Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Tipar ranit
- utilizator constant

@jhonny
Dupa ce a terminat banii de la APSAlba pe procese pierdute,urmeaza fondurile FNPSR ca doar nu-i prost sa dea in judecata ANPA pe banii lui
ONOARE SI CURAJ

DAI INAINTE CU TUPEU

Din oameni faci pescari, dar din pescari si FANICI oameni nuuuuuu!
-
RYOBI
- veteran

ma intreb o sa mai existe reciprocitati sau o sa fim limitati sa pescuim doar pe apele asociatiei din care facem parte,daca este cineva documentat in aceasta privinta sa ma lamureasca sau o sa trebuiasca sa platim taxa de pescuit, ca eu sunt un pescar nomad.
-
boistean
- veteran

-
RYOBI scrie:ma intreb o sa mai existe reciprocitati sau o sa fim limitati sa pescuim doar pe apele asociatiei din care facem parte,daca este cineva documentat in aceasta privinta sa ma lamureasca sau o sa trebuiasca sa platim taxa de pescuit, ca eu sunt un pescar nomad.
poti pescui cu permisul ANPA pe (aproape) orice apa (mai putin cele de munte si Delta). in acelasi timp, asociatiile care primesc autorizatie pe anumite ape, au dreptul sa ceara o taxa suplimentara pt nemembri, pe care trebuie sa o si afiseze pe panourile de pe malul apei

-
jhonny
- veteran

Neaparat trebuie sa vorbesc la Alba sa nu il mai lase sa se foloseasca de numele as. lor,pentru ca le creaza un mare prejudiciu de imagine.
Nesimtitul nu se simte!!!!!!!! Tupeu de om prost!!!!
-
jhonny
- veteran

SCUZE, pentru toti ceilalti, m-am cam turat!!!
-
danone
- veteran

boistean scrie:poti pescui cu permisul ANPA pe (aproape) orice apa (mai putin cele de munte si Delta). in acelasi timp, asociatiile care primesc autorizatie pe anumite ape, au dreptul sa ceara o taxa suplimentara pt nemembri, pe care trebuie sa o si afiseze pe panourile de pe malul apei

Taxa va fi nu numai
pentru membrii asociatiei care gestioneaza apa , ci pentru oricine va pescuii pe apa lor. Deasemenea trebuie sa respecti regulile impuse de asociatie pe apa lor, reguli care pot fi stabilite de la cele minimale impuse de lege, de ex. sa nu retii decat un peste, sau lungimea de retinut a pestelui sa nu fie mai putin de 1,5 x dimensiunea legala, etc.
-
danone
- veteran

Citind legislatia in materie de pescuit, ma tot incearca o intrebare. Un cetatean strain care doreste sa pescuiasca in Romania cum isi face rost de permis? Pentru a intra in posesia unui permis trebuie sa platesti o taxa la trezorerie. Cand te duci la trezorerie, iti cere CNP- ul ca sa poti face plata si sa-ti elibereze chitanta. Deasemenea pe permis se trece obligatoriu CNPul.
-
boistean
- veteran

-
danone scrie:boistean scrie:poti pescui cu permisul ANPA pe (aproape) orice apa (mai putin cele de munte si Delta). in acelasi timp, asociatiile care primesc autorizatie pe anumite ape, au dreptul sa ceara o taxa suplimentara pt nemembri, pe care trebuie sa o si afiseze pe panourile de pe malul apei

Taxa va fi nu numai
pentru membrii asociatiei care gestioneaza apa , ci pentru oricine va pescuii pe apa lor. Deasemenea trebuie sa respecti regulile impuse de asociatie pe apa lor, reguli care pot fi stabilite de la cele minimale impuse de lege, de ex. sa nu retii decat un peste, sau lungimea de retinut a pestelui sa nu fie mai putin de 1,5 x dimensiunea legala, etc.
eu am afirmat pentru
nemembri, nu pentru membri, pentru ca acestia, platind cotizatia aferenta la asociatia respectiva, vor fi mai mult ca sigur ocoliti de taxa suplimentara.
-
danone
- veteran

Exact asta spun si eu. Membrii asociatiilor vor platii taxa suplimentara in cotizatia lor. Eu ca sa pot pescui pe mai multe ape (aferente mai multor asociatii), vreau sa platesc doar taxe pe o zi sa spunem , nu pe tot anul, exact cum se procedeaza pe baltile private.
-
boistean
- veteran

-
in plus, e foarte posibil sa apara si
reciprocitati intre anumite asociatii de pescari si sa nu fii conditionat de plata unei taxe suplimentare