Cine a platit la ajvps, cum e si cazul meu, a primit o chintanta pe scrie scrie mare si clar: 30 de lei contravaloare permis pescuit:
35 lei ape ses+ dunare (consider ca aia e cotizatie, nu ma intereseaza ce e.
Si in conformitate cu Ordonanţa de Urgenţa a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, unde se precizeaza cat de clar posibil ca :
SECTIUNEA 3
Taxele de eliberare permise
Taxele pentru obtinerea permisului vor fi achitate de catre:
a) pescarul profesionist, persoana fizica autorizata, pentru eliberare permisului de pescuit in scop comercial ;
b) pescarul sportiv sau prin asociatiile de pescari, pentru eliberare permis de pescuit recreativ/ sportiv;
Cat timp AJVPS X este o asociatie de pescari legal constituita, care a incasat taxa de la mine, pentru a o vira mai apoi in contul ANPA, pentru a imi putea elibera mie acel carton rosu......nu inteleg ce tot indrugati prostii legate de carnetul de membru in sus si in jos. Am hartie de la ANPA, in care mi se spune clar ca "
)Pentru a nu bloca activitatea pana la clarificarea intarzierii tiparirii si eliberarii permiselor, pescarii sportivi nu pot fi sanctionati pentru nedetinerea permisului de pescuit recreativ/sportiv nominal si netransmisibil intrucat nu se fac vinovati ca nu detin acest permis atata timp cat au achitat contravaloarea acestuia conform prevederilor HG 1016/2008 (fie taxa la trezorerie, fie la asociatii care au obligatia virarii la bugetul de stat a acestor sume
, hartie semnata si stampilata de catre ANPA Timis.
De ce am procedat la procurarea permisului prin asociatie? din comoditate, pentru ca deplasarea de la Resita la Timisoara, la filiala ANPA ma costa dublul decat cotizatia anuala la AJVPS, plus o zi pierduta.
Ca unii nu au in gat asociatiile, aps-uri, ajvps-uri....iar mi se falfaie..dar va rog sa nu mai denaturati adevarul si sa induceti oameni in deruta. Legea e clara, taxa se plateste fie de pescari direct la trezorerie, fie prin ASOCIATIILE DE PESCARI, cu obligatia ca acestea sa vireze banii la bugetul de stat. Si atata timp cat pe chitanta primita de la orice asociatie se mentioneaza clar ca este inclusa si contravaloarea permisului si cuantumul sumei, nu vad care e problema.
PS. Daca prin tonul meu mai acid am ofensat pe cineva, imi cer scuze anticipat.