Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 02 Mar 2009, 21:38

ilie scrie:Deci ce conteaza permisul,taxa de membru e baza,nu?Eehh,d-le Popescu,"porumbelul" asta cand ne iese din gurita...

Ilie,

Miercuri particip la lucrarile comisiei de agricultura din Camera deputatilor, pentru a sustine amendamentele la OUG 23/2008, pentru a fi aprobata prin lege. Unul din punctele pentru care am militat si cred ca va face parte din lege este sa se elimine obligativitatea asocierii.
Mai mult decat atat, MAPDR a promis sprijin total pentru proiectul de restructurare al pescuitului recreativ sportiv propus de FNPSR si care are o alta abordare ce nu presupune inregimentarea pescarilor.
De unde ai scos chestia asta cu taxa? Noi incasam cotizatii doar de la membri nostri, nu taxam pe nimeni altcineva.

IoanS,
Cum puteam imparti 3700 de permise in noiembrie? Mai ales ca permisele respective au fost puse in circulatie cand OM 331 era suspendat? Te-ai intrebat cate permise au fost distribuite din 200.000? Vreo 36.000.

soriniusc,
asa disperat este ajvps sibiu de face membri pe garla? :shock:

Si ca sa va linistit; azi secretarul de stat Harbuz mi-a solicitat punctul de vedere asupra ultimului proiect de ordin. Sper ca saptamana asta sa fie publicat in MO si permisele sa fie puse in vanzare. Sigur nu o sa va placa cum suna, dar sper ca dupa aparitia legii sa se intre in normal. Putinica rabdare. Este un compromis pe care l-am acceptat ca sa se intre in legalitate. Daca era dupa conducerea anpa, ramaneati vasalii agvpsr. FNPSR este (chiar si dupa parerea voastra) '' un rau necesar''.

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 02 Mar 2009, 22:08

apsalba scrie:Si ca sa va linistit; azi secretarul de stat Harbuz mi-a solicitat punctul de vedere asupra ultimului proiect de ordin. Sper ca saptamana asta sa fie publicat in MO si permisele sa fie puse in vanzare. Sigur nu o sa va placa cum suna, dar sper ca dupa aparitia legii sa se intre in normal. Putinica rabdare. Este un compromis pe care l-am acceptat ca sa se intre in legalitate. Daca era dupa conducerea anpa, ramaneati vasalii agvpsr. FNPSR este (chiar si dupa parerea voastra) '' un rau necesar''.
Intr-un loc sustii ca militezi impotriva asocierii fortate, iar aici sustii noul ordin care este muc pe sfarc cu obligativitatea asocierii.
Spune-mi te rog cand anume ai mintit? Cand ai spus ca nu vrei asociere fortata sau in citatul dat de mine? Ce este normalitatea pentru tine?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 02 Mar 2009, 22:51

apsalba scrie:.........Mai mult decat atat, MAPDR a promis sprijin total pentru proiectul de restructurare al pescuitului recreativ sportiv propus de FNPSR si care are o alta abordare ce nu presupune inregimentarea pescarilor.
De unde ai scos chestia asta cu taxa? Noi incasam cotizatii doar de la membri nostri, nu taxam pe nimeni altcineva.

Si ca sa va linistit; azi secretarul de stat Harbuz mi-a solicitat punctul de vedere asupra ultimului proiect de ordin. Sper ca saptamana asta sa fie publicat in MO si permisele sa fie puse in vanzare. Sigur nu o sa va placa cum suna, dar sper ca dupa aparitia legii sa se intre in normal. Putinica rabdare. Este un compromis pe care l-am acceptat ca sa se intre in legalitate. Daca era dupa conducerea anpa, ramaneati vasalii agvpsr. FNPSR este (chiar si dupa parerea voastra) '' un rau necesar''.
mda,nu presupune inregimentarea ,dar nici nu accepta altceva.
de liberul acces la resursa ati uitat??
dumneavoastra ,ca asociatie v-ati apucat sa sapati gropi si sa va faceti propia baza - excelent si bravo voua,e treaba voastra si a membrilor asociatie ce faceti cu banii vostri si in ce afaceri va bagati si nu cred ca ar trebui sa intereseze pe nimeni atata timp cat nu va atingeti de resursa acvatica din apele statului.
dar in momentul in care sustineti vestitele planuri de management,sau orice alta forma de acaparare, concesionare a apelor si implicit a resursei acvatice in asa fel incat pescarul sa fie "fortat" sa intre "benevol" in asociatii din cauza lipsei fondului piscicol liber,atuncea numai puteti sa spuneti ca nu sustineti obligativitatea asocierii prin diverse forme.

bineteles ca nu o sa ne placa,deja nu ne place fiindca iarasi vreti sa ne bagati pumnul in gura.
venind din partea dumneavoastra,acel compromis acceptat si acest rau necesar care este FNPSR-ul,nu cumva ne impinge sub umbrela de vasalitate a asociatiilor??

si tine minte apsalba,- de data asta ca persoana fizica
nu fac pariu cu tine,dar te rog tine minte ca de aici incolo vor incepe cu adevarat problemele tale

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 02 Mar 2009, 23:28

apsalba scrie:... azi secretarul de stat Harbuz mi-a solicitat punctul de vedere...
...Of,of...mai,mai !
sau preferi
...6 cai... :lol: :lol: :lol:

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 03 Mar 2009, 00:07

apsalba scrie:Si ca sa va linistit; azi secretarul de stat Harbuz mi-a solicitat punctul de vedere asupra ultimului proiect de ordin. Sper ca saptamana asta sa fie publicat in MO si permisele sa fie puse in vanzare. Sigur nu o sa va placa cum suna, dar sper ca dupa aparitia legii sa se intre in normal. Putinica rabdare. Este un compromis pe care l-am acceptat ca sa se intre in legalitate. Daca era dupa conducerea anpa, ramaneati vasalii agvpsr. FNPSR este (chiar si dupa parerea voastra) '' un rau necesar''.
Adica speri sa se produca o ilegalitate ... :twisted:
Pai proiectul de ordin care va inlocui actulul ordin trebuia sa stea pe site o luna inainte de a fi semnat si trimis spre publicare in monitorul oficial.
Oricum eu nu cred ca ordinul va apare in MO asa de curind.

Mie mi se pare ca tot acest circ cu proiectul de ordin e menit sa traga de timp inainte de punerea la dispozitia pescarilor a permiselor pe 2009. Rationamentul ar fi simplu, se publica pe site un proiect de ordin despre care se stie clar ca incalca dreptul la libera asociere si se astepata contestarea lui in justitie. In timpul cit se judeca aplicarea ordinului va fi suspedata si se mai "cistiga" citeva luni inainte ca pescarii sa intre in posesia permiselor. Parca vad ca iar se face noiembrie si asociatiile ramin cu banii (colectati de la pescari pentru permise) in conturile proprii. :twisted:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Mar 2009, 07:45

Care este solutia ca sa se elibereze permisele si totul sa fie OK? Atata timp cat aceasta OUG este schioapa, ce vreti mai mult? Nu va convine ca sustinem introducerea in lege a eliminarii obligativitatii asocierii? Ce vreti de fapt? V-am spus ca acest proiect de ordin este un compromis pana la modificarea ordonantei. Nu am vazut pe nimeni sa vina cu o propunere de act normativ. Actele normative nu se fac in sant. Sunt anumite legi care le reglementeaza. Vezi Legea 777/2004 privind tehnica legislativa. Sau poate doriti sa pescuiti in continuare fara permis? Maine se discuta in comisia de agricultura aceste propuneri de modificare a ordonantei. Ce vreti mai mult? Nu vedeti ca bateti apa in piua degeaba pe acest forum? Cine in afara de mine isi mai pierde timpul cu voi? Unde sunt revistele de pescuit si marii pescari sportivi ai Romaniei? Probabil la pescuit.

Solithar
junior
junior

Mesaj de Solithar » 03 Mar 2009, 08:04

apsalba scrie:Unde sunt revistele de pescuit si marii pescari sportivi ai Romaniei? Probabil la pescuit.
Acest domn a pus - in sfarsit - o intrebare justa !!!
Deci ?!? :shock:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 03 Mar 2009, 08:17

apsalba scrie:Care este solutia ca sa se elibereze permisele si totul sa fie OK?
E chiar asa greu de vazut? Solutia e sa ramana in vigoare ordinul din decembrie! Dar nu va convine, ca asta ar insemna sa ne putem lua permisele direct de la ANPA, cu 30 lei, fara sa mai cotizam la asociatii cooperatiste!
apsalba scrie:V-am spus ca acest proiect de ordin este un compromis pana la modificarea ordonantei.
... un compromis care nu e necesar! Cu ce va deranjeaza ordinul actual? A, da! Da liber la permise!
apsalba scrie: Nu am vazut pe nimeni sa vina cu o propunere de act normativ.
Poate ca ai devenit asa mic incat din gaura in care te-ai ascunzi nu mai vezi ce fac altii. Daca nu ai vazut, nu inseamna ca nu s-a intamplat!
apsalba scrie: Cine in afara de mine isi mai pierde timpul cu voi?
Daca asa crezi, ca iti pierzi timpul, atunci e mai bine sa te opresti! Altii considera ca prezenta lor pe acest forum nu e pierdere de timp!

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 03 Mar 2009, 08:20

"Care este solutia sa se elibereze permisele si totul sa fie OK?" - simplu, respectarea legislatiei IN VIGOARE

" ...aceasta OUG este schioapa..." - care OUG? 753? Si din al cui punct de vedere? Al AGVPS si FNPSR?

" ...acest proiect de ordin e un compromis pana la modificarea ordonantei" - un proiect de ordin e DOAR un proiect si nu produce efecte. Nu are NICIO valoare si NU impiedica cu nimic aplicarea prevederilor legislatiei in vigoare

" ...nu am vazut pe nimeni sa vina cu o propunere de act normativ... " - vorbing la modul general (se poate particulariza daca vrei neaparat si pentru acest caz), in Romania propunerile de acte normative sunt facute de cei care au/urmaresc anumite INTERESE (de grup sau personale) si in scopul de a inrobi cat mai mult posibil contribuabilul (cetateanul de rand)

Solithar
junior
junior

Mesaj de Solithar » 03 Mar 2009, 08:30

MihaiV scrie:
apsalba scrie:Care este solutia ca sa se elibereze permisele si totul sa fie OK?
E chiar asa greu de vazut? Solutia e sa ramana in vigoare ordinul din decembrie! Dar nu va convine, ca asta ar insemna sa ne putem lua permisele direct de la ANPA, cu 30 lei, fara sa mai cotizam la asociatii cooperatiste!
apsalba scrie:V-am spus ca acest proiect de ordin este un compromis pana la modificarea ordonantei.
... un compromis care nu e necesar! Cu ce va deranjeaza ordinul actual? A, da! Da liber la permise!
apsalba scrie: Nu am vazut pe nimeni sa vina cu o propunere de act normativ.
Poate ca ai devenit asa mic incat din gaura in care te-ai ascunzi nu mai vezi ce fac altii. Daca nu ai vazut, nu inseamna ca nu s-a intamplat!
apsalba scrie: Cine in afara de mine isi mai pierde timpul cu voi?
Daca asa crezi, ca iti pierzi timpul, atunci e mai bine sa te opresti! Altii considera ca prezenta lor pe acest forum nu e pierdere de timp!
Nu inteleg ce nu e clar !?

Scrie răspuns