PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 08 Feb 2011, 17:26

flydb scrie: Vad ca nea Fane nu zice nimic in legatura cu actiunea de la Curtea de Apel Alba. Sa fi respins instanta solicitarea lui nea Fane de suspendare a unor articole din OM 15/2011?
S-a dat un termen pe data de 15-02-2011.

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 08 Feb 2011, 20:17

pe 14 februarie se deschid plicurile asociatiilor pentru atrinuirea de ape, pe criteriul "pretul cel mai scazut" (adica nu conteaza populari, paza, activitate asociatie, etc)

in termen de 12 zile se stabilesc castigatorii deci asociatiiloe care au ape in administrare vor elibera permise in jur 1 martie .

pana atunci, ar trebui sa se ridice de la ANPA zonal pe chitanta trezorerie 30lei+ copie CI + cerere

apsscobarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apsscobarul » 08 Feb 2011, 21:01

danone scrie:Ridic in discutie problema platii taxei suplimentare catre o anume asociatie, atunci cand pescuiesc in weekend. Se stie ca in weekend sediile asociatiilor nu au program, mai mult sediul poate fi in alta locatie decat cea unde este locul de pescuit. Ar fi comod si in interesul pescarului, ca taxa suplimentara sa poate fi achitata la fata locului(de pescuit), fara agresarea pescarului si catalogarea acestuia ca braconier. Am vazut cazuri in anii precedenti (cand se platea taxa pe anumite locatii administrate de asociatii), in care pescarilor care nu aveau permis pe acea locatie ,li-s-au confiscat sculele in loc sa fie invitati sa-si achite taxa.

Este RECIPROCITATE, prieteni pescari, intre asociatii!!!!!
Daca ai luat permis direct de la ANPA, ATUNCI platesti TAXE, asa am inteles si cred ca am inteles bine.
TRANSPARENTA

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 08 Feb 2011, 21:10

unde este reciprocitate? pe ce hartie ai vazut (inainte chiar de a se distribui apele)???

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 08 Feb 2011, 22:16

Ma tem ca reciprocitatea nu va fi automata pentru toate asociatiile ci negociata bilateral sau multilateral de presedintii acestora. Obliga legea acum la reciprocitate?

apsscobarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apsscobarul » 09 Feb 2011, 06:50

Art. 9 din Regulament, conform. cu OG 23/2008 cu modif. si compl. ulterioare art. 23 aliniatul (4)
TRANSPARENTA

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 09 Feb 2011, 17:04

In urma cu vreo saptamana am trimis un e-mail catre ANPA. Ii intrebam daca in conditiile actualei legi pot sa ma duc la Buftea (fiind din Bucuresti) cu chitanta de la Trezorerie sa-mi ridic permisul. Iata ce raspuns am primit:

Către,

Domnul Fetes Eugen
Fetes_eugen@yahoo.com

Referitor la solicitarea dumneavoastră transmisă prin e-mail şi înregistrată la ANPA sub nr. 657/31.01.2011 privind informaţii legate de achiziţionarea unui permis de pescuit recreativ/sportiv vă recomandăm să vă adresaţi Filialei Teritoriale Muntenia cu sediul în loc Giurgiu, telefon 0246/212030 sau adresă de mail anpacalarasi@anpa.ro, să urmăriţi Monitorul Oficial nr.74 din 28.01.2011 în care apare Ordinul MADR nr.15/2011 privind condiţiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum şi modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv, sau accesaţi site-ul nostru wwwanpa.ro.

Cu stima,
PRESEDINTE

Marian Sorinel MANAILA

Åžef Serviciu Resurse Acvatice Vii
Viorel Mariuţan
Bucuresti

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 09 Feb 2011, 17:22

Concluzia este ca daca nu ai la indemana o acociatie autorizata pentru pescuit sportiv prin care sa obtii mult ravnitul carton, trebuie sa faci un drum PERSONAL la filiala ANPA "autorizata" sa elibereze cartoanele. Tot ce am reusit sa aflu este din Bucuresti fiind trebuie sa ma duc la Giurgiu pentru a-l obtine. ANPA Giurgiu elibereaza cartoane pentru zona Muntenia. Este rasul-plansul curului cu idiotii astia.
Bucuresti

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 09 Feb 2011, 17:22

Asociiatiile ar trebui sa gaseasca un protocol de reciprocitate valabil pt ca au de castigat din asta,deci permisul de ANPA este fara valoare mai putin dunarea unde cred ca se poate pescui cu el.
Cat despre modificarea prohibitiei la stiuca chiar daca nu-mi convine noua perioada ca-i mult de asteptat pana in 2 iunie mi se pare o decizie corecta in masura in care va fi si respectata este binevenita, sa aiba pesti o perioada de liniste ca oricum sunt putini si mici cam peste tot pe apele naturale.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 09 Feb 2011, 17:42

...credeti ca vor ramane ape care sa nu fie atribuite vreunei asociatii?
...chiar daca se va intampla asta , acele zone vor fi ori foarte indepartate , greu accesibile , ori cu potential piscicol redus , astfel incat sa nu intereseze nici o asociatie
...in concluzie , doar cu permisul , fara sa fi membru intr-o asociatie , nu vei putea pescuii
...in ce priveste "reciprocitatea" , in mod sigur vor fi asociatii care sa o practice , mai putin unele ajvps-uri.

Scrie răspuns