deacord cu necesitatea infiintarii unei federatii la care sa fie afiliate toate asociatiile si asta sa fie structura organizatorica pe care sa se bazeze un pescuit sportiv/recreativ sanatos. Uite ca la federatia din Alba sunt afiliate 6(sase) asociatii iar la ceea din Bucuresti alte 6(sase), cand avem 42 de judete plus mun.Bucuresti si daca ar fi macar trei asociatii pe judet ar trebui sa fim cam 120 de asociatii pe putin.
Asociatia voastra de ce nu se afiliaza la niciuna din federatii ?

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate

Mesaj de MihaiV » 20 Noi 2006, 08:03

pityu scrie:Sa nu-mi spui ca nu esti deacord cu necesitatea infiintarii unei federatii la care sa fie afiliate toate asociatiile si asta sa fie structura organizatorica pe care sa se bazeze un pescuit sportiv/recreativ sanatos.
Pai daca zici sa nu-ti spun, atunci nu-ti spun si incheiem discutia aici! :lol:
Hai ca am glumit, nu-s asa de capsoman. :lol:
Dar chiar nu sunt de acord cu ceea ce zici. Inlocuim o caracatita cu alta? Pentru ce?
De ce sa fie obligate toate asociatiile sa se afilieze la aceeasi federatie? Asa cum oamenii au liberul drept al asocierii, la fle au si asociatiile dreptul sa se afilieze sau nu la o federatie. Si asta e un drept fundamental, deci nu cred ca legea se va schimba vreodata astfel incat sa-ti sustina ideea de mai sus.
Tu cred ca de fapt te gandesti la sistemul de organizare din celelalte sporturi.
Ei, alea sunt sporturi! Si nu numai atat.
In momentul in care pescuitul sportiv din Ro va fi recunoscut ca sport si se va organiza un campionat national de catre federatia care a obtinut aceasta recunoastere, cu drept de trimitere a unui lot national la competitiile CIPS, atunci ANUMITE asociatii ar fi obligate sa se afilieze la federatie daca vor sa trimita concurenti. Dar daca nu au membrii interesati de competitii, atunci nu are nici un sens sa se afilieze acelei federatii. Ai vazut vreun club de volei sa se afilieze la Federatia Romana de Fotbal?
Acum eu nu-s lamurit care dintre federatii isi doreste recunoasterea pescuitului ca sport si vrea sa-si asume organizarea campionatelor nationale de stationar, crap, spinning, musca sua casting. Sau poate ca pana la urma vor fi infiintate Federatia Romana de Crap, Federatia Romana de stationar, Federatia Romana de ... Da' nici asa nu cred ca ar fi bine, fiindca pe plan extern e CIPS!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 20 Noi 2006, 08:26

FNPSR a intocmit documentatia pentru recunoasterea pescuitului ca sport. Sper ca cel tirziu in Ianuarie 2007 sa o depunem la ANS

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 20 Noi 2006, 13:34

Anunt asociatiile ca proiectul nostru pe fondul de mediu a fost admis la finantare. (2,56 MILIARDE LEI VECHI, 90% NERAMBURSABIL). PENTRU AMATORI DE FINANTARI, VA STAM LA DISPOZITIE.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Dec 2006, 15:23

CNAFP, ANPA, si RNP Romsilva, au pus de un protocol care sa interzica asociatiilor accesul pe riurile de munte. Ce reactii au asociatiile? APS Alba a reactionat. Va asteptam pe toti cei care vor sa aplice legea sa ne contacteza pentru o actiune comuna.

Scrie răspuns