Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 04 Mar 2009, 18:52

boistean scrie:va salut pe toti!

urmaresc de ceva timp pe mai toate forumurile de profil din tara, discutiile referitoare la telenovela permiselor ANPA-AJVPS.
nu m-am putut abtine sa nu-mi deschid un cont aici, citind dejectiile de tip mafioto-nesimtite ale lui apsalba. prin acestea dovedeste cat de mult ii pasa de pescarii sportivi si cat de buzunarul propriu.

din cauza unor astfel de mafioti si nesimtiti merg asa de bine treburile in Romania. pentru ca parerea ultra-majoritatii nu face nici cat o ceapa degerata cand e vorba de bani, interese, increngaturi etc.

asa ca ii urez "distinsului" apsalba, in locul traditionalului "Fir intins!", "Sa ti-o traga la fund!" sau, mai bine, "Sa te traga la fund!".

p.s. imi cer scuze fata de restul "populatiei" de pe forum, dar, repet, nu m-am putut abtine in fata badaraniei individului... :evil:
Mai boistene, eu zic ca ti-ai inceput cu stangul postarile. Daca din primul mesaj ai inceput cu jigniri catre cineva care chiar s-a implicat in rezolvarea unora dintre probleme pescarilor si care s-a luptat impotriva caracatitei AJVPS, atunci nu ai nimerit unde trebuie. Nu il cunosc personal pe @APS, nu o fi un sfant, dar nu ma pot abtine sa nu ii iau apararea in fata unuia care intra intr-o incapere si in loc sa dea buna ziua, se apuca direct sa injure. Eu zic sa respiri adanc si sa gandesti un pic inainte sa clampanesti din tastatura. Ar fi trebuit sa incepi prin a citi regulamentul forumului. Rog un moderator sa iti dea un avertisment pentru limbaj.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 04 Mar 2009, 19:17

Nu-i iau apararea lui "boistean" insa... pe undeva a avut dreptate sa fie nervos... cu toate ca nu s-a referit la: http://forum.aventurilapescuit.ro/viewtopic.php?t=7128

P.S. Nici eu nu m-am prezentat... insa toate la timpul lor (in ceeace ma priveste).

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 04 Mar 2009, 19:44

@feugen Da, are dreptate sa fie suparat. si eu sunt suparat. am vazut toti in timp, ce incearca APS sa faca cu federatia lui. Dar de la suparare la jigniri e cale lunga.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 04 Mar 2009, 19:45

In urma petitiei pe care am trimis-o pe e-mail la Ministerul Agriculturii am primit raspunsul pe care-l puteti vedea urmand acest link:

http://www.imagehost.ro/viewer.php?img= ... ebf67cf275

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 04 Mar 2009, 20:19

...nu permite urmarirea si limitarea nr de solicitari de permise...
asta spune cam multe.

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 04 Mar 2009, 20:27

multumim de postare, dar totusi ce ati inteles din acel raspuns?
eu am inteles ca:
-se vrea modificarea taxei de 30 ron
-nu sunt nici ei hotarati asupra modelului de permis
-plata contravalorii permisului la trezorerie nu poate permite limitarea nr de solicitari de permise , in concordanta cu captura totala admisa, mi-e scarba de ei, pana acum nu s-au gandit la asta?cand se platea la asociatii nu era vorba de captura totala admisa?

prin urmare cum ramane cu chitantele platite la treziorerie?
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 04 Mar 2009, 21:09

Eu consider ca raspunsul de la ANPA este foarte clar. Nu s-au emis si nu se vor emite niciodata permise in baza OM 753 din urmatoarele motive:

- lipsa bugetului de la minister
- permisele nu se puteau tipari laminat-plastifiate deoarece nu se puteau face nominale( nu se putea scrie pe ele)
- pentru a se respecta captura anuala admisibila permisele trebuie sa fie eliberate numai prin asociatii. Taxa de 30 ron ramane valabila dar trebuie sa fi si membru al unei asociatii pentru ca altfel nu primesti de la nimeni permisul de pescuit. Aici recunosc amprenta inconfundabila a lui Stefan Popescu.

Se pare ca in timp scurt noul ordin va fi publicat in MO.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Mar 2009, 21:34

Ma supraestimezi. Raspunsuri de genul asta am primit si eu de la anpa cu zecile.
Ar fi mai important sa cunosti definitia pescarului sportiv din noul text de lege.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 04 Mar 2009, 21:57

si care este cel valabil apsalba?
care este definitia aceea, din noul text de ordine(de care zici tu), care descrie pescarul sportiv???
...Ar fi mai important sa cunosti definitia pescarului sportiv din noul text de lege...
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 04 Mar 2009, 22:02

flydb scrie:Eu consider ca raspunsul de la ANPA este foarte clar. Nu s-au emis si nu se vor emite niciodata permise in baza OM 753 din urmatoarele motive:

- lipsa bugetului de la minister
- permisele nu se puteau tipari laminat-plastifiate deoarece nu se puteau face nominale( nu se putea scrie pe ele)
- pentru a se respecta captura anuala admisibila permisele trebuie sa fie eliberate numai prin asociatii. Taxa de 30 ron ramane valabila dar trebuie sa fi si membru al unei asociatii pentru ca altfel nu primesti de la nimeni permisul de pescuit. Aici recunosc amprenta inconfundabila a lui Stefan Popescu.

Se pare ca in timp scurt noul ordin va fi publicat in MO.
Se "trage de timp" pentru a face pe placul asociatiilor.

In ord 753/2008 se prevede ca "Permisul este de tip laminat - plastifiat".
Asta ar presupune ca se tipareste cartonasul, se inscrie pe el numele pescarului, apoi se trece prin aparatul de laminat (care prin incalzire lipeste folia de plastic pe ambele parti ale sale). Procedeul este relativ simplu, insa implica niste costuri (sub 2 RON/bucata) care, multiplicate la peste 100 000 de mii de permise, devin demne de luat in seama. Procentual costurile ar putea consuma pina la 10% din sumele colectate din permise ...
Daca s-ar vrea nu ar fi imposibil. :twisted:

Partea a doua a raspunsului m-a cam pus pe ginduri.
Simplist vorbind, in lipsa unor studii de specialitate, care sa spuna cantitatea maxima de peste ce poate fi extrasa dintr-un bazin piscicol natural, motivatia asta nu tine.

La o analiza mai profunda, pentru primul an, adica 2009, ar trebui asigurate conditiile ca numarul de permise sa nu creasca semnificativ fata de anul anterior.
In anii urmatori, daca ar apare o crestere exploziva a numarului de permise (care risca sa depaseasca numarul maxim admisibil) se poate majora pretul permisului la un nivel care sa reduca numarul de pescari. Poate pare prea dur ... dar sa nu va inchipuiti ca asociatiile vor proceda sau nu vor proceda la cresterea contributiilor pretinse membrilor pentru a limita numarul de permise. Iar o contraoferta ar fi sa se introduca si permise mai ieftine, dar care sa dea dreptul doar la pescuit in sistem C&R ... si asta am dedus-o din spusele stiti voi cui.

Concluzia mea e ca pentru se poate evita cresterea exploziva a numarului de permise prin mentinerea cheltuielilor legate de dobindirea acestora la un nivel comparabil cu anul anterior, cind s-a platit si cotizatie la asociatii. Pentru asta, celor care au luat permis achitat la trezorerie, trebuie sa li se mai perceapa o taxa. Ideal ar fi sa se infiinteze un fond, in care sa se depuna sa spunem o contributie, sa spunem pentru repopularea apelor (si chiar sa se utilizeze banii strinsi doar pentru asa ceva) ... iar contributia sa fie comparabila cu o cotizatie la asociatie. :twisted:
Ar mai fi si alta posibilitate ... insa nu doresc nici macar sa ma gindesc la ea. :evil:

Scrie răspuns