Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- andriipopa75
- veteran
orice lege, pentru a exista cat de cat in timp, trebuie sa fie legitima,sa fie pozitiva, altfel nu va fi respectata si aplicata niciodata .
atat timp cat printr-o lege se protejeaza interesele celor putini (presedinti de ajvps&co) ea este injusta si imorala.
Nu ar fi prima lege in sensul asta dar asta nu inseamna ca trebuie sa tacem si sa inghitim.
Si daca tot ne spunem punctele de vedere,o sugestie pentru ANPA
Introduceti in legislatie si obligativitatea publicitatii locale a apelor concesionate (cam cum sunt afisele folosite de constructori) in care sa apara proprietarul apei, concesionarul, durata concesiunii si baza legala (contract, hotarare, etc, regimul de pescuit recreativ,), astfel incat sa nu mai fie discutii pe balti cu privire la administrarea acestora
atat timp cat printr-o lege se protejeaza interesele celor putini (presedinti de ajvps&co) ea este injusta si imorala.
Nu ar fi prima lege in sensul asta dar asta nu inseamna ca trebuie sa tacem si sa inghitim.
Introduceti in legislatie si obligativitatea publicitatii locale a apelor concesionate (cam cum sunt afisele folosite de constructori) in care sa apara proprietarul apei, concesionarul, durata concesiunii si baza legala (contract, hotarare, etc, regimul de pescuit recreativ,), astfel incat sa nu mai fie discutii pe balti cu privire la administrarea acestora
Pe de alta parte prin acest nou proiect de ordin apare discriminarea de drepturi intre ”cetateanul pescar” (liber consimtit) si ”cetateanul pescar asociat” (constrans a fi membru al unei asociatii).
Si daca sunt sau nu membru de sindicat raspund la fel in fata legii. Acum apar legi pentru unii si alte legi pentru altii ?
Asta se intelege de la APS Alba, iar legile astea sunt facute nu in ”sant” ci la ”masa restransa a asociatilor” (si atentie : n-am gresit de loc cuvantul !)
Si daca sunt sau nu membru de sindicat raspund la fel in fata legii. Acum apar legi pentru unii si alte legi pentru altii ?
Asta se intelege de la APS Alba, iar legile astea sunt facute nu in ”sant” ci la ”masa restransa a asociatilor” (si atentie : n-am gresit de loc cuvantul !)
f buna sugestia,andriipopa75 scrie:..........
dar nu ar fi mult mai bine daca faci aceasta sugestie direct la ANPA??
ia uite ce zice un confrate:
deci nu crezi ca asa ar fi muult mai indicat sa actionam??flydb scrie:In pregatirea discutiilor ce vor avea loc maine( miercuri 04.03.2009) la comisia pentru agricultura si silvicultura din Camera Deputatilor pe marginea legii de aprobare a OU 23/2008 privind pescuitul si acvacultura va rog sa transmiteti la adresa de mail a acestei comisii cp04@cdep.ro petitiile si propunerile voastre prin care sa sustineti neobligativitatea asocierii pentru a putea practica pescuitul recreativ/sportiv in Romania si limitarea la maximum a apelor domeniului public ce urmeaza a fi date in administrare asociatiilor( aceste ape trebuie sa se dea numai pentru realizarea unor piste de concurs). Nu ramaneti pasivi. Nu stiu in ce masura putem influenta deciziile dar trebuie sa incercam.
sigur ca discutam si pe forumuri,ca doar deaia exista,dar nu trebuie sa ne limitam doar la atata.

Te inseli. Judecatoria Alba Iulia prin sentinta definitiva si irevocabila. Ne gasesti si in Registrul National ONG. Cat priveste ''fratia'', e ceva de genul Tom si Jerry.feugen scrie:Traiasca fratia de sange dintre FNPSR si AGVPS!!!
Corb la corb nu-si scoate ochii atat timp cat au aceleasi interese (umplerea buzunarelor cu bani stransi cu JAPCA din buzunarele pescarilor).
P.S. Cine te-o mai "inventat" si pe tine APS-ule Alba? Eu cred ca ai fost si ai ramas o "emanatie" a "revolutiei".

iar ti-a scapat porumbelul din guraCat priveste ''fratia'', e ceva de genul Tom si Jerry

apropo tu in care rol te vezi ? Tom sau Jerry ?
Calitatea de pescar sportiv este atestată de apartenenţa la
asociaţiile de pescari sportivi/ cluburile de pescuit sportiv şi federaţiile legal constituite .
Vreau sa devin membru intr-o federatie legal constituita fara a fi membru in vreo asociatie.
Se poate domnu' apsalba ? daca nu se poate asa ceva de ce ai mai strecurat si "federatia" in text ... si mai spui ca asta nu-i proiect conceput pe marginea santului

asta ai urmarit ani de zile si se pare ca acum o sa-ti vezi visul cu ochii.
rusine sa-ti fie. ... auzi la el
.V-am spus ca acest proiect de ordin este un compromis pana la modificarea ordonantei

te rog sa nu mai pierzi timpul cu noi ... mai bine dute si pierdeti timpul cu alte persoane publice nu cu noi pescarii pentru ca noi ne-am cam lmurit de tot binele cu care vrei sa ne pricopsesti.Nu vedeti ca bateti apa in piua degeaba pe acest forum? Cine in afara de mine isi mai pierde timpul cu voi
S'altare și bunăstare !
si inca o mare tampenie cuprinsa in acest maret ordin ...

te astept sa-mi faci tu proces verbal pe malul apeiArt.8 - Asociaţiile de pescari sportivi sau cluburile de pescuit
sportiv au obligaţia de a nominaliza persoane care, după o verificare
prealabilă de către Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, vor
fi împuternicite să constate contravenţii şi să încheie procese-verbale
de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, în baza împuternicirilor
date prin ordin al autorităţii publice centrale care răspunde de pescuit şi
acvacultură. Procesele verbale vor fi transmise inspectorilor piscicoli
teritoriali în vederea stabilirii sancţiunilor.

S'altare și bunăstare !