Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 25 Feb 2009, 12:02

Asociatiile pot aplica un comision de maxim 50% din contravaloarea permisului.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 25 Feb 2009, 12:03

pensionaru scrie:
In ordin scrie ca permisele se elibereaza prin asociatii,nicidecum ca ar trebui sa fii si membru.
Fii atent la ce scrie art. 6:
"Art.6 - Calitatea de pescar sportiv este atestata de apartenenta la asociatiile de pescari sportivi/ cluburile de pescuit sportiv si federatiile legal constituite ."

Cam ce crezi tu ca inseamna asta? Hai sa-ti spun ce cred eu! Inseamna aur pentru asociatii si federatii.
Fir intins!;-)

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 25 Feb 2009, 12:05

pensionaru scrie:
apsalba scrie:Asta a cerut-o AGVPSR. Presedintele executiv al FNPSR este acum la minister sa incerce sa revina la textul convenit initial. Asta ca sa stiti ce inseamna sa fi reprezentat. Si pe ce lume traiti. Caraghiosilor.
In ordin scrie ca permisele se elibereaza prin asociatii,nicidecum ca ar trebui sa fii si membru.

ps-caraghios e fiul lu maaaata...

Eu nu l-am aparat niciodata pe apsalba , ba din contra , am intrat numai cand a postat el ca sa mai torn benzina pe paie :roll: . In schimb la articolul 6 din noul ordin scrie clar - "Calitatea de pescar sportiv este atestată de apartenenţa la asociaţiile de pescari sportivi/ cluburile de pescuit sportiv şi federaţiile legal constituite "

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 25 Feb 2009, 12:06

gabi androne scrie:
pensionaru scrie:
Perfect logic, numai ca nu prea vad cum pot convinge o asociatie sa-mi elibereze cartonasu' daca nu sunt membru. Poate contra unui comision la fel de mare ca taxa de membru. :lol:

Asociatiile pot practica un adaos comercial de maxim 50% din contravaloarea permisului.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 25 Feb 2009, 12:11

feugen scrie: Cred ca toate astea se trag de la denumirea de pescar sportiv. Daca s-ar fi numit pescar amator, atunci nu ar mai fi existat notiunea de obligativitate a asocierii, asa se leaga de "sportivitate".
Corect, asa cred si eu. De ce nu i s-a spus simplu "permis de pescuit sportiv"?
Fir intins!;-)

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 25 Feb 2009, 12:16

Adi , scuze dar se pare ca am scris in acelasi timp acelasi lucru . In schimb ce se intamla cu cei care au achitat permisul cand era valabil vechiul ordin ?

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 25 Feb 2009, 12:18

pensionaru scrie:Asociatiile pot aplica un comision de maxim 50% din contravaloarea permisului.
Eu nu am vazut sa scrie asa ceva in ordin.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 25 Feb 2009, 12:25

aditoader scrie:
pensionaru scrie:
Fii atent la ce scrie art. 6:
"Art.6 - Calitatea de pescar sportiv este atestata de apartenenta la asociatiile de pescari sportivi/ cluburile de pescuit sportiv si federatiile legal constituite ."

Cam ce crezi tu ca inseamna asta? Hai sa-ti spun ce cred eu! Inseamna aur pentru asociatii si federatii.
Legea nr. 192 din 19 aprilie 2001 *** R.
privind fondul piscicol, pescuitul şi acvacultura

ART. 21

(1) Prin pescuit în scop recreativ/sportiv, se înţelege pescuitul efectuat cu undiţa şi cu lanseta, în scop de agrement/performanţă, în condiţiile stabilite de autoritatea publică centrală care răspunde de pescuit şi acvacultură, pe baza unui permis nominal.

(2) Permisul de pescuit recreativ/sportiv nominal se eliberează de asociaţiile de pescari sportivi, legal constituite, în baza unui test aprobat de autoritatea publică centrală care răspunde de pescuit şi acvacultură.
Care a fost pescar la vremea cind legea 192/2001 era in vigoare a fost testat ca pescar recreativ/sportiv in baza unui test recunoscut de o autoritate publica competenta.

In art. 6 din proiect nu este vorba de nici o testare. Nu exista teste nationale unitare aprobate in acest sens ... ori pescarul din Suceava nu pescuieste dupa alta lege fata de cel din Hunedoara. :twisted:

Ce vreau sa spun e ca nu vad motivatia pentru care un pescar, care a fost testat conform legii 192/2001, astazi nu ar mai putea primi permisul de pescuit recreativ-sportiv.

PS D-le apsalba, caraghiosi vor fi cei care accepta sa poarte in buzunar carnetele de membru al vreunei asociatii membre in federatia albaneza. E bataie de joc sa faci un carnet care sa nu incapa in buzunar, e anormal sa nu pui in el extrase din legislatia pescuitului si dimensiunile minime de retinere, e imoral sa nu treci in el regulamentul de pescuit pe zona de competenta (cu care regulamente te tot lauzi). :twisted: Si - in plus - paginile cu evidenta iesirilor de pescuit sunt prea groase si nu pot fi folosite ca inlocuitor de hirtie igienica. :D

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 25 Feb 2009, 13:14

genu scrie:Adi , scuze dar se pare ca am scris in acelasi timp acelasi lucru . In schimb ce se intamla cu cei care au achitat permisul cand era valabil vechiul ordin ?
No problem! :lol: Cred ca ne vom duce sa ne caciulim pe la vreo asociatie sa ne elibereze permisul. Platind comision pentru eliberare, desigur (daca nu chiar cotizatia) :datz: :explode: :lol1:

Apropos, nu esti curios cam cum va arata legea care va inlocui OUG nr.23/2008? :wink: :lol:
Fir intins!;-)

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 25 Feb 2009, 13:19

feugen scrie:
pensionaru scrie:Asociatiile pot aplica un comision de maxim 50% din contravaloarea permisului.
Eu nu am vazut sa scrie asa ceva in ordin.
Chestia asta era specificata in deciziile ANPA prin care anul trecut se dadeau apele publice in administrarea ajvps-urilor si aps-urilor! :evil:
Fir intins!;-)

Scrie răspuns