apsalba scrie:Care este solutia ca sa se elibereze permisele si totul sa fie OK?
Respectarea legislatiei existente in acest moment. Exista Ord 753 si HG 1016, e suficient sa fie respectate.
apsalba scrie:Atata timp cat aceasta OUG este schioapa, ce vreti mai mult? Nu va convine ca sustinem introducerea in lege a eliminarii obligativitatii asocierii?
Poate ca OUG 23 nu e perfecta ... insa trebuie respectata. Nu prevede obligativitatea asocierii, ci posibilitatea ca pescarii, in mod liber (adica fara constringeri), se se poata organiza in asociatii.
Odata ce obligativitatea asocierii nu exista in OUG 23 nu vad de ce ar trebui introdusa eliminarea ei ... orice ingerinta in acest sens putind sa aduca mai multe deservicii decit beneficii.
apsalba scrie:Ce vreti de fapt? V-am spus ca acest proiect de ordin este un compromis pana la modificarea ordonantei. Nu am vazut pe nimeni sa vina cu o propunere de act normativ.
Nu dorim nici un compromis.
Ca sa te lamuresti uite un extras din petitia adresata de mine in aceeasi zi in care pe
www.anpa.ro a aparut proiectul de ordin.
a. La art. 2 (1) din proiect se prevede ca permisul de pescuit recreativ/sportiv nominal va fi eliberat prin asociaţiile de pescari sportivi/cluburile de pescuit sportiv şi federaţiile legal constituite. Precizez ca in anii 2007 si 2008 subsemnatul nu am putut obtine de la asociatiile de pescari din Iasi permisul de pescuit, desi le-am achitat cotizatia si taxele solicitate in cuntumul stabilit.
In sprijinul celor afirmate anxez copiile chitantelor si permisele de pescuit pe care le-am detinut in anii 2005 si 2006 si de asemenea chitantele care atesta sumele achitate asociatiilor in anii 2007 si 2008 si pentru care nu am primit permis de pescuit .
Se observa ca in anii in care am primit permisul de pescuit au fost inscrise pe chitanta sumele platite si pentru ce s-a platit (cotizatie, permis de pescuit, etc.). In anii in care nu am primit permisul s-a inscris in chitanta o denumire generica taxa pescuit, respectiv cotizatie pescuit, ceea ce ma determina sa cred ca nedistribuirea permiselor de pescuit a fost planuita de asociatie inca de la inceputul anului.
Fata de cele aratate va solicit sa creati cadrul legal pentru ca pescarii cinstiti sa-si poata achita contravaloarea permisului de pescuit in mod corect si sa lasati acestora posibilitatea de a evita intrarea in raporturi finaciare sau de alta natura cu asociatiile de pescari, in conditiile in care asupra corectitudii lor pot exista indoieli.
b. Art. 6 din proiect prevede atestarea calitatii de pescar sportiv prin apartenenţa la asociaţiile de pescari sportivi/ cluburile de pescuit sportiv şi federaţiile legal constituite.
Prin anexarea la prezenta a permiselor de pescuit detinute de subsemnatul in anii 2005 si 2006 imi confirm calitatea de pescar sportiv asa cum era ea stabilita in legislatia in vigoare la acea data. Astfel Legea nr. 192 din 19 aprilie 2001 privind fondul piscicol, pescuitul şi acvacultura, cu modificarile ulterioare, definea la art.4, lit. s pescarul sportiv ca fiind persoana fizică care practică pescuitul recreativ/sportiv în baza unui permis, iar art. 21 (2) prevedea ca eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv nominal se face în baza unui test aprobat de autoritatea publică centrală care răspunde de pescuit şi acvacultură.
Urmare prevederilor art. 6 din proiect voi fi obligat sa ma inscriu intr-o asociatie de pescari pentru a-mi dovedi calitatea de pescar sportiv, lucru care contravine prevederilor din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului la care Romania este semnatară din 1948, şi in care se stipulează:
Articolul 20:
1. Orice persoană are dreptul la libertatea de intrunire şi de asociere paşnică.
2. Nimeni nu poate fi silit să făcă parte dintr-o asociaţie.
apsalba scrie: Actele normative nu se fac in sant. Sunt anumite legi care le reglementeaza. Vezi Legea 777/2004 privind tehnica legislativa.
Actele normative nu se fac si desfac ori de cite ori trebuie rezovata o problema a cuiva. Asta se intimpla doar cu cele facute la comanda si spre satisfactia unei minoritati (in detrimentul majoritatii).
Actele normative nu ar trebui facute pe parcursul anului pe care-l reglementeaza. Pregatiti, ginditi-va si poate la anul sa iasa o legislatie stabila, nu faci ceva acum pe stii ca oricum il vei schimba in citeva luni.
apsalba scrie:Nu vedeti ca bateti apa in piua degeaba pe acest forum? Cine in afara de mine isi mai pierde timpul cu voi?
Nu uita ca si tu ai profitat de existenta forumului acestora pentru ati crea o imagine. Uite ca a venit vremea pentru altfel de schimb de idei, schimb care faciliteaza luari de pozitie coerente a pescarilor neasociati, pescari pe care fpsnr sau agvps nu ii reprezinta ci mai curind vor sa-i reduca la tacere.