Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 13 Mar 2009, 08:38

Salut. Stiu ca o sa mii pun in cap pe toti dar vinovati sunt toti pescarii.
Dece supun aceasta pentru ca ar trebui sa fie un spirit de echipa si solidaritatea. Adica nimeni sa nu mai vizeze permise la AGVPSR macar 1 an de zile si automat se duce in faliment deoarece banii de la vanatori sunt putini si nu acopera toate cheltuielile lor.Si asa acum AJVPS nu mai are drept de paza si au disparut paznicii care erau destui de multi la nivel de tara.Oricum numarul celor care vizeaza permise la ei scade de la un an la altul. Aseara Primul ministru Boc a anuntat ca sau desfiintat cele 7 Directii ale Politiei de frontiera din Romania,o fosta structura birocratica consumatoare de bani publici. Sa auzim numai de bine. Mircea13

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 13 Mar 2009, 09:07

Uiti un lucru, si anume ca orice asociatie poate angaja paza sau numi paznici.
Pe de alta parte cate asociatii judetene, filiale si caserii are AGVPSR-ul si cate are FNPSR. Ca sa te inscrii la un ASP e ca si cum ai cauta o filiala ANPA. In concluzie te inscrii asta bineanteles daca doresti unde e mai aproape pentru ca in fond faci acelasi lucru si intr-o parte si in alta.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 13 Mar 2009, 15:25

Conform legilor in vigoare,pescuitul pe toate apele apartinand statului, se face numai cu permisul de pescuit ANPA. Asta inseamna ca oricine detine permisul de pescuit , indiferent din ce localitate este, poate pescui ORIUNDE. Atunci ce rol mai au asociatiile? Spre exemplu ,eu care sunt din Cluj, ma inscriu intr-o asociatie din judetul X si pescuiesc pe Somes in Cluj. Ce pot sa-mi faca controlorii AJVPS Cluj? Nimic deoarece am permis de pescuit. In lege nu se precizeaza ca permisul este valabil doar pe apele din judetul X, nici ca legea produce efecte juridice numai pentru judetul X.

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 13 Mar 2009, 16:53

@danone

deocamdata asta e primul pas, al doilea care e inclus intr-un proiect de lege este ca ANPA o sa concesioneze asociatilor de pescari portiuni de ape publice(nu mai mult de 75%), si daca vrei sa pescuiesti pe portiunea concesionata trebuie sa te inscri in asociatia respectiva. Teoretic concesionarea se va face in urma unor proiecte prin care asociatiile trebuie sa si faca ceva(populari, curatenie, paza, etc) pentru portiunea concesionata.
Eu personal sunt perfect de acord sa dau un ban in plus, da sa vad si urmarile lui. Ca si intrebare "Cand stiti ca vre-o filiala AJVPS a populat vre-un rau ?"

Am cateva cunostinte prin Ungaria si am vorbit cu ei de permise, si acolo lucrurile stau in felul urmator: te duci la magazinele pescaresti platesti pe zi, pe luna, pe 3 luni, pe un an ti se da un bon si o harta unde este marcata zona in care ai dreptul sa pescuiesti pt suma platita.
Oare la noi cand asa ceva ?

Numa bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 13 Mar 2009, 20:28

Misulian, sunt de acord cu tine. Dar ce fac atunci cand vreau sa vin pe la voi prin MM la pescuit? Mai dau si acolo 100 de lei pt vizarea carnetului? Apoi ma duc la Sibiu. Acolo alta suta de lei. Pai daca pun la socoteala ca sunt vreo 40 de judete (asociatii) unde as putea teoretic sa pescuiesc, ar insemna sa platesc o taxa de vreo mie de euro. Eu cred ca tocmai de aceea s-a stabilit taxa de pescuit de 30 de lei care sa fie valabila oriunde in tara. Parerea mea e ca aceasta taxa ANPA putea sa fie la un pret rezonabil de 100 lei, iar posesorul permisului sa poate pescui uriunde in tara. Se colectau mai multi bani cu care se puteau face multe (populari, controale, protectia mediului si a speciilor,etc). Macar banii se investeau in ceva util si nu mergeau in buzunarele AJPSistilor. Apropo la Cluj vizarea carnetului AJVPS costa 210 lei, bani cu care nu fac nimic. Mie greata.

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 13 Mar 2009, 21:20

misulian spune :
Am cateva cunostinte prin Ungaria si am vorbit cu ei de permise, si acolo lucrurile stau in felul urmator: te duci la magazinele pescaresti platesti pe zi, pe luna, pe 3 luni, pe un an ti se da un bon si o harta unde este marcata zona in care ai dreptul sa pescuiesti pt suma platita.
Oare la noi cand asa ceva ?
- pai din ce spui tu rezulta cat de frumos si elegant iti luau ungurii banii ...!!!
- pai nu asta trebuia sa te impresioneze , ci eventual capturile ......poate ne si povestesti sa ne mai descretim fruntile
- orice asociatie mai noua sau mai veche , de pe la noi , iti ia la fel de frumos si elegant bani .......problema e ca pe la noi ii cam dai degeaba ,
apele fiind gata braconate
- si asociatiile de pe la noi au harti , iti si spun si povestesc in cazul in care ceri lamuriri, (daca doresti )...cum populeaza ei raurile si li se pare normal ca prin fiecare judet sa lasi cate o taxa , pentru fiecare in parte....
- ce sa mai fie de vorba , la luat banii cred ca suntem mai tari ca ungurii si ca sa te bucuri si mai mult ca esti in romania capitalista , asociatiile mai noi si mai mici fac uneori si cate o reducere de 10 lei fata de concurenta.....super :wink: !!!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 13 Mar 2009, 22:07

Nu am pescuit in Ungaria,dar din ce se poate vedea pe postul tv "F & H " , imi pot da usor seama de ce se intampla acolo la capitolul pescuit.
In curand o sa se intample si la noi ... fiti fara nadejde !

:lol: :lol: :lol:

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 13 Mar 2009, 23:23

danone ne spune :
Ce pot sa-mi faca controlorii AJVPS Cluj? Nimic deoarece am permis de pescuit. In lege nu se precizeaza ca permisul este valabil doar pe apele din judetul X, nici ca legea produce efecte juridice numai pentru judetul X.
- raspunsul ar fi :- o sa-ti faca , ce pot sa-ti faca controlorii oricarei asociatii , indiferent de denumire !!!
- anul asta om trai si om vedea , anul trecut te taxau pe unde te prindeau plateai intr-un judet atatea taxe cate asociatii avea acel judet , daca in cluj e numai o asociatie te poti considera norocos...platesti mai putin !
- anul asta probabil o sa-ti explice cei cu asociatiile cu nume pestrite ,ca poti sa pescuiesti fara taxe pe apele pe unde n-au cheltuit ei cu popularile si la acele ape poti sa ajungi doar daca te parasutezi din vre-un avion , in rest trebuie sa platesti , ca o sa dai peste clenii lor.............defapt mai mult ca sigur nu vei da de nimic , indiferent de zona de influienta
- ar fi bine sa putem pescui cu o singura taxa , in toata tara si pe orice apa ...pe care este permis pescuitul sportiv

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 14 Mar 2009, 07:37

Exista o solutie totusi, platesti pentru zona nepopulata si astepti ca pestii sa migreze ! :shock: :D :D :D

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 14 Mar 2009, 11:21

lucky_51 scrie:Exista o solutie totusi, platesti pentru zona nepopulata si astepti ca pestii sa migreze ! :shock: :D :D :D
Si pentru ca sa nu mai existe neintelegeri, propun ca fiecare asociatie sa-si marcheze pestii cu care populeaza apele (eventual cipuri :roll: ). Astfel, daca la mine in Ph, prind un peste marcat apsalba sau ajvpsbv , voi stii cui trebuie sa platesc cotizatia! :oops: :lol: :lol: Dar ce facem in cazul in care pestii sunt de la mama lor, NATURA? :roll: :oops:
Fir intins!;-)

Scrie răspuns