Toate vizele mentionate erau pentru 2009? Sincer... ma indoiesc. Viza PG nu se pune decat daca se face dovada achitarii taxei pentru pescuit sportiv/recreativ pe anul in curs. Ceva nu se "pupa".petre18 scrie:am carnet de membru ajvps si viza PG pe el si chitanta de la ajvps si colegii mei la fel. Si am avut si hartia trimisa de la anpa timis, si cu toate astea am primit toti cate 3 milioane de lei amenda
Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Eugenfeugen scrie:Toate vizele mentionate erau pentru 2009? Sincer... ma indoiesc. Viza PG nu se pune decat daca se face dovada achitarii taxei pentru pescuit sportiv/recreativ pe anul in curs. Ceva nu se "pupa".petre18 scrie:am carnet de membru ajvps si viza PG pe el si chitanta de la ajvps si colegii mei la fel. Si am avut si hartia trimisa de la anpa timis, si cu toate astea am primit toti cate 3 milioane de lei amenda
In CS, AJVPS, pe chitanta eliberata mentioneaza ceva de genul
30 lei contravaloare permis pescuit
35 lei ape sed+ dunare
cu 5 lei taxa la trezorerie, se aplica PG.
Numai ca, viza de PG iti da dreptul de a desfasura activitatea de pescuit pe ape de frontiera, iar cand pescarii au fost intrebati de permis, acesti falnici slujitori ai patriei ce patruleaza non stop apele tarii si ne apara de intrusi si braconieri, nu au inteles nimic din ce scria probabil pe acea hartie A4, sau poate ca au fost doar indoctrinati sa nu vada ce scrie in ea..... in fine. Eu sper ca acei oameni sa conteste amenda, sa se judece si sa ceara despagubiri morale si scuze publice din partea celor vinovati.
In cazul asta nu ar trebui contestatie ci direct proces civil cu despagubiri.
De fapt procesul ar trebui intentat de ei AJVPS Caras Severin, iar acestia sa dea in judecata MIRA. O contestatie este... putin mai mult decat nimic, chiar daca aproape sigur ar duce la anularea amenzilor. Pentru contestatie este un termen de 15 sau 30 zile in care se poate depune...
De fapt procesul ar trebui intentat de ei AJVPS Caras Severin, iar acestia sa dea in judecata MIRA. O contestatie este... putin mai mult decat nimic, chiar daca aproape sigur ar duce la anularea amenzilor. Pentru contestatie este un termen de 15 sau 30 zile in care se poate depune...
anul trecut am fost la PF din Oravita si mi-au pus viza de PG pe carnetul de membru fara a fi intrebat de permis. Nu aveam acel cartonas ci doar chitanta.
Cand am fost controlat s-au uitat doar in spatele carnetului sa vada daca am viza si atat. Nu aveam permisul(cartonasul) si nici nu m-au intrebat de el.
In 2007 am dat carnetul de membru la cineva, fara chitanta, fara permis(cartonas) si mi l-a dus la PF si iarasi mi-au pus viza de PG fara probleme.
Chiar nu inteleg ce s-o fi intamplat in cazul lui petre18.
Cand am fost controlat s-au uitat doar in spatele carnetului sa vada daca am viza si atat. Nu aveam permisul(cartonasul) si nici nu m-au intrebat de el.
In 2007 am dat carnetul de membru la cineva, fara chitanta, fara permis(cartonas) si mi l-a dus la PF si iarasi mi-au pus viza de PG fara probleme.
Chiar nu inteleg ce s-o fi intamplat in cazul lui petre18.

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Din ce scrii inteleg ca pescuiai fara permis de pescuit, si nici macar nu l-ai platit, deci erai ceea ce se cheama braconier si ai luat amenda pe merit.petre18 scrie:am carnet de membru ajvps si viza PG pe el si chitanta de la ajvps si colegii mei la fel. Si am avut si hartia trimisa de la anpa timis, si cu toate astea am primit toti cate 3 milioane de lei amenda
Nu confunda achitarea taxei de membru la asociatie, care nu-ti foloseste la nimic, cu achitarea permisului prin plata a 30 lei la bugetul de stat la trezorerie. Probabil ca asociatia te-a pacalit si poti dovedi asta in instanta. Pe hartia de la ANPA nu spune ca poti pescui fara sa achiti cei 30 lei, ci ca poti pescui fara sa ai efectiv permisul, daca faci dovada ca ai platit cei 30 lei la trezorerie. Dar tu nu i-ai platit. Tu i-ai dat la un SRL care nu i-a dat mai departe la trezorerie si nici nu s-au angajat in scris ca o vor face, deci te-au facut din vorbe. Greu sa poti dovedi ceva! Dar sunteti mai multi. Poate puteti. Consultati un avocat, ca noi pe aci pe forum doar ne dam cu parerea!
MihaiV scrie:Din ce scrii inteleg ca pescuiai fara permis de pescuit, si nici macar nu l-ai platit, deci erai ceea ce se cheama braconier si ai luat amenda pe merit.petre18 scrie:am carnet de membru ajvps si viza PG pe el si chitanta de la ajvps si colegii mei la fel. Si am avut si hartia trimisa de la anpa timis, si cu toate astea am primit toti cate 3 milioane de lei amenda
Nu confunda achitarea taxei de membru la asociatie, care nu-ti foloseste la nimic, cu achitarea permisului prin plata a 30 lei la bugetul de stat la trezorerie. Probabil ca asociatia te-a pacalit si poti dovedi asta in instanta. Pe hartia de la ANPA nu spune ca poti pescui fara sa achiti cei 30 lei, ci ca poti pescui fara sa ai efectiv permisul, daca faci dovada ca ai platit cei 30 lei la trezorerie. Dar tu nu i-ai platit. Tu i-ai dat la un SRL care nu i-a dat mai departe la trezorerie si nici nu s-au angajat in scris ca o vor face, deci te-au facut din vorbe. Greu sa poti dovedi ceva! Dar sunteti mai multi. Poate puteti. Consultati un avocat, ca noi pe aci pe forum doar ne dam cu parerea!
Mihai
Sa analizam putin.
HG nr. 1016/2008, hotarare privind cuantumul taxelor de licentiere si autorizare in pescuit si acvacultura
Art. 4
(1) Cuantumul taxelor de autorizare este de:
g) 30 lei pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv, incepand cu data de 1 ianuarie 2009;
Art. 5
Taxele de autorizare sunt achitate de catre:
e) pescarul sportiv sau prin asociatiile de pescari sportivi, pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv.
Da??
Platind contravaloare permisului prin asociatie (aceasta urmand sa ii vireze in contul statului), avand o chitanta ce demostreaza faptul ca a platit contravaloarea permisului, avand PG-ul ce ii da dreptul sa exercite pescuit pe zona de granita, si cu hartia de la ANPA ce iti da dreptul sa pescuiesti fara permis, daca faci dovada achitarii permisului....
In fine, eu zic ca in cazul asta s-a intins legea pana la extrema in care se poate da amenda, dar numai din cauza excesului de zel al unora.
ps. Mihai are dreptate intr-o postare anterioara. Cum pot eu demonstra ca asociatia mea a virat cei 30 de lei la trezorerie?? Nu pot! Dar cum stiu ei pe balta daca am virat sau nu? Atata timp cat chitanta de la trezorerie trebuie sa o anexez la cererea catre ANPA pentru eliberarea permisului?
-
- utilizator constant
s-a schimbat!!!
attilaf scrie:Eugenfeugen scrie:Toate vizele mentionate erau pentru 2009? Sincer... ma indoiesc. Viza PG nu se pune decat daca se face dovada achitarii taxei pentru pescuit sportiv/recreativ pe anul in curs. Ceva nu se "pupa".petre18 scrie:am carnet de membru ajvps si viza PG pe el si chitanta de la ajvps si colegii mei la fel. Si am avut si hartia trimisa de la anpa timis, si cu toate astea am primit toti cate 3 milioane de lei amenda
In CS, AJVPS, pe chitanta eliberata mentioneaza ceva de genul
30 lei contravaloare permis pescuit
35 lei ape sed+ dunare
cu 5 lei taxa la trezorerie, se aplica PG.
am fost eu ieri la ajvps cars-severin si mi-a spus ca din 15 februarie,taxa de PG ESTE DE 50 DE LEI
Numai ca, viza de PG iti da dreptul de a desfasura activitatea de pescuit pe ape de frontiera, iar cand pescarii au fost intrebati de permis, acesti falnici slujitori ai patriei ce patruleaza non stop apele tarii si ne apara de intrusi si braconieri, nu au inteles nimic din ce scria probabil pe acea hartie A4, sau poate ca au fost doar indoctrinati sa nu vada ce scrie in ea..... in fine. Eu sper ca acei oameni sa conteste amenda, sa se judece si sa ceara despagubiri morale si scuze publice din partea celor vinovati.
Cracus ce ai vrut sa spui cu citatu de mai sus?
E tragic ce a patit petre18, el fiind de buna credinta...
E tragic ce a patit petre18, el fiind de buna credinta...
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k