PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 20 Feb 2011, 13:12

fanelul scrie:Stiu si eu?? Aia care au puterea, atat economica cat si politica, si-au atins scopul si au inchis bresa prin care asociatiile sportive patrunsesera. E adevarat ca nici asociatiile nu au facut nimic pentru pescuitul sportiv din Ro. Intrebarea este acum de ce sa dau 50-80 ron pentru asocierea la sportivi (asta include procurarea a 3-4 PG-uri) cand oricum va trebui sa platesc la AJVPS pentru pescuit pe apele lor? Sa fiu in locul AJVPS-urilor as incepe o serie DRACONICA de controale pe ape pentru a acumula capita si a lasa in offside asociatiile sportive!!! WE de WE, pe maluri, politie, garda de mediu samd si in 2-3 luni vor avea intr-adevar monopol asupra pescarilor sportivi.
Din pacate ce zici tu putin probabil sa se intample in urmatorii 1 - 3 ani.
Doar daca AGVPS se va sparge in vanatoare si pescuit, fiecare cu treaba lui.
Atunci va putea exista un interes pentru o buna administrare a apelor.
Poate daca toate asociatiile de pescuit independente din tara s-ar fi unit in reciprocitate altfel ar fi fost situata.
Dar si atunci cred ca, cotizatia de membru nu ar mai costa 30 ron, pensionari gratuit si elevii redus.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 20 Feb 2011, 13:24

Din pacate, asociatiile nu au avut si nici nu vor avea fonduri suficiente. Sa ne gandim numai la sediile si patrimoniul retinut de AGVPS pro facto. Toatea astea au insemnat capital e adevarat, nefolosit catre ceea ce ne-am dori.
In alta ordine de idei comparand listele de ajvps-uri cu registrul special de la anpa am vazut ca nu toti sunt prezenti pe latura de pescuit.

http://www.anpa.ro/index.php?v=download&id=368
http://www.agvps.ro/vanatori.php sau
http://www.agvps.ro/download/Extras_din ... tiilor.pdf
La fel nu stiu daca ajvps-urile astea vor avea reciprocitate, ca poate sunt certati :D
Astept publicarea pe anpa.ro a listelor cu apele date in administrare ca sa ma orientez.
RX6 & Daiwa SS owner!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 20 Feb 2011, 13:25

fanelul scrie:...Sa fiu in locul AJVPS-urilor as incepe o serie DRACONICA de controale pe ape pentru a acumula capital si a lasa in offside asociatiile sportive!!! WE de WE, pe maluri, politie, garda de mediu samd si in 2-3 luni vor avea intr-adevar monopol asupra pescarilor sportivi.
...s-ar putea sa se intample asta , deoarece majoritatea pescarilor tot asta au "scandat " : CONTROALE !
...apoi o sa mai populeze "semnificativ" cateva balti
...in continuare atentia va fi indreptata spre "Balul vanatorilor" sau alte manifestari de genul acesta
...nu uitati :AGVPS supravietuieste de peste 52 ani , din care 20 a stiut sa se descurce in "jungla" capitalista din Romania si atunci cand ii cantam prohodul , a reusit ca "formatia" sau pasarea ? Phoenix...sa ne traga clapa :oops: :lol:
...atat timp cat pescarii , continua si la aceasta ora sa nu stie ce este permisul si carnetul de membru al unei asociatii , cand multi nu stiu ce inseamna administrare si concesionare , cand unii cred ca este normal sa dai la pastrav cu rama ,cand braconierii ne rad in nas si isi vad de treaba nestingheriti , cand lasam mizeria pe malul apei , etc...ne meritam soarta
...stati relax , cineva are de castigat serios din afacerea asta si nu-l doare nici la patina de interesele pescarilor si a viitorului in ce priveste pescuitul
:oops:

P.S.
fanelul scrie: Astept publicarea pe anpa.ro a listelor cu apele date in administrare ca sa ma orientez.
...fi fara nadejde.... :cry:
....mai mult de 95 % vor fi detinute in administrare de AGVPS :oops:

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 20 Feb 2011, 13:53

fanelul scrie:Din pacate, asociatiile nu au avut si nici nu vor avea fonduri suficiente. Sa ne gandim numai la sediile si patrimoniul retinut de AGVPS pro facto. Toatea astea au insemnat capital e adevarat, nefolosit catre ceea ce ne-am dori.
In alta ordine de idei comparand listele de ajvps-uri cu registrul special de la anpa am vazut ca nu toti sunt prezenti pe latura de pescuit.

La fel nu stiu daca ajvps-urile astea vor avea reciprocitate, ca poate sunt certati :D
Astept publicarea pe anpa.ro a listelor cu apele date in administrare ca sa ma orientez.
in mod normal AJVPS-urile, ar trebui sa aibe reciprocitate mai ales pe rauri, cu unele exceptii cred, deoarece ele sunt filiale ale AGVPS-ului care este organul principal.

Dar poate ca cineva din AGVPS ne va lamurii aici pe forum

filip58
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de filip58 » 20 Feb 2011, 14:08

rcorbu scrie:
fanelul scrie:Din pacate, asociatiile nu au avut si nici nu vor avea fonduri suficiente. Sa ne gandim numai la sediile si patrimoniul retinut de AGVPS pro facto. Toatea astea au insemnat capital e adevarat, nefolosit catre ceea ce ne-am dori.

in mod normal AJVPS-urile, ar trebui sa aibe reciprocitate mai ales pe rauri, cu unele exceptii cred, deoarece ele sunt filiale ale AGVPS-ului care este organul principal.

Dar poate ca cineva din AGVPS ne va lamurii aici pe forum
Domnilor,nu va grabiti sa ingropati asociatiile non-AGVPS...Nu cunosc situatia in tara,dar in zona Muntenia,daca nu se intervine "pe sub masa",vor fi surprize mari,sunt asociatii care au avut dosare beton si punctaje peste filialele AGVPS!Maine ar trebui ca ANPA sa publice lista asociatiilor autorizate si vom vedea...

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 20 Feb 2011, 14:21

Decat la ajvps , mai bine la orice as. care a castigat de oriunde din tara, RECIPROCITATEA ESTE O B L I G A T O R I E conform legii(OG. 23, art. 23, pct.(4) ) sau art. 9 din regulament.
Astept oferte de la asociatiile care au castigat, eu aduc inca vreo 200 prieteni pescari, toti anti-agvps!!!!

filip58
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de filip58 » 20 Feb 2011, 14:30

jhonny scrie:Decat la ajvps , mai bine la orice as. care a castigat de oriunde din tara, RECIPROCITATEA ESTE O B L I G A T O R I E conform legii(OG. 23, art. 23, pct.(4) ) sau art. 9 din regulament.
Astept oferte de la asociatiile care au castigat, eu aduc inca vreo 200 prieteni pescari, toti anti-agvps!!!!
Repet,pentru zona Muntenia vei avea de unde alege!
Au fost asociatii care au trecut in documentatie taxa 0 pe zonele atribuite lor(adica se poate pescui de catre membrii oricarei asociatii daca detin permisul ANPA)
Ca informatie in premiera(si care se poate verifica curand) in judetul Ilfov AGVPS,prin asociatia Acvila,a obtinut ca zona de pescuit...Colentina,toate celelalte zone(7 parca au fost) fiind adjudecate asociatii non AGVPS.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 20 Feb 2011, 14:34

filip58 scrie:
jhonny scrie:Decat la ajvps , mai bine la orice as. care a castigat de oriunde din tara, RECIPROCITATEA ESTE O B L I G A T O R I E conform legii(OG. 23, art. 23, pct.(4) ) sau art. 9 din regulament.
Repet,pentru zona Muntenia vei avea de unde alege!
Au fost asociatii care au trecut in documentatie taxa 0 pe zonele atribuite lor(adica se poate pescui de catre membrii oricarei asociatii daca detin permisul ANPA)
Ca informatie in premiera(si care se poate verifica curand) in judetul Ilfov AGVPS,prin asociatia Acvila,a obtinut ca zona de pescuit...Colentina,toate celelalte zone(7 parca au fost) fiind adjudecate asociatii non AGVPS.

Precum aratam mai sus, exista motive pentru care AJVPS ar fi putut castiga "pe bune". Om vedea.
Intre timp asta

Stimate domnule Marian Sorinel Manaila,
Pentru a evita orice neintelegere legata de zonele de pescuit recreativ/sportiv si
pentru a asigura transparenta procesului de administrare a acestora,
va rog sa dispuneti celor in masura sa:
- publice zonele de pescuit recreativ/sportiv cat mai rapid
- la publicarea acestora sa mentionati in fisierul Excel si pretul la care asociatia a castigat dreptul de administrare a acestor zone.
In speranta unei bune colaborari si pe viitor,
Cu respect, ......

este mail-ul trimis adineaori catre ANPA. Cand si daca or raspunde, va tin la curent...
RX6 & Daiwa SS owner!

filip58
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de filip58 » 20 Feb 2011, 14:46

@fanelul
Intr-adevar,AGVPS-urile stau mai bine la capitolul dotari-active.Dar si asociatiile au gasit solutii legale si au punctat.La capitolul numar de membri,unele asociatii au stat mult mai bine decat AGVPS-urile si aici au castigat 40 de puncte...

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 20 Feb 2011, 14:51

Sunt multe asociatii care au atins punctajul de 100 de puncte, nu doar in Muntenia, cred ca in toata tara, dar ramane de vazut cum vor fi impartite apele. Ce s-a spus pana acum au fost povesti, presupuneri, etc. Vom vedea, cat mai repede, sper

Scrie răspuns