Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Fii atent la ce scrie art. 6:pensionaru scrie:
In ordin scrie ca permisele se elibereaza prin asociatii,nicidecum ca ar trebui sa fii si membru.
"Art.6 - Calitatea de pescar sportiv este atestata de apartenenta la asociatiile de pescari sportivi/ cluburile de pescuit sportiv si federatiile legal constituite ."
Cam ce crezi tu ca inseamna asta? Hai sa-ti spun ce cred eu! Inseamna aur pentru asociatii si federatii.
Fir intins!;-)
pensionaru scrie:In ordin scrie ca permisele se elibereaza prin asociatii,nicidecum ca ar trebui sa fii si membru.apsalba scrie:Asta a cerut-o AGVPSR. Presedintele executiv al FNPSR este acum la minister sa incerce sa revina la textul convenit initial. Asta ca sa stiti ce inseamna sa fi reprezentat. Si pe ce lume traiti. Caraghiosilor.
ps-caraghios e fiul lu maaaata...
Eu nu l-am aparat niciodata pe apsalba , ba din contra , am intrat numai cand a postat el ca sa mai torn benzina pe paie

-
- veteran
gabi androne scrie:Perfect logic, numai ca nu prea vad cum pot convinge o asociatie sa-mi elibereze cartonasu' daca nu sunt membru. Poate contra unui comision la fel de mare ca taxa de membru.pensionaru scrie:
In ordin scrie ca permisele se elibereaza prin asociatii,nicidecum ca ar trebui sa fii si membru.
Asociatiile pot practica un adaos comercial de maxim 50% din contravaloarea permisului.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
Corect, asa cred si eu. De ce nu i s-a spus simplu "permis de pescuit sportiv"?feugen scrie: Cred ca toate astea se trag de la denumirea de pescar sportiv. Daca s-ar fi numit pescar amator, atunci nu ar mai fi existat notiunea de obligativitate a asocierii, asa se leaga de "sportivitate".
Fir intins!;-)
aditoader scrie:Fii atent la ce scrie art. 6:pensionaru scrie:
"Art.6 - Calitatea de pescar sportiv este atestata de apartenenta la asociatiile de pescari sportivi/ cluburile de pescuit sportiv si federatiile legal constituite ."
Cam ce crezi tu ca inseamna asta? Hai sa-ti spun ce cred eu! Inseamna aur pentru asociatii si federatii.
Care a fost pescar la vremea cind legea 192/2001 era in vigoare a fost testat ca pescar recreativ/sportiv in baza unui test recunoscut de o autoritate publica competenta.Legea nr. 192 din 19 aprilie 2001 *** R.
privind fondul piscicol, pescuitul şi acvacultura
ART. 21
(1) Prin pescuit în scop recreativ/sportiv, se înţelege pescuitul efectuat cu undiţa şi cu lanseta, în scop de agrement/performanţă, în condiţiile stabilite de autoritatea publică centrală care răspunde de pescuit şi acvacultură, pe baza unui permis nominal.
(2) Permisul de pescuit recreativ/sportiv nominal se eliberează de asociaţiile de pescari sportivi, legal constituite, în baza unui test aprobat de autoritatea publică centrală care răspunde de pescuit şi acvacultură.
In art. 6 din proiect nu este vorba de nici o testare. Nu exista teste nationale unitare aprobate in acest sens ... ori pescarul din Suceava nu pescuieste dupa alta lege fata de cel din Hunedoara.

Ce vreau sa spun e ca nu vad motivatia pentru care un pescar, care a fost testat conform legii 192/2001, astazi nu ar mai putea primi permisul de pescuit recreativ-sportiv.
PS D-le apsalba, caraghiosi vor fi cei care accepta sa poarte in buzunar carnetele de membru al vreunei asociatii membre in federatia albaneza. E bataie de joc sa faci un carnet care sa nu incapa in buzunar, e anormal sa nu pui in el extrase din legislatia pescuitului si dimensiunile minime de retinere, e imoral sa nu treci in el regulamentul de pescuit pe zona de competenta (cu care regulamente te tot lauzi).

No problem!genu scrie:Adi , scuze dar se pare ca am scris in acelasi timp acelasi lucru . In schimb ce se intamla cu cei care au achitat permisul cand era valabil vechiul ordin ?

Apropos, nu esti curios cam cum va arata legea care va inlocui OUG nr.23/2008?

Fir intins!;-)
Chestia asta era specificata in deciziile ANPA prin care anul trecut se dadeau apele publice in administrarea ajvps-urilor si aps-urilor!feugen scrie:Eu nu am vazut sa scrie asa ceva in ordin.pensionaru scrie:Asociatiile pot aplica un comision de maxim 50% din contravaloarea permisului.

Fir intins!;-)