Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Adi_
- veteran

attilaf scrie:MihaiV scrie:petre18 scrie:am carnet de membru ajvps si viza PG pe el si chitanta de la ajvps si colegii mei la fel. Si am avut si hartia trimisa de la anpa timis, si cu toate astea am primit toti cate 3 milioane de lei amenda
Din ce scrii inteleg ca pescuiai fara permis de pescuit, si nici macar nu l-ai platit, deci erai ceea ce se cheama braconier si ai luat amenda pe merit.
Nu confunda achitarea taxei de membru la asociatie, care nu-ti foloseste la nimic, cu achitarea permisului prin plata a 30 lei la bugetul de stat la trezorerie. Probabil ca asociatia te-a pacalit si poti dovedi asta in instanta. Pe hartia de la ANPA nu spune ca poti pescui fara sa achiti cei 30 lei, ci ca poti pescui fara sa ai efectiv permisul, daca faci dovada ca ai platit cei 30 lei la trezorerie. Dar tu nu i-ai platit. Tu i-ai dat la un SRL care nu i-a dat mai departe la trezorerie si nici nu s-au angajat in scris ca o vor face, deci te-au facut din vorbe. Greu sa poti dovedi ceva! Dar sunteti mai multi. Poate puteti. Consultati un avocat, ca noi pe aci pe forum doar ne dam cu parerea!
Mihai
Sa analizam putin.
HG nr. 1016/2008, hotarare privind cuantumul taxelor de licentiere si autorizare in pescuit si acvacultura
Art. 4
(1) Cuantumul taxelor de autorizare este de:
g) 30 lei pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv, incepand cu data de 1 ianuarie 2009;
Art. 5
Taxele de autorizare sunt achitate de catre:
e)
pescarul sportiv sau prin asociatiile de pescari sportivi, pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv.
Da??
Platind contravaloare permisului prin asociatie (aceasta urmand sa ii vireze in contul statului), avand o chitanta ce demostreaza faptul ca a platit contravaloarea permisului, avand PG-ul ce ii da dreptul sa exercite pescuit pe zona de granita, si cu hartia de la ANPA ce iti da dreptul sa pescuiesti fara permis, daca faci dovada achitarii permisului....
In fine, eu zic ca in cazul asta s-a intins legea pana la extrema in care se poate da amenda, dar numai din cauza excesului de zel al unora.
ps. Mihai are dreptate intr-o postare anterioara. Cum pot eu demonstra ca asociatia mea a virat cei 30 de lei la trezorerie?? Nu pot! Dar cum stiu ei pe balta daca am virat sau nu? Atata timp cat chitanta de la trezorerie trebuie sa o anexez la cererea catre ANPA pentru eliberarea permisului?
daca pe chitanta eliberata de asociatia de pescuit scrie "contravaloare permis pescuit 2009" sau ceva de genu, ar trebui sa fie ok. daca pe chitanta scrie doar ca reprezinta cotizatia de membru, n-ai rezolvat nimic.
anul trecut eu am primit in plus o hartie semnata si stampilata pe care scria ca din cauza faptului ca permisele nu sunt inca tiparite, pot pescui doar pe baza chitantei si a respectivei hartii pana cand voi intra in posesia parmisului(cartonasului). m-au controlat cei de la PF de multe ori, dar niciodata n-au zis nimic de permis. s-au uitat doar la viza de PG.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
lucky_51
- veteran

Art. 58 din OU nr 23/2008 spune ca;
a) - se sanctioneaza cu amenda de la 300 la 600 lei pescuitul recreativ/sportiv al oricaror specii sau al altor vietuitoare acvatice vii, efectuat fara permis sau autorizatie.
b) - neprezentarea permisului sau autorizatiei atunci cand acestea sant solicitate de catre persoanele imputernicite sa constate contraventiile/infractiunile.
Numai Petre 18 stie ce-a facut sau ce n-a avut.
Si daca tot vorbim de carnete vechi de pescuit pe ultima pagina scrie mare; NU PESCUITI IN NICI O APA INAINTE DE A VA INFORMA ASUPRA REGIMULUI EI ! samd, informatiile pot fi obtinute la asociatiile care le au in folosinta sau de la organele de paza.

-
taicanoe
- veteran

-
taicanoe scrie:petre18 scrie:am carnet de membru ajvps si viza PG pe el si chitanta de la ajvps si colegii mei la fel. Si am avut si hartia trimisa de la anpa timis, si cu toate astea am primit toti cate 3 milioane de lei amenda
Imi pare foarte rau pentru toti cei care au fost in situatia ta si au fost amendati ... dar ... AJVPS Caras-Severin nu figureaza in Registrul Unic de Evidenta de la ANPA. asa ca ati cam platit la o asociatie care din punct de vedere legal nu prea exista. Spune cumva
hartia trimisa de la anpa ca ajvps c-s este legal constituita si inscrisa in registrul unic etc. ? ? ? ? ?
Pe chitanta scrie:
- 30 lei per psc = permis pescuit ... aproximativ corect
- restul sumei - ape ses +dunare
problema este ca plata a fost facuta la o asociatie care nu figureaza in Registrul Unic de Evidenta de la ANPA.
referitor la hartia de la anpa -
Acelasi raspuns il putea primi oricine intreba la anpa care este modalitatea legala de a pescui in 2009. In acea hartie nu se specifica nimic referitor la faptul ca cei care au platit la ajvps c-s pot pescui.
e un fel de praf in ochi.
pacat de oameni de buna credinta care au vrut sa fie in regula si au achitat cotizatia de membru si contravaloarea permisului de pescuit la o asociatie care nu avea deocamdata dreptul de distribuit permise de pescuit.
cred ca in procesele verbale de amenda chiar acest articol este inscris
Art. 58 din OU nr 23/2008 - paragraful - a - pentru ca amenzile au fost de 300 sau 600 lei ...
S'altare și bunăstare !
-
attilaf
- veteran

@Taicanoe
Am vazut ca pe alte forumuri erai chiar tu care punea intrebare de genul :
Unde se poate vedea (ca eu pe site la ANPA nu am gasit niciunde), lista cu asociatiile inscrise in Registrul Unic al pacii si prieteniei ??
Cum pot eu, ca persoana fizica, cetatean al statului, sa am acces la lista aia, pentru a vedea daca asociatia care imi ia banii, mi-i ia legal sau nu.
Apoi, daca AJVPS-ul nu ar avea voie sa ia banii pe permis(nefiind inscrisa in registrul pacii), de ce nu s-a autosesizat nicio alta institutie a statului??
PLM!!
-
taicanoe
- veteran

-
din pacate institutiile statului nu se autosesizeaza pentru ca din structurile lor de conducere fac parte muuulti vanatori.
Si chestia ca acel registru unic nu este document public pe site-ul anpa este o alta marlanie tipic romaneasca.
S'altare și bunăstare !
-
gigi 2007
- senior

pt taicanoe :
- vai ce marlanie , deci sa intelegem ca numai membrii ajvps au fost vanati ????
- problema, cu asociatii care nu sunt asociatii si ca intr-un oras asa mic cum e resita, cineva sa-si permita sa pacaleasca atatia pescari , sunt desigur scenarii nerealiste , mai ales faptul ca organele statului nu cred ca nu
s-ar autosesiza daca ar fi ceva nereguli.....
- putem spune orice , dar e greu de crezut , ...filme sf-uri..etc
- totusi chestia ca numai membrii ajvps .....ramane in studiu , poate ne mai spun si altii cate ceva ....??? ce chestie , .....
-
_Sanya
- veteran

-
cre ca am ajuns la faza cand in buzunar cu toate actele in "regula" ascundem dupa stufi daca vine cineva pe mal

-
taicanoe
- veteran

-
gigi 2007 scrie:pt taicanoe :
- vai ce marlanie , deci sa intelegem ca numai membrii ajvps au fost vanati ????
- problema, cu asociatii care nu sunt asociatii si ca intr-un oras asa mic cum e resita, cineva sa-si permita sa pacaleasca atatia pescari , sunt desigur scenarii nerealiste , mai ales faptul ca organele statului nu cred ca nu
s-ar autosesiza daca ar fi ceva nereguli.....
- putem spune orice , dar e greu de crezut , ...filme sf-uri..etc
- totusi chestia ca numai membrii ajvps .....ramane in studiu , poate ne mai spun si altii cate ceva ....??? ce chestie , .....
nu stiu daca au fost "vanati" ... stiu ca uni (aps caras) au initiat niste actiuni de control si in urma acestor actiuni au fost amendati cei care nu erau in regula ... daca acestia sunt de la o asociatie sau de la alta nu prea mai e problema mea. Oare de ce ajvps c-s nu a initiat nici un fel de actiune de control in anul 2009 sau 2008 ?
Personal in 2008 nu am fost intrebat de sanatate decat de politia de frontiera din c-s si din mehedinti.
ps
nu am actiuni sau interese la niciuna din asociatiile din caras-severin ... cine e curios poate sa vina sa-i arat carnetele de membru

asta cu toate ca sunt un sustinator foarte vechi al principiului neobligativitati la asociere fortata.
S'altare și bunăstare !
-
Cracus
- utilizator constant

-
deci pana la urma unde sa-mi fac permis ca sa fiu in regula cum s-ar zice???dumneavoastra unde aveti permis???la APS e 70 de lei si la ajvps e 100 aprox cu tot cu taxa d membru.
-
SVF
- veteran

Pai taxa de membru citisem undeva ca nu are voie sa depaseasca 50%din costul permisului.Aveti careva idee cam unde-i stipulat acest lucru?