Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
MuskMd
- veteran

dar numai un pic

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
semlecangheorghe
- veteran

Mah, la noi pensionarii respecta prohibitia mai abitir ca oricine..
Stau pe mal ,joaca sah,curata fiecare locul lui si abia asteapta sa se deschida pescuitul...parol.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
wildexplorer
- utilizator constant

-
Oameni buni, eu nu am permis in adevaratul sens al cuvantului. Am vechiul carnetel insa de trei ani am platit la fisc cei 30 de lei si atat. In 2010 si 2011 am avut permis emis de ANPA, anul trecut am avut doar chitanta. Timp de vreo 20-25 de ani nu m-a intrebat nimeni de permis insa si eu, ca multi altii, platesc tocmai in ideea de a evita divergentele cu vreun agent al braconierilor venit pe mal sa dea amenzi.
Ce pot face in 2013, platesc la fisc si pescuiesc cu copia chitantei in buzunar sau pot face acel vestit card. In Bv nu mai e sediul ANPA, e mai mare daraua sa merg pana la cel mai "apropiat" ghiseu. Nu vreau sa platesc la APS nici un leut.
Ce solutii am?
-
filip_pescuitorul
- senior

de filip_pescuitorul » 23 Dec 2012, 16:21
wildexplorer scrie:Oameni buni, eu nu am permis in adevaratul sens al cuvantului. Am vechiul carnetel insa de trei ani am platit la fisc cei 30 de lei si atat. In 2010 si 2011 am avut permis emis de ANPA, anul trecut am avut doar chitanta. Timp de vreo 20-25 de ani nu m-a intrebat nimeni de permis insa si eu, ca multi altii, platesc tocmai in ideea de a evita divergentele cu vreun agent al braconierilor venit pe mal sa dea amenzi.
Ce pot face in 2013, platesc la fisc si pescuiesc cu copia chitantei in buzunar sau pot face acel vestit card. In Bv nu mai e sediul ANPA, e mai mare daraua sa merg pana la cel mai "apropiat" ghiseu. Nu vreau sa platesc la APS nici un leut.
Ce solutii am?
Corect, mi se pare ca procedezi in mod rational. Nimeni nu iti poate reprosa nimic. Cat despre solutii, putine oricum. Una ar fi sa apelezi la prieteni ca sa iti scoata ei permisul in orasele unde exista sedii ANPA. Eu am vestitutl cartonas bleu ANPA de vreo 4 ani (de cand s-a introdus) dar nu m-a controlat nimeni. Ceea ce spune multe despre cat de bine e combatut braconajul la noi de organele statului!

-
gigi 2007
- senior

filip pescuitorul spune
""Eu am vestitutl cartonas bleu ANPA de vreo 4 ani (de cand s-a introdus) dar nu m-a controlat nimeni. ""
Asa este situatia cam peste tot - mai mult la noi in Caras-Severin a fost un destept de la o asociatie ce facea control pescarilor la timbre si cartonase si alte coloraturi pe malul dunarii , iar in spatele lui, braconierii pescuiau linistiti si nederanjati in rezervatia Bazias. Defapt braconierii au pescuit linistiti cam tot anul .....cat a fost vara si toamna de lunga, nu era mare filozofie sa le vezi activitatile ilegale pe malul Dunarii, .
-
rapace
- senior

multi dintre noi poate nu au ideeile bine stabilite pentru ca nu au toate faptele prezentate multi din braconieri au relatii fie la avps fie la politie si de aceea nu sunt deranjati de organele abilitate ce isi gasesc tainul in acei saci de peste braconat .....in mai multe randuri am constatat ca sunt mana in mana atata timp cat tu suni la politie si el incepe sa isi stranga plasele imediat ce cazul este preluat de o sectie de politie sau cand sunt informati de controalele avps cu 30 de min inainte de a ajunge acestia in zona eu unu tind sa cred ca nu exista decat un leac pt astfel de persoane ......l-am mai pus in topic .o seara placuta si craciun fericit
-
rapace
- senior

vorbesti de niste meleaguri uitate ........sa nu crezi ca se rezolva altfel treburile in alte locuri
eu unu sunt de parere ca braconajul se va eradica in alt mod .si asta nu cu ajutorul organelor abilitate
-
tavistan
- veteran

Cineva cred ca vrea sa se apuce de braconat braconieri...

-
danone
- veteran

filip_pescuitorul scrie: Eu am vestitutl cartonas bleu ANPA de vreo 4 ani (de cand s-a introdus) dar nu m-a controlat nimeni. Ceea ce spune multe despre cat de bine e combatut braconajul la noi de organele statului!

Pai de ce sa te controloze . Nu stii ca acele permise ANPA tip card nu au fost facute pentru pescari? Scopul lor a fost ca cineva sa incaseze o caruta de bani din tiparirea lor?