Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 12 Ian 2009, 08:49

apsalba scrie:Tu, care esti profesor, nu ai putea sa ma lamuresti? Nu de alta, dar poate nu mai fac greseli sau poate ma las de treaba daca nu ma pricep.
:D
ba da, as putea incerca... dar mai intai ar trebui sa-mi raspunzi la intrebarea mai veche, la care te-ai fofilat, aia cu "ce este pescuitul sportiv/recreativ, daca nu este un hobby ?" ti-am sugerat si niste raspunsuri, remember ?:
pescuitul recreativ/sportiv este:
a) o meserie / un loc de munca
b) o afacere, sau macar o oportunitate de afacere
c) un mod de subzistenta si supravietuire
d) o datorie patriotica a cetatenilor acestei tari
e) altele ?
nu de alta dar sa stiu de unde sa incep sa-ti explic :D
mai aveai doua incercari... profita ! :D

apsalba scrie:Cine trebuie sa se ocupe de masura aia umana si necesara ca rezultatele se vad. Opinia publica?

Categoric proprietarul, adica administratorul de drept al bogatiei nationale, adica Statul, prin organismele sale abilitate si prin autoritatile centrale si locale, are aceasta datorie in primul rand fata de cetatenii sai contribuabili care il fac sa existe...
atunci cand statul nu se achita de obligatiile sale, cetatenii, prin opinie publica, prin forme de asociere de orice fel, precum si prin alte mijloace, au atat dreptul cat si obligatia morala sa oblige statul sa-si ia in primire sarcinile, si sa se achite de ele: prin legi bune, prin aplicarea lor, prin crearea infrastructurii necesare pentru administrarea bunurilor in numele tuturor cetatenilor sai...
in nici un caz nu este o solutie ca diversele persoane juridice, cum ar fi FNPSR si asociatiile sale, sa se substituie statului, sub masca spiritului civic si patriotic, preluindu-i himeric obligatiile , pentru a-si insusi pe nedrept si atributiile de stapan ale acestuia, cu tendinte de monopol care aduc atingere drepturilor constitutionale ale cetatenilor, altfel buni contribuabili, dar neinrolati in cruciade de-astea fripturiste...
exemplul AGVPSR este destul de concludent pentru ultimii 50-60 de ani... de ce l-am repeta sub denumirea de FNPSR ?
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 12 Ian 2009, 09:24

apscaras scrie:
luci_t scrie:
apscaras scrie:crezi vreodata ca eu mai stau 1(un)singur minut in FNPSR daca se ajunge la orice forma de colaborare cu AGVPS?
dl-e "apscaras" am neshte intrebari:
1.d-voastra postati in nume propriu sau in numele asociatiei de pescuit sportiv caras??
2.Sau ce spuneti d-voastra e litera de lege in cadrul asociatiei de pescuit sportiv pe care o reprezentanti?
asociatia APS CARAS nu este plantatia mea,si eu tai si spanzur,hai sa fim seriosi
Din postarea initiala asa s-a inteles, cand ati vorbit la persoana intai " eu mai stau 1(un)singur minut in FNPSR " eu asa am ineles. Si erau niste chestii care nu se potriveau: ca persoana fizica nu puteti face parte din fnpsr, si ca reprezentant al unei asociatii nu puteti lua intr-un munut o decizie de acest fel decat daca ce spuneti d-voastra este litera de lege in respectiva asociatie.
fire intinse

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 12 Ian 2009, 09:29

Pai de ce nu Miky , doar asa vor muschii lui Apsalba si toata lumea tre sa se supuna :wink:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 12 Ian 2009, 09:39

miky
Pescuitul sportiv, dupa cum il definesti tu este cate putin din toate. As mai adauga eu si o chestiune responsabila (care tine de respectarea legii si a unor reguli clare).
Cat despre faptul ca de cine trebuie sa se ocupe de masura aia umana, ma dezamagesti. Si eu ma consider o parte a acestui stat. Ca si tine sau oricare alt cetatean. Pe aceasta logica simpla (numai comunismul sustinea ca statul este un fac totum) fiecare individ are o obligatie in acest sens, nu un drept. Este evident ca statul ala potent, pe care tu vrei sa-l obligi sa te serveasca, nu este in stare sa se ocupe de asa ceva, dar prin modul in care isi face treaba (cel putin pe acest domeniu) demonstreaza ca il doare in cot de doleantele tale. Asteptarea ta s-ar putea sa fie foarte lunga, pana va tipa constiinta in el si s-ar putea apuca sa faca macar o legislatie coerenta in domeniu.
Se pare ca avem viziuni diferite si asupra existentei formei de manifestare a societatii civile. Spre deosebire de tine eu vad solutia rezolvarii acestor probleme prin implicarea activa a societatii civile , care, trebuie sa recunosti, sunt grave. Daca tu te complaci sa fi un spectator al acestei actiuni, eu consider necesara implicarea activa. Sper ca nu ai nimic impotriva. Toate actiunile pe care le promovez sunt aprobate de adunarea generala a FNPSR.
Ma dezamagesti considerand cruciade fripturiste aceste actiuni care se desfasoara in baza unei strategii serioase privind conservarea si protejarea resurselor acvatice vii pe care FNPSR a promovat-o in baza une hotarari a Adunarii generale. Cum cataloghezi proiectul de reorganizare a pescuitului sportiv pe bazine hidrografice (proiect ce va intra in finantare luna aceasta)? Dar urmatorul proiect de cateva milioane de euro prin care vom face studiile privind starea resurselor naturale, masurile de conservare si protejare si o ampla campanie de constientizare a populatiei printr-un proiect pe care il vom depune in luna aprilie? Ce zici, sa le abandonez?
Ma deranjaza expresia fripturism, mai ales ca ma cunosti si sti foarte bine ca am din ce trai, ba mai mult mai dau si salarii la altii. Las la o parte bursele pe care le dau pentru studenti.
Ma deranjeaza de asemena si comparatia cu AGVPSR. Am motive serioase in acest sens.

Pentru genu
Eu macar am muschi. Altii n-au decat de bagat de vina. Datul cu kkt in altii care fac ceva nu iti face cinste si nici nu te pune pe un soclu. Fa si tu ceva pe langa datul din gura si suntem chit.

doc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de doc » 12 Ian 2009, 12:26

@apsalba

gata,recunosc is greu de cap!
altfel nu imi explic cum nu inteleg nimic din toate postrile tale de pe site-u asta.
tot ce inteleg e ca ai infipt coada la cireasa, ai muschi,dai salarii si burse,ai planuri bineinteles total altruiste,probabil fiind ultimul altruist in viata.
ce iti lipseste dupa parearea mea e o manea fratioare si ajungi Jiji de Alba!
dc nu mai ai altceva de spus.......lasa-ne!

ca sa fiu in topic,stie cineva ce regim o sa aiba Sacalaia anu asta? :!:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 12 Ian 2009, 12:31

O gresala recunoscuta e pe jumatate iertata. Sa inteleg ca forumul asta este doar pentru cei grei de cap? Daca este asa, eu ma retrag. Asta inteleg eu daca zici ''lasa-ne''. Ai putea sa vorbesti in numele tau. Sa nu se supere unii.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 12 Ian 2009, 12:36

Apsalba,
Eu am definit clar pescuitul recreativ/sportiv ca fiind un hobby si atat… si am explicat mai departe si de ce .
Intrucat dta zici ca pescuitul recreativ/sportiv este “cate un pic din toateâ€
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

mino
senior
senior

Mesaj de mino » 12 Ian 2009, 13:03

apsalba scrie:Sa inteleg ca forumul asta este doar pentru cei grei de cap? Daca este asa, eu ma retrag. Asta inteleg eu daca zici ''lasa-ne''. Ai putea sa vorbesti in numele tau. Sa nu se supere unii.
m....da ,miky , cum se spune pe la noi '' jos cu palaria ".
Asta asa ca sa vada apsalba ca nu toti sunt grei de cap si referitor la suparare eu chiar nu ma supar ....... :lol:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 12 Ian 2009, 13:18

miky,
ma asteptam sa spui cine crezi tu ca ar trebui sa faca toate aceste actiuni, inclusiv accesarea fondurilor europene. Iti doresc sa castigi din ele cat am castigat eu.

PS Pescuitul sportiv este cata putin din fiecare asa cum se practica acum, nu din ceea ce ar trebui sa fie.
De unde sti ce si-au propus asociatiile? Ai citit vreun statut? Noi cel putin le-am facut publice. Mai scuteste-ma cu drepturile si libertatile incalcate. Ar fi bine sa sti ca declaratia universala a drepturilor omului suna cam asa: nimeni nu poate fi obligat sa faca parte dintr-o asociatie. De aici si pana la dreptul de libera asociere este cale lunga. Daca in schimb statul doreste sa colaboreze pe un domeniu cu ONG-urile, nu-l poti obliga tu sa nu o faca. Ti-as putea cita o decizie a CC pe aceasta tema.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 12 Ian 2009, 13:32

... si uite asa continua colectivizarea ( asocierea ) obligatorie . :?

Scrie răspuns