apsalba scrie:Tu, care esti profesor, nu ai putea sa ma lamuresti? Nu de alta, dar poate nu mai fac greseli sau poate ma las de treaba daca nu ma pricep.

ba da, as putea incerca... dar mai intai ar trebui sa-mi raspunzi la intrebarea mai veche, la care te-ai fofilat, aia cu "ce este pescuitul sportiv/recreativ, daca nu este un hobby ?" ti-am sugerat si niste raspunsuri, remember ?:
pescuitul recreativ/sportiv este:
a) o meserie / un loc de munca
b) o afacere, sau macar o oportunitate de afacere
c) un mod de subzistenta si supravietuire
d) o datorie patriotica a cetatenilor acestei tari
e) altele ?
nu de alta dar sa stiu de unde sa incep sa-ti explic

mai aveai doua incercari... profita !

apsalba scrie:Cine trebuie sa se ocupe de masura aia umana si necesara ca rezultatele se vad. Opinia publica?
Categoric proprietarul, adica administratorul de drept al bogatiei nationale, adica Statul, prin organismele sale abilitate si prin autoritatile centrale si locale, are aceasta datorie in primul rand fata de cetatenii sai contribuabili care il fac sa existe...
atunci cand statul nu se achita de obligatiile sale, cetatenii, prin opinie publica, prin forme de asociere de orice fel, precum si prin alte mijloace, au atat dreptul cat si obligatia morala sa oblige statul sa-si ia in primire sarcinile, si sa se achite de ele: prin legi bune, prin aplicarea lor, prin crearea infrastructurii necesare pentru administrarea bunurilor in numele tuturor cetatenilor sai...
in nici un caz nu este o solutie ca diversele persoane juridice, cum ar fi FNPSR si asociatiile sale, sa se substituie statului, sub masca spiritului civic si patriotic, preluindu-i himeric obligatiile , pentru a-si insusi pe nedrept si atributiile de stapan ale acestuia, cu tendinte de monopol care aduc atingere drepturilor constitutionale ale cetatenilor, altfel buni contribuabili, dar neinrolati in cruciade de-astea fripturiste...
exemplul AGVPSR este destul de concludent pentru ultimii 50-60 de ani... de ce l-am repeta sub denumirea de FNPSR ?