Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 10 Mar 2009, 10:57

dan bobei spune :
Cei amendati de jandarmi sau de politia de frontiera pentru lipsa permiselor au avut parte de alta interpretare, din pacate.
- cei amendati s-au adresat instantelor de judecata si nimeni n-a patit nimic ,demonstrand ca au dreptate, ..se pare ca erau alte interese in acele situatii.......aceste lucruri se pare ca s-au lamurit si de atunci nu
s-au mai semnalizat asemena cazuri, pescarii nemaifiind deranjati de nimeni .......se pare ca s-a inteles de catre toata lumea ca recomandarea ANPA de a se lua in considerare chitanta ,are sens , statul colectand taxa..........daca vre-o asociatie n-a virat banii la stat , exista alta lege pentru acest lucru, ea se incadreaza la evaziune ca orice alta persoana juridica din romania ........, deci nu se amesteca lucrurile....pescarul neraspunzand de ce face o asociatie sau alta............

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 10 Mar 2009, 11:04

@ MihaiV si dan bobei
Nu neg ca aveti dreptate cu ceea ce ziceti, atunci cand spuneti ca, conform legii, banii trebuie sa ajunga la stat. Cum ajung ei, direct, prin plata directa a pescarului la trezorerie, sau indirect, prin plata catre asociatie, urmand ca aceasta sa vireze mai apoi banii in numele meu la stat reprezinta cele doua modalitate "legale" de achitare ale contravalorii permisului.
Daca AJVPS-ul a virat/va vira acei bani la stat din partea mea, voi vedea in momentul cand ma voi duce sa imi ridic cartonul de la ANPA.
Va voi anunta ce si cum la momentul respectiv.
Parerea mea este ca, in momentul de fata, ambele variante sunt la fel de legale, poate cu 1 plus de legalitate pentru cei ce au platit la Trezorerie, pentru ca ei au garantia ca banii lor au ajuns sigur in contul statului. Eu inca nu sunt sigur ca s-au virat banii mei catre ANPA, dar voi vedea cat de curand.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 10 Mar 2009, 12:32

atillaf
Pentru a nu bloca activitatea pana la clarificarea intarzierii tiparirii si eliberarii permiselor, pescarii sportivi nu pot fi sanctionati pentru nedetinerea permisului de pescuit recreativ/sportiv nominal si netransmisibil intrucat nu se fac vinovati ca nu detin acest permis atata timp cat au achitat contravaloarea acestuia conform prevederilor HG 1016/2008 (fie taxa la trezorerie, fie la asociatii (o mica scapare din partea ANPA - aici ar fi trebuit inserat si urmatorul paragraf: legal constituite si inregistrate in registrul unic de evidenta al ANPA ) care au obligatia virarii la bugetul de stat a ...
iar marea marlanie a ANPA-ului este ca pe site-ul lor nu este facut public acel Registru Unic de Evidenta :evil: ca sa poata vedea fiecare pescar care asociatii sunt OK si care nu. Se pare ca acesta informatie nu este publica, este maaare secret de stat.
S'altare și bunăstare !

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 10 Mar 2009, 14:01

Pe langa asta ce ape vor avea in administrare acele asociatii legal constituite si pe ce ape vor putea distribui permisele de pescuit ?

stelica
junior
junior

Mesaj de stelica » 10 Mar 2009, 15:01

Fratilor de la inceputul anului va tot certati care permis este bun(care nu este :lol: )asociatile obliga pescari la asociere la partidul lor,toti sustin ca ei au dreptate,iti flutura niste legi prin fata de mult expirate de parca tu trebuie sa fi avocat cu legile la zi,ai voie sa pescuiesti pe toate apele pana dai banu :shock: dupa ce esti cu banu dat legile se schimba,daca platesti laANPA nu pescuiesti pe apele concesionate de asociatii, daca esti membru APS nu esti agreat de AGVPS si tot asa ca anul trecut,noi dam din gura (apa trece pietrele raman)si ei zic ca sunt non-profit...Cum vad si anul acesta pescuim cu chitante (obligatoriu de mana).Toti vrem sa avem permise sa stam pe apa fara probleme,dar cei de la ANPA nu misca un deget,au site sa te uiti la poze si nr.telefon care nu raspund,oare cine greseste noi sau ei :evil: pescarul iasa sifonat tot timpu ,interesul lui ANPA este sa primeasca banu direct de la pescar sau prin intermediar(asociatii) sa mance si gura lor...puteti sa ma condamnati daca nu am dreptate :oops: sa ne auzim cu permise :D

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 10 Mar 2009, 15:12

ai dreptate

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 10 Mar 2009, 15:35

Fratilor de la inceputul anului va tot certati care permis este bun(care nu este )asociatile obliga pescari la asociere la partidul lor ... ...
:lol: nu de la inceputul anului ci de vreo trei ani
S'altare și bunăstare !

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 10 Mar 2009, 16:40

Poate o sa gasiti pe aici niste raspunsuri la intrebari:
http://www.agvps.ro/revista.php?id_arti ... op=articol
Fir intins!;-)

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 10 Mar 2009, 17:13

aditoader scrie:Poate o sa gasiti pe aici niste raspunsuri la intrebari:
http://www.agvps.ro/revista.php?id_arti ... op=articol
Acum m-am luminat complet. Trebuie sa ne asteptam la surprize. Deci se unelteste din toate directiile.
Cata grija are AGVPS-ul de pescari ca sa pescuiasca legal,chiar ma face sa-l cred.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

ugeen
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ugeen » 10 Mar 2009, 17:55

Salutare,

Azi am fost la ANPA cu o copie dupa buletin si copie dupa chitanta de la trezorerie ca cica se tiparesc permisele nominal... si in aprilie cica ajung scrise gata in teritoriu.

In cazul in care s-a mai scris rog moderatorii sa stearga postul meu.
Numai bine !

P.S.
referitor la ceatza in care sunt invaluite permisele... "om trai si om vedea !"
Pe un fund de lac, patru ochi luceşte. Ce să fie oare...? Este două peşte !

Scrie răspuns