Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Probabil asociatia X a solicitat controlul, mergand cu jandarmii sa verifice pescarii, iar cei ce nu erau "in regula", aveau de ales, fie amenda data de jandarmi, fie isi faceau "mea culpa" si semnau o adeziune si 50 lei in contul asociatiei "organizatoare". Am inteles ca se mai practica si chestia asta prin anumite locuri.
-
- veteran
si totusi care a fost explicatia??mihai florescu scrie:asta am intrebat si eu, pentru ce? ......nici o explicatie logicaadiwolf scrie:cum adica???mihai florescu scrie:..au platit cite 50 ron( la respectiva asociatie) sau....au dat cu subsemnatul la jandarmi.
au platit 50ron la o asociatie ca sa ce???pt ce???
chiar asa nelogica,care a fost?? ca tare curios sunt.
este cat se poate de adevarat ca se practica acest lucru si prin alte parti,dar nu sub obladuirea jandarmeriei.attilaf scrie:Probabil asociatia X a solicitat controlul, mergand cu jandarmii sa verifice pescarii, iar cei ce nu erau "in regula", aveau de ales, fie amenda data de jandarmi, fie isi faceau "mea culpa" si semnau o adeziune si 50 lei in contul asociatiei "organizatoare". Am inteles ca se mai practica si chestia asta prin anumite locuri.
din cauza asta m-am si mirat de ceea ce a postat mihai florescu.
jandarmeria nu avea acolo decat un singur scop ,acela de a aplica legea ,iar legea spune ca la ora actuala,fara permis de pescuit,nu poti pescui pe ape publice,deci in nici un caz nu poate spune jandarmeria ca acolo nu s-a comis un abuz major,iar cei care au luat parte la asa ceva trebuiau sa faca reclamatii.
conform legislatie asteai nenorocite care nu a fost pusa in aplicare ,jandarmeria trebuia sa amendeze pe toti cei care erau gasiti la pescuit,fie ca erau inscrisi sau nu in orice fel de asociatie si asta datorita faptului ca nu erau posesori de permis de pescuit,acesta nefiind tiparit si emis in teritoriu pana la aceasta ora.
deci ori amendau pe toti,ori ii iertau pe toti,dar din ce spune mihai,tocmai acest lucru nu s-a intamplat si deaceea spun ca acolo s-a comis un abuz si trebuia reclamat.
Da Adi , asta se intampla si pe la noi . Este o metoda de "colectivizare" la care apeleaza asociatiile de foarte multi ani Adica daca vine cineva in Harghita si are permis emis din orice judet e ok dar daca mergi in Covasna vine politia cu ajvps-ul si te goneste , confisca scule . Mie personal nu mi s-a intamplat dar foarte multi pescari care umbla in Covasna s-au plans de lucrul asta si totul multumita lui Laszlo Bela , presedintele ajvps Covasna . Ori platesti cotizatia de membru ori nu pescuiesti . Si mai nou vor sa nu mai lase pescarii din alte judete deloc sa pescuiasca in nici o apa gestionate de ei si nici nu vor sa elibereze deloc permise doar pentru cei care au domiciliul acolo . Deh , vor autonomie totala 

- nickydarnico
- senior
tipic!!!genu scrie:Da Adi , asta se intampla si pe la noi . Este o metoda de "colectivizare" la care apeleaza asociatiile de foarte multi ani Adica daca vine cineva in Harghita si are permis emis din orice judet e ok dar daca mergi in Covasna vine politia cu ajvps-ul si te goneste , confisca scule . Mie personal nu mi s-a intamplat dar foarte multi pescari care umbla in Covasna s-au plans de lucrul asta si totul multumita lui Laszlo Bela , presedintele ajvps Covasna . Ori platesti cotizatia de membru ori nu pescuiesti . Si mai nou vor sa nu mai lase pescarii din alte judete deloc sa pescuiasca in nici o apa gestionate de ei si nici nu vor sa elibereze deloc permise doar pentru cei care au domiciliul acolo . Deh , vor autonomie totala

Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )
-
- veteran
Pai sa angajam un racket moldovean convertit in sniper, ii dam vreo 3000 de para si il rezolva definitiv pe acest Laszlo Bela....genu scrie:Da Adi , asta se intampla si pe la noi . Este o metoda de "colectivizare" la care apeleaza asociatiile de foarte multi ani Adica daca vine cineva in Harghita si are permis emis din orice judet e ok dar daca mergi in Covasna vine politia cu ajvps-ul si te goneste , confisca scule . Mie personal nu mi s-a intamplat dar foarte multi pescari care umbla in Covasna s-au plans de lucrul asta si totul multumita lui Laszlo Bela , presedintele ajvps Covasna . Ori platesti cotizatia de membru ori nu pescuiesti . Si mai nou vor sa nu mai lase pescarii din alte judete deloc sa pescuiasca in nici o apa gestionate de ei si nici nu vor sa elibereze deloc permise doar pentru cei care au domiciliul acolo . Deh , vor autonomie totala

- micuticalos
- utilizator nou
Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA
Daca ati studia putin actele normative veti vedea ca HG nr.1016/2008 stabileste sumele de 30 lei, respectiv 10 lei, cu titlu de taxe, ori ce intelegeti prin taxe?(o suma de bani datorata statului) a se citi teza finala din actul normativ "... sumele astfel incasate vor face venit la bugetul consolidat al statului"-art.10. Mergand mai departe veti vedea in continutul actului la art.4 este vorba despre taxe ce se incaseaza pentru eliberarea permisului pentru ca la art.10, al.(3) sa se faca mentiunea"dovada achitarii taxei se anexeaza la cererea de eliberare a permisului sau autorizatiei de pescuit, dupa caz", virarea acestei taxe se realizeaza inainte de eliberarea permisului(art.10, al.(2) HG.1016/2008.
Din surse sigure colectarea acestor taxe a fost suspendata iar permisele de pescuit sportiv se elibereaza in continuare asa cum este normal de catre Asociatii, Romsilva, alte entitati care gestioneaza fonduri piscicole, urmand a se modica legislatia.
Din surse sigure colectarea acestor taxe a fost suspendata iar permisele de pescuit sportiv se elibereaza in continuare asa cum este normal de catre Asociatii, Romsilva, alte entitati care gestioneaza fonduri piscicole, urmand a se modica legislatia.
Re: Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA
si mic si deja ticalos ?micuticalos scrie:Daca ati studia putin actele normative veti vedea ca HG nr.1016/2008 stabileste sumele de 30 lei, respectiv 10 lei, cu titlu de taxe, ori ce intelegeti prin taxe?(o suma de bani datorata statului) a se citi teza finala din actul normativ "... sumele astfel incasate vor face venit la bugetul consolidat al statului"-art.10. Mergand mai departe veti vedea in continutul actului la art.4 este vorba despre taxe ce se incaseaza pentru eliberarea permisului pentru ca la art.10, al.(3) sa se faca mentiunea"dovada achitarii taxei se anexeaza la cererea de eliberare a permisului sau autorizatiei de pescuit, dupa caz", virarea acestei taxe se realizeaza inainte de eliberarea permisului(art.10, al.(2) HG.1016/2008.
S'altare și bunăstare !