Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
gigi 2007
- senior

old_radu ne spune
Asociatiile de pescari vor putea concesiona in urma unei licitatii,cursuri de apa ,dar nu mai mult de 75%.Restul de 25% vor ramane pescarilor care nu doresc asocierea
- 25% vor fi acele ape unde numai cu elicopterul se poate ajunge ....clar ca buna ziua , adio neasociere

!!!!!!!!!!!!!!
-
bau.bau
- utilizator constant

vreun link unde putem vedea inregistrarea emisiunii ?
elev pescar
-
MihaiV
- Moderator

apsalba scrie:Inca odata vad ca nu ai cu cine sa stai de vorba pe acest forum. De acum incolo o sa aflati de la televizor ce se intampla. Mi-a parut bine de conversatie. Sper ca ce o sa aflati o sa va satisfaca, desi m-as mira.

Daca te-ar mira, din asta eu inteleg ca esti constient ca propunerile tale sunt contrare dorintelor pescarilor. Numa' ca ai o ambitie, anume sa ii reprezinti!
-
flydb
- veteran

misulian scrie:am vazut si eu emisiunea
old_radu a facut rezumatul si este exact ce s-a discutat in emisiune.
O singura adaugare,
Inspectorul ANPA (Liviu Muresan) in timpul emisiunii a dat dovada de profesionalim, raspunsurile la intrebari au fost clare si citate din lege(bineinteles citite din lege)
O diferenta enorma intre el si directorul ajvpsmm (a fost si o emisiune cu el acu vre-o luna, este undeva link-ul pe forum) asta si din punct de vedere legislativ si mie personal mi s-a parut ca si "calitatea omului" difera mult.
Deocamdata sa asteptam sa vedem si noi permisele si sa ne bucuram de facilitatile legii pana nu se schimba ceva. Pana la aparitia lor se poate pescui cu chitanta de la trezorerie si actul de identitate, asta e citat din spusele inspectorului.
Numai Bine
A mai zis o chestie interesanta inspectorul de la ANPA Maramures si anume ca se va face propunerea ca taxa de pescuit pentru un pescar neasociat sau care apartine de alta asociatie , pentru a putea pescui in apele publice concesionate de o asociatie sa fie de 5 RON /saptamana.
-
_Sanya
- veteran

-
-
misulian
- utilizator constant

-
O mai propus multe domnul inspector(inclusiv examen pt obtinerea permisului de pescuit sportiv), majoritatea propunerilor sunt incluse in proiectul de lege, care intai tre sa fie gata, apoi sa fie promulgat si pus in aplicare.
Eu sincer nu cred ca anul acesta se va schimba legea nu va aparea noua lege, eventual din 01.01.2010, dar pana atunci sa ne bucuram de ce avem, si sa iasa odata permisele alea de la tiparnita sa, ne vedem cu ele in mana sa putem pescui linistiti.
Numai Bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.
-
taicanoe
- veteran

-
O mai propus multe domnul inspector(inclusiv examen pt obtinerea permisului de pescuit sportiv),
Daca a propus asa ceva inseamna ca e cam tampit.
S'altare și bunăstare !
-
feugen
- veteran

-
taicanoe scrie:O mai propus multe domnul inspector(inclusiv examen pt obtinerea permisului de pescuit sportiv),
Daca a propus asa ceva inseamna ca e cam tampit.
Nu-i chiar tampit... Omul a spus ca simpatizeaza cu AJVPS Maramures... Referitor la examen a spus ca doar cei care nu sunt asociati. Probabil ca taxa examenului va fi cel putin egala cu valoarea cotizatiei la o asociatie... astfel incat pescarul sa aleaga varianta cea mai comoda... adica asocierea. Este o chestie jidaneasca. La fel cu cei 5 lei... Daca ai langa tine o zona pe care o preferi pentru pescuit din jdemotive... si nu vrei sa te asociezi => 5 lei/saptamana x 50 saptamani intr-un an = 250 lei... Pai daca cotizatia este de numai 100 lei => scapi la jumatate de pret... dar ei nu-ti impun sa te asociezi...
P.S. a spus ca prezentul proiect ar urma sa intre in vigoare in prima zi dupa prohibitie.
-
feugen
- veteran

-
Am trimis un e-mail la postul TV AXA si i-am intrebat cand va fi reluata emisiunea, dar si cum pot face sa intru in posesia unei inregistrari in format electronic. Sa vedem ce si daca raspund baietii...
-
adiwolf
- veteran

da de ce va straflocati atat??
din cate inteleg,omul acela care si-a dat cu presupusul nu este altceva decat un inspector zonal.
nu ei sunt cei care fac si desfac legile,hotararile principale se iau la nivel ministerial sau de agentie iar ei sunt doar cei care pun in aplicare ordinele primite de sus.
deocamdata,de la a vrea ceva acel domn inspector si pana la fi pus in aplicare acel "ceva" e cal f lunga.