PERMISE 2013

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Mister Fisherman
veteran
veteran

Re: PERMISE 2013

Mesaj de Mister Fisherman » 11 Dec 2012, 16:24

semlecangheorghe scrie:Evident ca proba'indeminare',va avea loc pe o pista standard, avizata de Federatia de specialitate..
Ehee ! Acum faci misto de federatia de specialitate ? Stai sa te vedem ce o sa mai faci in fata comisiei de examinare, al carei presedinte o sa fie cooperativa , sa vezi atunci cum o sa te mai rogi de el sa-ti dea permisul de pescuit ... si el nu si nu :lol: :lol: :lol: :lol: Sa vedem atunci pe unde o sa mai pescuiesti :lol: :lol: :lol:
Tine minte aici ...cooperativa nu uita si nu iarta pe nimeni . Sa nu crezi ca la el o sa mai merga cu 100 de euro ca la permisul auto :lol: :lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 11 Dec 2012, 16:32

OK, s-a inteles treaba cu "federatia" ... dar totusi, aveti topic dedicat pentru chestia aia, aici discutandu-se cu totul si cu totul altceva (pana la un anumit punct) ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 11 Dec 2012, 20:35

:lol: Imi trag o balta'custom'si ma doare la basca de federatie,A.N.P.A.etc...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 12 Dec 2012, 05:50

ma tem gigi ca asta e viitorul.....ape private sau la cluburi cu multi bani....nu scapam de elitism daca vrem peste si conditii din pacate ....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 12 Dec 2012, 07:22

Poi ,eu de cind am zis..Ne agitam atita pentru un permis care nu inseamna absolut nimic...Oricum ,banii dati pentru permis nu se regasesc,un cent,in ape si in conservarea acestora.Intr-o tara slaba d.p.d.v. economic,singura solutie este exploatarea resurselor,paduri,ape,etc...nimeni nu va putea face minuni,oricite bune intentii ar fi..cel putin nu acuma..din pacate...

.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 12 Dec 2012, 11:33

tavistan scrie:Si ai mei traiesc, sa-i tina Dumnezeu sanatosi! Dar tu ai citit exact ce am scris eu? Sau tie ti se pare normal ca in baza unui permis gratuit o persoana (n-are importanta varsta) sa-si intinda in fiecare zi tzambalul de betze pe malul apei si sa ia acasa tot ce prinde, fara nici o limita de marime sau greutate... si pe langa bete sa mai bage si cateva pripoane cu carasei, ca nu se stie niciodata cand pica cumatra... :evil: Eu vorbesc de NISTE pensionari, nu de TOTI pensionarii...
Si ca sa fie clara pozitia, DA, sunt dintre cei care cred ca si pensionarii ar trebui sa plateasca pentru hobby-ul asta, ca nu-i medicament sa fie compensat. Si asta cu atat mai mult cu cat stau muuuult mai mult decat mine pe balta!

P.S. si mai finiseaza-ti un pic ortografia... :?
Ce sa le faci, unii joaca table, alti joaca sah, unii joaca remmy si altii pescuiesc. Legea pentru braconaj e pentru toti aceeasi doar iei telefonul anunti asociatia de pe raza locului respectiv si ei sant in masura sa sesizeze organele competente.

Stau cam rau cu vederea dar oricum tot inclinat spre stanga voi scrie. :D

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 12 Dec 2012, 23:13

Spicuiri din regulamentul de pescuit al altora, care au in ape pesti, nu kkt ! :

"Reguli care trebuie respectate de către titularul permisului

1. Pescuitul nu e permis in nici o zi de sunday (duminica)
2. ........................
3. Momelii naturale (vii) sunt interzise.
4. Nadirea este interzisa
5. Titularul permisului are voie sa pescuiasca cu un singur bat și o linie, iar în perioadele indicate pe permis trebuie să pescuiasca numai cu năluci legale.
6. Este permisa retinerea a 2 (doi) pești mai mari de 12 "/ 30.5cm.
7. Titularul permisului trebuie să arate permisul său la cererea imputernicitului cu drept de control sau a altor persoane care au autoritatea de a controla și orice persoană care refuza sa se supuna controlului va fi automat scoasa de pe rau si indepartata
8. Imputernicitul cu drept de control, precum si orice membru al Asociației, in baza cardului propriu de membru, are dreptul de a solicita sa i se arate cardul de membru sau permisul de pescuit al altor pescari aflati pe apa, și are dreptul de a vedea capturile retinute aflate in posesia celui controlat
9. Titularului de permis nu are voie sa vanda peștele.
10. Titularul permisului nu are voie sa fie insotit la pescuit de un caine
11.Deținătorii de permise sunt rugați să închidă toate porțile prin care trec și sa evite deteriorarea gardurilor sau a proprietatilor riverane, în general sa evite sa provoace orice deranj proprietarilor si celor din jur.
12. Deținătorii de permise sunt rugați să evite plecarea prea tarzie de pe apa
13. Pescuitul fara permis este infractiune si autorul va fi urmarit penal
14. Daca titularul permisului încalcă oricare dintre regulile de mai sus, i se va anula permisul pe loc, si i se va opri acesul la apa, fiind indepartat imediat din rau.
15. Utilizarea icrelor de somon sau a momelilor de substituție icre este interzisă.
16. ......................
17. ...................... "

PS: ... asta in timp ce noi nu ne-am terminat inca de numarat pensionarii... :twisted:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 13 Dec 2012, 09:24

lucky_51 scrie:... Legea pentru braconaj e pentru toti aceeasi doar iei telefonul anunti asociatia de pe raza locului respectiv si ei sant in masura sa sesizeze organele competente.

...
... Sa mori tu! Ai sesizat tu pe cineva si a venit? Ca eu am sesizat si mi-a spus ca n-are pe cine trimite si in plus il cam deranjez; ca are altele mai importante de facut; de exemplu rapoarte de (in)activitate...
... si da, unii joaca table, unii sah, unii pescuiesc; minunat! chestia este ca simplu fapt ca esti pensionar nu te face un batranel intelept, jovial si plin de bun simt; dac-ai fost un marlan cat ai fost salariat, marlan ramai si pan'la moarte. Si din nefericire un marlan cu mult mai mult timp la dispozitie. Asa ca mai slabeste-o pe asta respectul asta datorat cu orice chip; respectul ti-l castigi, indiferent de varsta. Si mai e un lucru de priceput: orice gratuitate aplicata pensionarilor, veteranilor, revolutionarilor, gravidelor, mamicilor, elevilor, handicapatilor, mie sau tie, ramane gratuit doar pentru respectivii. ALTII platesc pentru ei! dar cui ii pasa! :roll:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Dec 2012, 08:02

Domnu'doctor...nu va aprinde-ti in halul asta...Ritmul cardiac creste,andrenalina da navala,arterele sint suprasolicitate...pina la urma toti ajungem pensionari,si din postura aia poate altfel o sa vedem lucrurile..

.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 14 Dec 2012, 09:28

tavistan scrie:
lucky_51 scrie:... Legea pentru braconaj e pentru toti aceeasi doar iei telefonul anunti asociatia de pe raza locului respectiv si ei sant in masura sa sesizeze organele competente.

...
... Sa mori tu! Ai sesizat tu pe cineva si a venit? Ca eu am sesizat si mi-a spus ca n-are pe cine trimite si in plus il cam deranjez; ca are altele mai importante de facut; de exemplu rapoarte de (in)activitate...
... si da, unii joaca table, unii sah, unii pescuiesc; minunat! chestia este ca simplu fapt ca esti pensionar nu te face un batranel intelept, jovial si plin de bun simt; dac-ai fost un marlan cat ai fost salariat, marlan ramai si pan'la moarte. Si din nefericire un marlan cu mult mai mult timp la dispozitie. Asa ca mai slabeste-o pe asta respectul asta datorat cu orice chip; respectul ti-l castigi, indiferent de varsta. Si mai e un lucru de priceput: orice gratuitate aplicata pensionarilor, veteranilor, revolutionarilor, gravidelor, mamicilor, elevilor, handicapatilor, mie sau tie, ramane gratuit doar pentru respectivii. ALTII platesc pentru ei! dar cui ii pasa! :roll:
Nu stiu cine pare mai marlan la faza asta si nu stiu cum au cheltuit ai tai alocatia primita de la stat de -ai ajuns in faza asta.
Orice drept e dobandit in mod corect dupa ani de munca si de cotizatii si in urma unor merite justificate. Nu cred ca e cazul sa intram in detalii atata timp cat mintea nu te duce decat pana la varful bocancului. Ai tai parinti cred ca sant mandri de tine cand vad cat de inversunat esti fata de persoanele varstnice sau poate te intarata atunci cand vii acasa si le spui ca nu ai putut prinde peste din cauza pensionarilor. Nu stiu al cui respect il ai si unde-l mai poti dobandi atata timp cat limbajul de mahala folosit te coboara la nivelul celor din canale. Ceea ce stiu e ca in zona in care pescuiesc asociatiile sant pe apa in permanenta iar jandarmii isi fac datoria.

Ps. Sa mori tu!

Scrie răspuns