PERMISE 2013

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lucky_51
veteran
veteran

Re: PERMISE 2013

Mesaj de lucky_51 » 10 Dec 2012, 15:09

tavistan scrie:Muaaaaaa! ne-ai zis-o! ne-ai rupt gura! dar ma-ntreb de ce te-ai simtit obligat :?: Ti se pare un tip de comportament acceptabil? Sau ti s-a parut din ce am postat eu/noi ca am asa... vreo intoleranta la toti cei nascuti sa zicem... in 1951 si inainte :?: :roll:

Pentru inceput este faptul ca mai am inca parinti care sant pensionari, in al doilea rand ca nu cred ca te simti saracit asa cum ai postat de faptul ca vezi pensionari pescuind. Placerea de a pescui nu tine o zi doua ci o viata si trei, faptul ca experienta isi spune cuvantul si prinde mai mult peste decat tine nu trebuie sa te supere si sa te faca rau.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 10 Dec 2012, 15:27

Si ai mei traiesc, sa-i tina Dumnezeu sanatosi! Dar tu ai citit exact ce am scris eu? Sau tie ti se pare normal ca in baza unui permis gratuit o persoana (n-are importanta varsta) sa-si intinda in fiecare zi tzambalul de betze pe malul apei si sa ia acasa tot ce prinde, fara nici o limita de marime sau greutate... si pe langa bete sa mai bage si cateva pripoane cu carasei, ca nu se stie niciodata cand pica cumatra... :evil: Eu vorbesc de NISTE pensionari, nu de TOTI pensionarii...
Si ca sa fie clara pozitia, DA, sunt dintre cei care cred ca si pensionarii ar trebui sa plateasca pentru hobby-ul asta, ca nu-i medicament sa fie compensat. Si asta cu atat mai mult cu cat stau muuuult mai mult decat mine pe balta!

P.S. si mai finiseaza-ti un pic ortografia... :?

Dumitrescu Iancu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dumitrescu Iancu » 10 Dec 2012, 15:46

lucky_51 scrie:Multumesc pentru raspuns :? dar cred ca nu vreti sa raspundeti pentruca odata cu aparitia permisului pe 8 ani asociatiile sant si vor fi lipsite de momeala principala de a atrage membrii. In concluzie ,,zavera'' care s-a oferit sa ajute gratuit daca va mai avea timp va fi foare solicitat. :D
Ca simpla informatie, la Asociatia noastra singura persoana remunerata este contabila... In rest, nu am de ce sa intru in contradictoriu cu dumneavoastra, aveti propriile pareri, e foarte bine, poate ar trebui doar sa fiti ceva mai bine documentat...
Altfel, numai bine va doresc !

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 10 Dec 2012, 16:57

tavistan scrie::oops: :oops: pensionarii nostri dragi... cine n-are sa si-i cumpere... dar stiu vreo cativa (si nu putini) care semneaza condica pe Olt zilnic si rad tot; ce nu iau acasa ca-i prea mic, lasa pe mal sa nu-i mai deranjeze data viitoare... :censored: si fac asta gratis... :wallbash:
Am şi eu o părere :

1. Cu protecţia socială ar trebui să se ocupe alte instituţii. De pildă, Ministerul Muncii, Casa de Pensii, administraţiile locale.
Dar preţul permisului să fie unic.
2. La 30/10/0 lei pe an, toată lumea pescuieşte, mai mult sau mai puţin, gratis.
3. Dacă se vrea limitarea accesului pensionarilor pe ape publice la un număr de zile pe an, sunt soluţii :

a) limitarea accesului lor pe ape publice doar doua zile pe saptamana (eventual luni sau marti), sau intre datele 1-7 ale fiecarei luni.
b) convocarea lor zilnica la sediile teritoriale ANPA (cu exceptia acelor zile cand functionarii sunt invoiti sau n-au chef de munca). Ar fi si avantajul ca li se pot proiecta filme despre pescuitul C@R.
c) interzicerea folosirii carligelor la monturile de pescuit, in cazul pensionarilor. Firul, plumbul, eventual pluta, sunt suficiente.

Ar ramane si varianta euthanasierii, dar, nefiind extremist, nu o propun ! :wink: dar, sunt sigur ca s-a gandit cineva si la asta, daca dupa o saptamana de munca, a venit sa se relaxeze si a gasit locul preferat ocupat de "bosorogi".

audumbre
senior
senior

Mesaj de audumbre » 10 Dec 2012, 17:05

Cum un elev isi rupe 10lei din alocatie pentru pescuit , asa bine pot si bosorogii sa-si rupa din pensie macar 10lei. Asta ca sa fim corecti.
Impartiti 10ron la 12 luni si spuneti sincer , este chiar un efort ? :roll:

Va dau exemplu un lac din Bucuresti , care tot timpul este plin de pensionari - Lacul Morii.
Unii chiar sunt "meseriasi" la azvarlitu' parasutei. Asa cum au langa ei(unii) o sticla de Unirea sau un bidon de bere , la fel de bine pot da 10lei pentru permis.

Chiar nu ma induioseaza replicile gen "si tu ai parinti" si etc. Da , am , si sunt platitori de taxe ca toti ceilalti. :wink:
da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 10 Dec 2012, 17:23

Ubde-i focu ala ca vin cu gazu... :lol:

Deci nu sunt nici eu de acord cu gratuitatea pentru pensionari! Cum nimic nu este gratis in lumea asta chiar nu vad logica in permise gratuite ...Hai ca as mai intelege la elevi ca zici ca ii educam ,ii invatam sa stea pe balta nu pe net ,etc. Dar penssionarii?Unde mai pui ca e plin de pensionari din astia democrati ,care au iesit la pensie saracii pe la 40 de anisori ,cu plati compesatorii de sute de milioane si pensii modeste care sar usor de mia de euroi :twisted:
Deci taticule ,vrei sa pescuiesti bagi mana in buzunar!

Si ,serios vorbind, asta nu are nici o legatura cu respectul fata de varsta ,parinti ,etc !
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 10 Dec 2012, 18:32

Din pacate anularea gratuitatii pentru pensionari nu ajuta la nimic, deoarece acei bani se vor duce la stat si nu in contul asociatiilor unde ar putea fi utilizati.
Ma repet, dar atata timp cat multe asociatii au in jur de 50% membrii necotizanti, din banii celor platitori nu se poate face mare lucru.
Asa ca lasati in pace pensionarii cu gratuitatea permiselor ANPA pentru ca nu ajuta la nimic daca acestia ar platii permisul.

audumbre
senior
senior

Mesaj de audumbre » 10 Dec 2012, 18:42

rcorbu scrie:Asa ca lasati in pace pensionarii cu gratuitatea permiselor ANPA pentru ca nu ajuta la nimic daca acestia ar platii permisul.
Foarte corect , insa hai sa privim lucrurile si altfel.
Daca citesti prin topicul asta , ai sa observi ca multi(aproape majoritatea) sunt de parere ca cine nu plateste permisul incalca legea(foarte corect de altfel). Tu spui ca plata unui permis din partea unui pensionar nu ajuta cu nimic , banii ducandu-se catre stat. Iar e foarte corect.

Atunci , eu , sau tu , sau toti "fraierii" astia care platesc permisele sa fie in legalitate.... DE CE le platim ?? :roll:
Banii nostrii se duc unde trebuie si ai lor se duc la stat , sau cum e treaba , ca n-am inteles...

Ai un raspuns argumentat ?

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 10 Dec 2012, 18:49

audumbre scrie:
rcorbu scrie:Atunci , eu , sau tu , sau toti "fraierii" astia care platesc permisele sa fie in legalitate.... DE CE le platim ?? :roll:
Banii nostrii se duc unde trebuie si ai lor se duc la stat , sau cum e treaba , ca n-am inteles...

Ai un raspuns argumentat ?
De "fraieri" ... sa le facem pxxx mare la aia de la ANPA :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

audumbre
senior
senior

Mesaj de audumbre » 10 Dec 2012, 19:02

Mister Fisherman scrie:De "fraieri" ... sa le facem pxxx mare la aia de la ANPA :lol:
Bingo !

Chiar pe prima pagina a acestui topic , Anem a zis o chestie : in semn de protest , nimeni sa nu-si mai plateasca permisul , poate observa baietii o gaura apreciabila la buzunar si vor mai schimba ceva.

La cateva pagini , au inceput ideile preconcepute , ca e bine sa scoti permis , ca e moral , ca e "civilizat" , ca asa se face in alte tari , ca plm.....

Nu nene , suntem atat de prosti incat nu ne dam seama cat de prosti suntem. Pe bune !

Pe ANPA il doare fix in coor de ape si de pesti. Nici macar acolo , ca s-ar cunoaste naibii ceva.....

Noi cum suntem grijulii cu darile si cu impozitele , ne facem probleme inca de pe acum in privinta permiselor de pescuit pe 2013... Ei bine , 2013 va fi un an nou fara permis .
Stiu , sunt infractor , e imoral, nu sunt civilizat dar nu sunt nici prost. Si cu 30lei sau fara , tot apele alea sunt , tot pestii aia nu sunt , tot asa va merge in continuare....mult si bine.

Vazusem un topic cu popularea pe Dunare. M-a bufnit rasul , m-am abtinut si am trecut mai departe...

Scrie răspuns