Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 04 Mar 2009, 22:04

flydb scrie:Eu consider ca raspunsul de la ANPA este foarte clar. Nu s-au emis si nu se vor emite niciodata permise in baza OM 753 din urmatoarele motive:

- lipsa bugetului de la minister
- permisele nu se puteau tipari laminat-plastifiate deoarece nu se puteau face nominale( nu se putea scrie pe ele)
- pentru a se respecta captura anuala admisibila permisele trebuie sa fie eliberate numai prin asociatii. Taxa de 30 ron ramane valabila dar trebuie sa fi si membru al unei asociatii pentru ca altfel nu primesti de la nimeni permisul de pescuit. Aici recunosc amprenta inconfundabila a lui Stefan Popescu.

Se pare ca in timp scurt noul ordin va fi publicat in MO.
Recunosc, s-ar putea sa spun o prostie, fiindca nu am acum timp sa ma uit prin legi. Nu cumva acea TAC se referea in lege la pescuitul comercial?

(daca nu explica nimeni ce si cum studiez eu maine, acu am treaba cu un merlot :lol: )

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 04 Mar 2009, 22:11

MihaiV scrie:(daca nu explica nimeni ce si cum studiez eu maine, acu am treaba cu un merlot :lol: )
Ai dreptate ... merg sa-mi vad grasa mea ............... de Cotnari ! :lol:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 05 Mar 2009, 08:01

Ministerul agriculturii padurilor si dezvoltarii rurale a decis ca banii primiti sa fie alocati in trei mari domenii de activitate, agricultura, silvicultura si piscicultura. Dupa cum vedeti domeniile in care se aloca banii sant clare. Cele doua legi care se bat cap in cap 1016 si 753 creaza neclaritati pe care cei meniti sa le inlature nu o fac cu toate ca se bat cu boltarul in piept. Ori nu le au cu astea, ori o duc duc bine... rau asa cum e ? :? :shock: :wink:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Mar 2009, 08:07

MARIUS POPA scrie:si care este cel valabil apsalba?
care este definitia aceea, din noul text de ordine(de care zici tu), care descrie pescarul sportiv???
...Ar fi mai important sa cunosti definitia pescarului sportiv din noul text de lege...
persoana fizica detinatoare a unui permis de pescuit recreativ sportiv eliberat de o asociatie de pescari sportivi si atestat de aceasta.

Iar o sa sariti in sus; dar sunteti probabil de acord ca de acest permis nu pot beneficia toti ghiolbanii. Obligatia de a fi membru a fost exclusa. Acum se vor vedea si asociatiile care vor intruni conditiile de autorizare pentru practicarea pescuitului sportiv, intrucat acestea nu vor mai putea face ce vor cu incasarile din permise, ci vor pune osul la repopulari, organizari de concursuri, actiuni de constientizare a populatiei, etc. Astea vor fi criteriile pentru asociatii. Amatorii de ciubuciri se pot retrage din peisaj. Vremea chiscurilor de vandut permise s-a terminat.

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 05 Mar 2009, 08:26

...ajvps ,o sa fie un, mall,privilegiat.................cu aceeasi, mare, influenta!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Mar 2009, 09:39

Crezi? :lol:

srb
veteran
veteran

Mesaj de srb » 05 Mar 2009, 10:03

[quote="boistean"]
asa ca ii urez "distinsului" [b]apsalba[/b], in locul traditionalului "Fir intins!", "Sa ti-o traga la fund!" sau, mai bine, "Sa te traga la fund!".

hahahahahaha.ce a zis-o.m-a distrat de dimineatza :lol: :lol: :lol:

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 05 Mar 2009, 10:15

Sunt sigur!Asa se vrea!Credeam, ca nu mai vorbesc, pina in 2010.....dar!?....
..m am inselat................lumea(o sa ma injure),este ciudata si de multe ori ,oportunista!Dintre cei de pe site si de aiurea ..........VOR!!!!!!!!!............pescuitul "moca",peste "la greu",fara nici un fel de interdictie,ce mai :anarhie in pescuit.Nu este normal!Noi cei mai multi vrem:la 05 01 a fiecarui, an, sa putem beneficia de un permis de pescuit, "LEGAL",fara sa o mai dam de gard pina li se sco...,unora sa faca si sa desfaca dupa INTERES, si aproape bunul plac.............asta E!!!!!!!!!
ps stiu BINE ce inseamna sa transformi o asociatie(mai multe) intr o federatie,sunt interese de toate felurile.........................+ans(daca va fi implicat.Basca ,gindestete bine ca acolo, a fost impus, presedinte(onorific),tov stanculescu................sti bine cine este,este ANORMAL................
ps1 v a exista vreodata NORMALITATE,printre noi ,chiar si in relatiile din societate,bunul simt ,aia7,respectul,scoala si valoarea!!!!???..eu unul am inca indoieli...........mari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ps3 fratilor ,am fost si cu apsalba(si cu altii, ca el),si impotriva lui...de pe acest site nu cunosc decit(acum)2 pescari,nu sunt ei!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 05 Mar 2009, 10:29

MihaiV scrie:
flydb scrie:Eu consider ca raspunsul de la ANPA este foarte clar. Nu s-au emis si nu se vor emite niciodata permise in baza OM 753 din urmatoarele motive:

- lipsa bugetului de la minister
- permisele nu se puteau tipari laminat-plastifiate deoarece nu se puteau face nominale( nu se putea scrie pe ele)
- pentru a se respecta captura anuala admisibila permisele trebuie sa fie eliberate numai prin asociatii. Taxa de 30 ron ramane valabila dar trebuie sa fi si membru al unei asociatii pentru ca altfel nu primesti de la nimeni permisul de pescuit. Aici recunosc amprenta inconfundabila a lui Stefan Popescu.

Se pare ca in timp scurt noul ordin va fi publicat in MO.
Recunosc, s-ar putea sa spun o prostie, fiindca nu am acum timp sa ma uit prin legi. Nu cumva acea TAC se referea in lege la pescuitul comercial?

(daca nu explica nimeni ce si cum studiez eu maine, acu am treaba cu un merlot :lol: )
Se pare ca nu m-am inselat. Formularea "captura totala admisibila" apare doar in Ordinul 34/2009 al ministrului agriculturii privind pescuitul comercial. Asa ca nu are nici o legatura cu pescuitul recreativ/sportiv si motivarea pe care ai primit-o denota lipsa de competenta a celui care a formulat-o. Din pacate, dar nu surprinzator!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 05 Mar 2009, 10:33

Evident ca apare si in OUG 23/2008, unde se vorbeste atat de pescuitul comercial, cat si de pescuit recreativ/sportiv, unde se defineste:
"captura totala admisibila (TAC) - cantitatea de peste sau de alte vietuitoare acvatice, apartinand unei anumite specii sau unui grup de specii, exprimata in kilograme sau in numar de exemplare, care se poate extrage anual fara a afecta capacitatea de regenerare naturala"

deci n-are a face cu ce prinde pescarul recreativ/sportiv!

Scrie răspuns