Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 11 Feb 2009, 18:04

mahi fratilor am descarcat toate planurile de management si cel aprobate si cel respinse si absolut tot sa vad cine ce si cum ... si cand gat cu toate astea o dau de o informatie ca de fapt nimic din alea nu mai e valabil :D :D cam atat despre anpa.ro :D

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 11 Feb 2009, 18:31

taicanoe scrie:l................
si mai fac unul anul asta ... dar in serbia = aprox. 30 euro.
si ce primesti de banii astia??
pe bune,chiar ma intereseaza si te rog sa explici cat mai detaliat cum se practica pescuitul la ei.
vad ca deja au aparut opinii ca in tarile civilizate (ma scoate din sarite sintagma asta - da ce draqu,noi suntem salbatici??:evil: )......................bla,bla.
numai ca nu vad nicaieri sa se explice cat costa,cum se face,care este suprafata totala a apelor din tara respectiva,cat la suta este detinut de asociatii sau organizatii private in regim de comodat,cat la suta sunt propietati ale asociatiilor,etc.
haideti sa vorbim intai despre aceste lucruri si abia apoi sa ne dam cu presupusul despre cat de bine si civilizat este pescuitul la "ei".

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 11 Feb 2009, 18:47

@ taicanoe
Vreo informatie, ceva, despre vreun potop? :wink: Ca nu ne mai intelegem dreaq de loc! :lol:
Fir intins!;-)

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 11 Feb 2009, 19:21

taicanoe scrie:la APS Caras cotizatia este 50 lei + 30 lei contravaloare permis anpa deci total 80 de lei - atat am platit + 5lei pentru PG ... anul trecut am avut doua permise = unul la ajvps si unul la aps caras
si mai fac unul anul asta ... dar in serbia = aprox. 30 euro.
taicanoe, poate tu beneficiezi de vreo reducere, caci pe situl lor oficial figureaza alte tarife

TAXE PESCUIT 2009

TAXELE DE PESCUIT PE ANUL 2009 VOR FII URMATOARELE:

-70lei cotizatie+30 lei permis ANPA= 100LEI VALOARE INTEGRALA
-60lei cotizatie+10 lei permis ANPA= 70LEI VALOARE REDUSA
-50lei cotizatie+ permis ANPA gratuit = 50LEI
-membrii APS CARAS nu vor plati taxe suplimentare,pe apele asociatiei
-cei care nu sant membri APS CARAS vor plati o taxa de 25 lei/zi de pescuit

Aceste taxe sant pentru toate apele,inclusiv muntele

http://www.caras.aaz.ro/prezentare/6381 ... SCUIT-2009

PS. Ai primit si acea "faimoasa" hartie cu care se lauda deja unii membri apscaras cu care pot pescui pe Nera Moarta (ce face parte dintr-o rezervatie naturala?)

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 11 Feb 2009, 20:15

@attilaf
Citat:
"TAXE PESCUIT 2009
TAXELE DE PESCUIT PE ANUL 2009 VOR FII URMATOARELE:
-cei care nu sant membri APS CARAS vor plati o taxa de 25 lei/zi de pescuit
Aceste taxe sant pentru toate apele,inclusiv muntele"

Poi si cu precizarea asta de la ANPA in decizia de aprobare a planului de management :"Sa practice un tarif suplimentar de maximum 50% din valoarea permisului individual de pescuit recreativ / sportiv, incepand cu data de 01 .01.2009" , cum ramane? :roll: 50% din 30 lei = 15 lei! Si sa mai incredere in ce trambiteaza asociatiile... si in modul in care ANPA isi controleaza propriile decizii. Si ma rog, ce a facut asociatia respectiva pe TOATE apele, inclusiv MUNTELE astfel incat sa-si permita sa incaseze 25 lei/zi de pescuit? :shock:
Fir intins!;-)

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 11 Feb 2009, 22:58

@aditoader

Conform cu ceea ce scrie pe situl lor:

REPOPULARE

Asociatia Pescarilor Sportivi Caras a repopulat barajul Secu cu 300 kg de peste in 28-11-2008 din care 197 kg caras intre 250-650g si 103 kg stiuca intre 300-1700g iar in primavara anului 2009 o sa repopulam cu 4 tone de crap conform unui contract incheiat cu o ferma piscicola

http://www.caras.aaz.ro/detaliat/4245/4130/REPOPULARE

Desi nu am vazut nicio poza de la popularea in sine, care sa confirme acest lucru (cum am vazut ca au facut alte asociatii din zona banatului), AJVPS-ul nu a facut nici macar atat.

Cat despre tarifele practicate... nu sunt in masura sa le "explic", mai ales pentru ca nici nu stiu care sunt acele ape ale "asociatiei".

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Feb 2009, 10:07

REPOPULARE
Asociatia Pescarilor Sportivi Caras a repopulat barajul Secu cu ...

Barajul? Si lacul cand il populeaza?

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 12 Feb 2009, 10:41

attila eu nu beneficiez de nici o reducere ... site-ul este neactualizat, asa au fost tarifele la inceputul anului apoi au hotarat sa le reduca. Eu am platit in ianuarie permisul la aps caras si apoi am primit inapoi diferenta.

referitor la permisul de Serbia (nu e o tara mai civilizata decat romania) o sa primesc dreptul de a pescui in apele din Serbia conform legilor de acolo. Cand o sa merg sa-l fac o sa aflu mai multe amanunte si atunci o sa fiu in masura sa va spun mai multe.
S'altare și bunăstare !

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 12 Feb 2009, 12:40

taicanoe scrie:attila eu nu beneficiez de nici o reducere ... site-ul este neactualizat, asa au fost tarifele la inceputul anului apoi au hotarat sa le reduca. Eu am platit in ianuarie permisul la aps caras si apoi am primit inapoi diferenta.

referitor la permisul de Serbia (nu e o tara mai civilizata decat romania) o sa primesc dreptul de a pescui in apele din Serbia conform legilor de acolo. Cand o sa merg sa-l fac o sa aflu mai multe amanunte si atunci o sa fiu in masura sa va spun mai multe.
@taicanoe

Da!! ai dreptate cu pescuitul in Serbia. Din cate am auzit de la un amic, care a fost de cateva ori anul trecut la pescuit in Serbia, permisul ar fi vreo 40 de euro, dar, raportat pret/cantitate de peste din apa, este mult mai profitabil sa pescuiesti la sarbi. Asta si pentru ca, de la Resita pana la locul de pescuit, facea vreo 100 km, si nu era batalie pe locul de pescuit cum este la noi de la Bazias pana la Cozla.Amicul meu, a pescuit in prealabil anul trecut pe langa Biserica Alba, pe nu stiu ce canal se varsa in Dunare. Capturi frecvente de pasnic, si chiar rapitori in toamna.

PS. In legatura cu pretul APSCaras, am crezut ca este actualizat si pe site, caci am vazut ca totusi situl se actualizeaza periodic. vezi articolulul cu "Teapa AJVPS din MH" din 4 februarie. Oricum, imi cer scuze daca am dezinformat pe cineva.
http://www.caras.aaz.ro/detaliat/4245/5731/TEPE-AJVPS

milutz63
utilizator nou
utilizator nou

cei 5o% se refera la......

Mesaj de milutz63 » 13 Feb 2009, 14:24

cei 50% se refera la taxa suplimentara pe care o percepe AJPS locale care elibereaza permisele emise de ANPA ex: ANPA elibereaza permisul AJPS cu pretul de 1 RON iar APS poate sa-l elibereze membrului pescar cu max.1,5 RON

Scrie răspuns