Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 09 Mar 2009, 23:50

Nu am pretentia ca sunt mai destept ca altii, dar trebuie sa zic si eu ceva, ca prea se sare calul.
Cine a platit la ajvps, cum e si cazul meu, a primit o chintanta pe scrie scrie mare si clar: 30 de lei contravaloare permis pescuit:
35 lei ape ses+ dunare (consider ca aia e cotizatie, nu ma intereseaza ce e.
Si in conformitate cu Ordonanţa de Urgenţa a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, unde se precizeaza cat de clar posibil ca :

SECTIUNEA 3
Taxele de eliberare permise

Taxele pentru obtinerea permisului vor fi achitate de catre:
a) pescarul profesionist, persoana fizica autorizata, pentru eliberare permisului de pescuit in scop comercial ;
b) pescarul sportiv sau prin asociatiile de pescari, pentru eliberare permis de pescuit recreativ/ sportiv;

Cat timp AJVPS X este o asociatie de pescari legal constituita, care a incasat taxa de la mine, pentru a o vira mai apoi in contul ANPA, pentru a imi putea elibera mie acel carton rosu......nu inteleg ce tot indrugati prostii legate de carnetul de membru in sus si in jos. Am hartie de la ANPA, in care mi se spune clar ca "
Pentru a nu bloca activitatea pana la clarificarea intarzierii tiparirii si eliberarii permiselor, pescarii sportivi nu pot fi sanctionati pentru nedetinerea permisului de pescuit recreativ/sportiv nominal si netransmisibil intrucat nu se fac vinovati ca nu detin acest permis atata timp cat au achitat contravaloarea acestuia conform prevederilor HG 1016/2008 (fie taxa la trezorerie, fie la asociatii care au obligatia virarii la bugetul de stat a acestor sume
)
, hartie semnata si stampilata de catre ANPA Timis.

De ce am procedat la procurarea permisului prin asociatie? din comoditate, pentru ca deplasarea de la Resita la Timisoara, la filiala ANPA ma costa dublul decat cotizatia anuala la AJVPS, plus o zi pierduta.

Ca unii nu au in gat asociatiile, aps-uri, ajvps-uri....iar mi se falfaie..dar va rog sa nu mai denaturati adevarul si sa induceti oameni in deruta. Legea e clara, taxa se plateste fie de pescari direct la trezorerie, fie prin ASOCIATIILE DE PESCARI, cu obligatia ca acestea sa vireze banii la bugetul de stat. Si atata timp cat pe chitanta primita de la orice asociatie se mentioneaza clar ca este inclusa si contravaloarea permisului si cuantumul sumei, nu vad care e problema.

PS. Daca prin tonul meu mai acid am ofensat pe cineva, imi cer scuze anticipat.

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 10 Mar 2009, 00:33

attilaf :
Cine a platit la ajvps, cum e si cazul meu, a primit o chintanta pe scrie scrie mare si clar: 30 de lei contravaloare permis pescuit:
- corect ce zici , defapt numarul mare de pescari ce refuza sa ramana in casa , dovedesc faptul ca ei cred ca au dreptul sa pescuiasca inca de la inceputul anului.
- ei si-au facut treaba , au dat taxele catre statul roman , prin intermediul unei asociatii sau direct , deci din acest punct de vedere totul e ok !
- galagie multa , pentru nimic.......nu e prima oara cand sunt probleme cu tiparirea permiselor , dar nicicand nu s-a facut atata caz.........dar despre braconieri , nu s-a spus mai nimic , probabil astia se sparg de ras cum unii se iau de pescarii cu taxele platite la zi.

dan bobei spune :
[/quote]Bai fratilor, intelegeti odata pentru totdeauna: permisul de pescuit sportiv iti da drept de pescuit, iar carnetul de membru nu.

- dupa parerea ANPA, pana acum, chitanta ce dovedeste contravaloarea permisului iti da dreptul sa pescuiesti - ceea ce defapt se si intampla inca din ianuarie - pescarii pot fi vazuti la treaba , pescuind....doar timpul neprielnic ii mai retine uneori....
- in afara de acest forum , n-am auzit ca vre-un pescar sa aiba vre-o retinere in a pescui, ei au platit si trebuie sa se bucure de acest lucru...
- daca cineva vroia sa opreasca aceasta activitate, atunci nu trebuiau sa incaseze taxele si nici granicerii sa vizeze PG...!!!!

alexis
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexis » 10 Mar 2009, 07:58

Foarte corect si la obiect...asa mai merge....pentru braconieri facem alt topic

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 10 Mar 2009, 08:03

attilaf scrie:Nu am pretentia ca sunt mai destept ca altii, dar trebuie sa zic si eu ceva, ca prea se sare calul.
Cine a platit la ajvps, cum e si cazul meu, a primit o chintanta pe scrie scrie mare si clar: 30 de lei contravaloare permis pescuit:...
De ce nu citesti legislatia mai departe. Ia uite ce zice HG 1016/2008:

"Art. 10
(1) Taxele prevazute de prezenta hotarare constituie venit la bugetul de stat si se vireaza in contul corespunzator codului de cont nr. 20160103 "Taxe si tarife pentru eliberarea de licente si autorizatii de functionare", deschis la unitatile Trezoreriei Statului.
(2) Virarea sumelor datorate se realizeaza inaintea eliberarii permisului, licentei sau autorizatiei de pescuit.
(3) Dovada achitarii taxelor prevazute de prezenta hotarare se anexeaza la cererea de eliberare a permisului, licentei sau autorizatiei de pescuit, dupa caz.
(4) Neplata taxelor prevazute in prezenta hotarare conduce la neacordarea permiselor, licentelor sau autorizatiilor de pescuit, dupa caz.
(5) In cazul neindeplinirii conditiilor de licentiere sau autorizare, taxele percepute se restituie solicitantilor. "

Vezi undeva sa spuna ca se pot plati cei 30 lei catre o asociatie? E super-simplu! Platesti in contul de la trezorerie, respecti legea. Platesti in alta parte, faci banii cadou unora.
Prin acest HG 1016/2008 statul s-a protejat de situatia din 2008 cand multi pescari (82%) au platit la asociatii si asociatiile n-au mai virat banii catre stat.
Cum ai pretentia ca esti in regula cand ai dat banii unui intermediar care si i-a bagat in buzunarul propriu?

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 10 Mar 2009, 08:28

Ca vrei sau nu vrei cartonasul rosu tot o sa-l primesti mai devreme sau mai tarziu, el reprezinta in fapt o alta taxa ce o vom plati la primire, ca e de 1 leu sau 2 ramane de vazut.

Si uite asa Alexis vei purta marca ANPA pe fundal rosu intre coarnele de batal pe care le arati dar nu vei putea face nimic pentru ca dupa cum stii acesta nu are c...oaie. Au avut altii grija prin dragostea ce o poarta pescuitului sa faca in asa fel incat noi sa platim si doar ei sa pescuiasca :wink:

alexis
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexis » 10 Mar 2009, 08:54

LEGI SI IARA LEGI...oare cui folosesc ca noua sigur nu, poate sa ocupe spatiu in monitorul oficial.Degeaba ma duc cu legea in mana la pescuit ca pestele oricum nu trage..eu oricum pescuiesc ca am platit tu lucky_51 stai acasa ca ploua.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 10 Mar 2009, 09:10

http://www.flytying.ro/pescuit/article.php?id=318

singura chestie cu cap si coada . Bravo la Luci Vasies. Salutari din Mures.
Asta cu mersul cu printul pe malul apei a fost si cand sa introdus pescuitul stiucii in mai si iunie cu artificiale. E o chestie sanatoasa ca la cat se pricep jandarmi (care credeau ca ne umfla).
the angler is catching xxx, not by the lure

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 10 Mar 2009, 09:47

mihai v ne spune
Neplata taxelor prevazute in prezenta hotarare conduce la neacordarea permiselor
- se pare ca si plata taxelor in mod direct sau prin intermediar (asociatii) , pana acum produc acelasi efect , adica neacordarea permiselor :) !!!!
- e bine , totusi ca pescarii au inteles ca nu pot fi opriti sa pescuiasca , datorita unor impedimente ce nu tin de bucataria lor , cum ar fi tiparirea permiselor sau alte interese ............

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 10 Mar 2009, 09:49

E normal sa stau acasa cand ploua, ploaia e paravanul braconierilor si eu nu vreau sa ma aflu printre ei !

:x :evil: ca ploua :!:

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 10 Mar 2009, 10:42

@ attilaf - nu stiu de ce ti se pare tie ca se sare calul, ca se dezinformeaza. Daca ai platit la ajvps e treba ta, nu are nimeni nimic cu asta. Daca ei vor vira TOTI banii pe permise, atunci toti pescarii care au platit vor primi permisele, insa asta e doar teoria. Practica demonstreaza altceva, din pacate.
Acum, faptul ca inspectorul x de la filiala y a anpa a scris o hartie, nu tine loc de lege, e doar o interpretare favorabila pescarului in acest caz. Cei amendati de jandarmi sau de politia de frontiera pentru lipsa permiselor au avut parte de alta interpretare, din pacate.
Am vorbit acum cu inspectorul din Brasov al anpa, un domn amabil, care a spus: "pescarul nu e vinovat ca anpa nu a tiparit permisele", permise care inca nu sunt tiparite. Concluzia a fost sa se plateasca taxa la trezorerie, pentru ca fiind HG, e putin probabil sa se modifice cuantumul de 30 lei, iar in continuare... asteptam (permisele sau o modificare a legislatiei).

Scrie răspuns